
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,229 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,184,231 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,014,396 |
تأثیر جو پولکیشده بدون بخار با جو آسیابشده بر عملکرد، رفتار تغذیهای، اسکور مدفوع و فراسنجههای خونی گوسالههای شیرخوار هلشتاین | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 27، شماره 1، فروردین 1404، صفحه 15-25 اصل مقاله (1.4 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2024.375132.623791 | ||
نویسندگان | ||
قاسم خادم1؛ تقی قورچی2؛ عبدالحکیم توغدری3؛ کتایون مهرانی* 4؛ کامل عموزاده آرائی5 | ||
1گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. رایانامه: ghasem.khadem_s00@gau.ac.ir | ||
2گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. رایانامه: ghoorchi.profcms@gau.ac.ir | ||
3گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. رایانامه: toghdory.profcms@gau.ac.ir | ||
4نویسنده مسئول، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. رایانامه: katayoun.mehrani_s99@gau.ac.ir | ||
5گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. رایانامه: kamel.amozadeh_s00@gau.ac.ir | ||
چکیده | ||
هدف: پرورش مناسب و صحیح گوسالههای شیرخوار سهم قابلتوجهی در ایجاد یک گله مولد سودآور دارد، در این رابطه توجه به سه اصل مهم تغذیه، محیط نگهداری و کنترل بیماری در کاهش خسارات مالی ناشی از تلفات از بدو تولد تا زمان شیرگیری گوسالهها اثربخش خواهد بود. طی سالهای اخیر پژوهشگران در رابطه با تغذیه گوسالهها بهدنبال پیداکردن بهترین ترکیب جیره آغازین بودهاند تا بتوانند حداکثر رشد و رفاه قابل توجیه ازنظر اقتصادی را برای دام مهیا کنند. فرآوری دانه، نشاسته را در دسترس میکروبها قرار میدهد و سرعت و میزان تخریب نشاسته را در شکمبه افزایش میدهد. با توجه به اینکه اطلاعات اندکی در مورد تأثیر روش فرآوری جو بر مصرف خوراک و رفتار عملکرد در گوسالههای شیرخوار موجود است، بنابراین، هدف از مطالعه حاضر مقایسه جو پولکی شده بدون بخار با جو آسیابشده بر عملکرد، اسکور مدفوع، رفتار تغذیهای و فراسنجههای خونی گوسالههای شیرخوار هلشتاین بود. روش پژوهش: در این پژوهش از ۱۲ گوساله ماده هلشتاین با سن ۲۰ تا ۲۵ روز و وزن اولیه ۷/۲±۴۴ کیلوگرم در دو تیمار و شش تکرار استفاده شد. تیمارها شامل ۱- جیره آغازین حاوی دانه جو آسیابشده، ۲- جیره آغازین حاوی دانه جو پولکی شده بدون بخار و مدت دوره آزمایشی ۳۵ روز بود. جیرههای آزمایشی استفادهشده از نظر میزان پروتئین و انرژی یکسان بودند. در روزهای ۵۸ و ۵۹ آزمایش، رفتار مصرف خوراک با ثبت فعالیت به مدت ۲۴ ساعت محاسبه شد. در طول دوره تحقیق، نمره مدفوع گوساله نیز بررسی شد. بهمنظور اندازهگیری فراسنجههای خونی در روز 35 آزمایش، خونگیری چهار ساعت پس از مصرف خوراک صبح و از سیاهرگ گردنی (وداج) با استفاده از لولههای خونگیری حاوی ماده ضد انعقاد انجام شد. یافتهها: نتایج مقایسه اثر جو آسیابشده و پولکی شده بدون بخار بر عملکرد گوسالههای هلشتاین نشان داد که گوسالههای دریافتکننده جو پولکی شده بدون بخار، وزن نهایی، تغییرات وزنی، افزایش وزن روزانه (ADG)، ماده خشک مصرفی (DMI) و ضریب تبدیل خوراک (FCR) بهتری نسبت به گوسالههای دریافتکننده جو آسیاب شده داشتند (05/0>P). گوسالههای تغذیهشده با جو پولکی شده بدون بخار تغییرات وزن بیشتری (66/11) در طول دوره آزمایش داشتند (05/0>P). بین تیمارهای آزمایشی از نظر رفتار مصرف خوراک، نشخوار، جویدن و استراحت گوسالهها تفاوت معنیداری وجود داشت (05/0P<). نمره قوام مدفوع، تعداد گوسالههای مبتلا به اسهال و میانگین روزهای اسهال تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. غلظت تری گلیسیرید، کلسترول، اوره، پروتئین تام، آلبومین، گلوبولین و نسبت آنها تحت تأثیر قرار نگرفت. نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از جو پولکیشده بدون بخار شده نسبت به جو آسیاب شده سبب افزایش ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه و بهبود ضریب تبدیل و رفتار تغذیهای گوسالههای شیرخوار میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسکور مدفوع؛ افزایش وزن؛ فرآوری جو؛ گوساله شیرخوار | ||
مراجع | ||
Reference Araujo, R. C., Pires, A. V., Susin, I., Mendes, C. Q., Rodrigues, G. H., Packer, I. U., & Eastridge, M. L. (2008). Milk yield, milk composition, eating behavior, and lamb performance of ewes fed diets containing soybean hulls replacing coast cross (Cynodon species) hay. Journal of Animal Science, 86(12), 3511-3521. Bateman Ii, H. G., Hill, T. M., Aldrich, J. M., & Schlotterbeck, R. L. (2009). Effects of corn processing, particle size, and diet form on performance of calves in bedded pens. Journal of Dairy Science, 92(2), 782-789. Bertipaglia, L. M. A., Fondevila, M., Van Laar, H., & Castrillo, C. (2010). Effect of pelleting and pellet size of a concentrate for intensively reared beef cattle on in vitro fermentation by two different approaches. Animal Feed Science and Technology, 159(3-4), 88-95. Castillo, C., Benedito, J. L., Pereira, V., Sotillo, J., Suárez, A., Méndez, J., & Hernández, J. (2011). Influence of grain processing in regard to serum metabolites and enzymes for finishing bull calves. Journal of Animal and Feed Sciences, 20(4), 483-492 Castillo, C., Benedito, J. L., Pereira, V., Vázquez, P., Gutiérrez, C., & Hernández, J. (2009). Acid–base status and serum l-lactate in growing/finishing bull calves fed different high-grain diets. Livestock Science, 120(1-2), 66-74. Castillo, C., Hernandez, J., Pereira, V., Vazquez, P., Sotillo, J., Lopez-Alonso, M., & Benedito, J. L. (2011). Serum metabolite concentrations and enzyme activities in finishing bull calves fed different types of high-grain diets. Archives Animal Breeding, 54(2), 137-146. Coverdale, J. A., Tyler, H. D., Quigley III, J. D., & Brumm, J. A. (2004). Effect of various levels of forage and form of diet on rumen development and growth in calves. Journal of Dairy Science, 87(8), 2554-2562. Dehghan-Banadaky, M., Corbett, R., & Oba, M. (2007). Effects of barley grain processing on productivity of cattle. Animal Feed Science and Technology, 137(1-2), 1-24. Ghassemi Nejad, J., Torbatinejad, N., Naserian, A. A., Kumar, S., Kim, J. D., Song, Y. H., & Sung, K. I. (2012). Effects of processing of starter diets on performance, nutrient digestibility, rumen biochemical parameters and body measurements of Brown Swiss dairy calves. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 25(7), 980-987. Jarrah, A., Ghorbani, G. R., Rezamand, P., & Khorvash, M. (2013). Effects of processing methods of barley grain in starter diets on feed intake and performance of dairy calves. Journal of Dairy Science, 96(11), 7269-7273. Kaneko, J. J., Harvey, J. W., & Bruss, M. L. (Eds.). (2008). Clinical Biochemistry of Domestic Animals. Academic Press. San Diego.USA. Kargar, S., Nowroozinia, F., & Kanani, M. (2021). Feeding fennel (Foeniculum vulgare) seed as potential appetite stimulant to newborn Holstein dairy calves: Effects on meal pattern, ingestive behavior, oro-sensorial preference, and feed sorting. Animal Feed Science and Technology, 278, 115009. Khan, M. A., Bach, A., Weary, D. M., & Von Keyserlingk, M. A. G. (2016). Invited review: Transitioning from milk to solid feed in dairy heifers. Journal of Dairy Science, 99(2), 885-902. Khan, M. A., Lee, H. J., Lee, W. S., Kim, H. S., Kim, S. B., Ki, K. S., & Choi, Y. J. (2007). Starch source evaluation in calf starter: I. Feed consumption, body weight gain, structural growth, and blood metabolites in Holstein calves. Journal of Dairy Science, 90(11), 5259-5268. Larson, L. L., Owen, F. G., Albright, J. L., Appleman, R. D., Lamb, R. C., & Muller, L. D. (1977). Guidelines toward more uniformity in measuring and reporting calf experimental data. Journal of Dairy Science, 60(6), 989-991. Lesmeister, K. E., & Heinrichs, A. J. (2004). Effects of corn processing on growth characteristics, rumen development, and rumen parameters in neonatal dairy calves. Journal of Dairy Science, 87(10), 3439-3450. Montoro, C., Miller-Cushon, E. K., DeVries, T. J., & Bach, A. (2013). Effect of physical form of forage on performance, feeding behavior, and digestibility of Holstein calves. Journal of Dairy Science, 96(2), 1117-1124. Nixdorff, C., McKinnon, J. J., Shreck, A. L., Juárez, M., & Penner, G. B. (2020). Comparison of the effects of dry rolling, temper rolling, and steam flaking barley grain on dry matter intake, growth, and carcass characteristics of finishing beef steers. Applied Animal Science, 36(6), 820-829. Owens, F. N., Secrist, D. S., Hill, W. J., & Gill, D. R. (1997). The effect of grain source and grain processing on performance of feedlot cattle: A review. Journal of Animal Sciences, 75, 868–879. Porter, J. C., Warner, R. G., & Kertz, A. F. (2007). Effect of fiber level and physical form of starter on growth and development of dairy calves fed no forage. The Professional Animal Scientist, 23(4), 395-400. Reis, R. B., & Combs, D. K. (2000). Effects of corn processing and supplemental hay on rumen environment and lactation performance of dairy cows grazing grass-legume pasture. Journal of Dairy Science, 83(11), 2529-2538. Rezapour, M., Chashnidel, Y., Dirandeh, E., Shohreh, B., & Ghaffari, A. H. (2016). The effect of grain processing and grain source on performance, rumen fermentation and selected blood metabolites of Holstein calves. Journal of Animal and Feed Sciences, 25, 203-209. SAS. (2001). Statistical Analysis System, User’s Guide: Statistics. Version 8.2. SAS Institute, Cary, NC, USA. Strusińska, D., Minakowski, D., Bomba, G., Otrocka-Domagała, I., Wiśniewska, M., & Tywończuk, J. (2009). Effect of whole cereal grains contained in the ration on calf performance and selected morphometric parameters of the rumen and small intestine. Czech Journal of Animal Science, 54, 540-551. Zhang, Y. Q., He, D. C., & Meng, Q. X. (2010). Effect of a mixture of steam-flaked corn and soybeans on health, growth, and selected blood metabolism of Holstein calves. Journal of Dairy Science, 93(5), 2271-2279.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 213 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 17 |