تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,089,255 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,192,526 |
اثر باکتری Bacillus mycoides بر Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum عامل پوسیدگی ریشه و ساقه خیارگلخانهای | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
دوره 12، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 1-10 اصل مقاله (852.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2024.375053.340 | ||
نویسنده | ||
سید علیرضا اسمعیل زاده حسینی* | ||
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران | ||
چکیده | ||
پوسیدگی ریشه و ساقه خیارگلخانهای در اثر قارچFusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum هرساله خسارت فراوانی به خیارگلخانهای وارد میکند. در این تحقیق از سویه (BmL) Bacillus mycoides LUTUUS-AF1 از شرکت لوتوس در مقایسه با قارچکش بیولوژیک داخلی پارسباسیل (BvP) مبتنی بر باکتری Bacillus velezensis و یک قارچکش بیولوژیک وارداتی (SAS) مبتنی بر باکتری Bacillus velezensis (BvB) برای مقایسه بررسی توانایی آنتاگونیستی آن در شرایط آزمایشگاهی و گلخانهای استفاده گردید. نتایج نشان داد که از بین سه نمونه مورد مطالعه، در شرایط آزمایشگاهی سویه BmL با 48 درصد بازدارندگی در مقایسه با BvB و BvP به ترتیب با 30 و 29 درصد بیشترین بازدارندگی را علیه قارچ فوزاریوم ایجاد نمود. در شرایط گلخانه با مرگ و میر 70 درصد بوتهها در تیمار شاهد سویه BmL با دو غلظت 3/0 و 5/0 درصد و با سه بار تکرار کاربرد دارای بهترین عملکرد بود و در دوره 50 روزه وقوع BvB با غلظت 5/0 درصد و سه بار تکرار کاربرد نتیجه تقریبا مشابهی داشتBvPبا توجه به قدرت بالای بازدارندگی BmL و کنترل موثر قارچ فوزاریوم در شرایط آزمایشگاهی و گلخانهای، تولید داخل و در دسترس بودن آن با قیمت مناسبتر، غلظت 3/0 تا 5/0 درصد و سه بار تکرار آن توصیه میگردد. در مجموع با توجه به اثر بازدارندگی خوب B. mycoides در شرایط آزمایشگاهی و گلخانهای، تحقیقات برای تولید و تجاریسازی این باکتری توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیبیوتیک؛ باسیلوس؛ مهار زیستی | ||
مراجع | ||
Abawi GS, Lorbeer JW (1972). “Several Aspects of the Ecology and Pathology of Fusarium oxysporum f. sp. cepae.” Phytopathology 62 (8): 870–76. Bardin M, Gullino ML (2020). “Fungal Diseases.” In Integrated Pest and Disease Management in Greenhouse Crops, edited by Maria Lodovica Gullino, Ramon Albajes, and Philippe C. Nicot, 55–100. Cham: Springer International Publishing. Grattidge R, O’Brien RG (1982). Occurrence of a third of Fusarium wilt of tomatoes in Queensland. Plant Disease 66: 165-166. Grover M (2010). “Bacillus subtilis RP24: A Potent Biocontrol Agent for Fusarium Udum Causing Pigeonpea Wilt.” Plant Growth Promotion by Rhizobacteria for Sustaianble Agriculture, 432. Khan MR, Doohan FM (2009). Biological control of Fusarium wilt of tomato under glasshouse conditions using bacterial antagonists. BioControl 54(4): 525-532. Khan N, Martínez-Hidalgo P, Tyler A, Maymon M, Humm EA, Nejat N, Sanders ER, Kaplan D, Hirsch AM (2018). Antifungal Activity of Bacillus Species against Fusarium and Analysis of the Potential Mechanisms Used in Biocontrol. Frontiers in Microbiology 9: 2363. Martí M, Frígols B, Serrano-Aroca A (2018). Antimicrobial Characterization of Advanced Materials for Bioengineering Applications. JoVE (Journal of Visualized Experiments), no. 138: e57710. Mirabolfathy SM, Yakhchali AA, Zamanizadeh MR, Zarrini A (2009): Potential of Bacillus mycoides isolates for the biological control of Fusarium wilt of cucumber caused by Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum. Crop Protection 28(12): 1071-1076. Ran J, Wu Y, Zhang B, Su Y, Lu N, Li Y, Liang X, Zhou X, Shi J (2023). “Paenibacillus Polymyxa Antagonism towards Fusarium: Identification and Optimisation of Antibiotic Production.” Toxins 15 (2): 138. Tajrizi M, Rahimian H, Etebarian HR (2009). Biological control of Fusarium root rot of greenhouse cucumber by Bacillus mycoides in Iran. Journal of Plant Protection Research 49(4): 395-400. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 174 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 131 |