تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,581 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,224,642 |
کنترل زیستی Alternaria solani به وسیله مخمرهای اپیفیت گوجهفرنگی و بررسی برخی از مکانیسمهای بیوکنترلی آنها | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
دوره 12، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 95-110 اصل مقاله (1.25 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2024.376680.344 | ||
نویسندگان | ||
تورج نادر1؛ محمد علی تاجیک قنبری1؛ لاچین مختارنژاد* 2؛ سیامک حنیفه3 | ||
1گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
2بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشـاورزی آذربایجـان غربـی، سـازمان تحقیقـات، آمـوزش و تـرویج کشـاورزی، ارومیه، ایران | ||
3بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشـاورزی آذربایجـان غربـی، سـازمان تحقیقـات، آمـوزش و تـرویج کشـاورزی، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
بیماری لکه موجی یا سوختگی زودرس (با عامل قارچی Alternaria solani Sor) یکی از عوامل محدود کننده تولید گوجهفرنگی به شمار میآید و مطالعات مختلف نشان داده که مخمرها دارای توانایی بالقوه برای کنترل زیستی این بیماری میباشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر آنتاگونیستی مخمرهای اپیفیت گوجهفرنگی بر مهار رشد قارچ A. solani و همچنین بررسی برخی مکانیسمهای بیوکنترلی آنها در شرایط آزمایشگاهی میباشد. بدین منظور توانایی بیوکنترلی 17 جدایه مخمر اپیفیت میوه گوجه فرنگی علیه قارچ بیمارگر A. solani مورد ارزیابی قرار گرفت و بر اساس نتایج، 15 جدایه موفق به مهار رشد A. solani شدند. به منظور ارزیابی میزان مهار پوسیدگی ناشی از قارچ A. solani بر روی میوه گوجهفرنگی، بررسیهایی در شرایط پس از برداشت انجام گردید. نتایج حاصل از کاربرد جدایهها در آزمایشگاه نشان داد که دو جدایه از گونه Aureobasidium pullulans (N4 و N3) با مهار پوسیدگی بالای 85 درصد، موثرترین جدایهها بودند. همچنین نتایج مطالعه بر روی مکانیسمهای بیوکنترلی نشان داد که تمام جدایههای بررسی شده به غیر از جدایههای N14 و N15 با تولید متابولیتهای فرّار به طور معنیداری از رشد قارچ A. solani جلوگیری کردند. بررسی توانایی جدایهها در تولید آنزیمها، تولید سیدروفور و تشکیل بیوفیلم نشان داد که پنج جدایه قادر به تولید پکتیناز، چهار جدایه قادر به تولید آمیلاز و پنج جدایه قادر به تولید پروتئاز بودند. همچنین پنج جدایه قادر به تولید سیدروفور و هفت جدایه قادر به تشکیل بیوفیلم بودند. به طور کلی بر اساس نتایج این پژوهش، گونه (N3 و N4) A. pullulans دارای پتانسیل بالایی در مهار قارچ A. solani بوده و گزینه مناسبی برای کنترل بیماریهای پس از برداشت گوجهفرنگی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
بیماریهای پس از برداشت؛ بلایت زودرس؛ فعالیت ضد قارچی؛ Aureobasidium pullulans | ||
مراجع | ||
نادر، تورج (1402). مطالعه تنوع زیستی مخمر های فلور گوجه فرنگی و قابلیت آن ها در بیو کنترل بیماری بلایت آلترناریایی. پایاننامه کارشناسی ارشد. به راهنمایی محمدعلی تاجیک، ساری. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده علوم زراعی، ص 112. Agarbati, A., Canonico, L., Pecci, T., Romanazzi, G., Ciani, M. & Francesca, C. (2022). Biocontrol of Non-Saccharomyces Yeasts in Vineyard against the Gray Mold Disease Agent Botrytis cinerea. Microorganisms, 10, 200. Afsah-Hejri, L. (2013). Saprophytic yeasts: effective biocontrol agents against Aspergillus flavus. International Food Research Journal, 20(6), 3403-3409. Apaliya, M. T., Zhang, H. Y., Yang, Q. Y., Zheng, X. F., Zhao, L. N., Kwaw, E. & Mahunu, G. K. (2017). Hanseniaspora uvarum enhanced with trehalose induced defense-related enzyme activities and relative genes expression levels against Aspergillus tubingensis in table grapes. Postharvest Biology and Technology, 132, 162–170. Barth, M., Hankinson,. TR., Zhuang, H. & Breidt, F. (2009). Microbiological spoilage of fruits and vegetables. In: Sperber WH, Doyle MP, editor. Compendium of the microbiological spoilage of foods and beverages. New York, Springer, p. 135–183. Bosqueiroa, A. S., Bizarria R. & Rosa-Magri, M. M. (2023). Biocontrol of post-harvest tomato rot caused by Alternaria arborescens using Torulaspora indica. Biocontrol Science and Technology, 33(2), 115-132. Bakade, R. R., Sundaresha, S. & Lal, M. (2022) Management strategies and alternatives for fungicidal resistance in potato. Pesticides: updates on toxicity, efcacy and risk assessment. IntechOpen, London, UK, ISBN 1803560398. Banani, H., Spadaro, D., Zhang, D., Matic, S., Garibaldi, A. & Gullino, M. L. (2015). Postharvest application of a novel chitinase cloned from Metschnikowia fructicola and overexpressed in Pichia pastoris to control brown rot of peaches. International Journal of Food Microbiology,199, 54–61. Bello, G., D., Mónaco, C., Rollan, M. C., Lampugnani, G., Arteta, N., Abramoff, C., Ronco, L. & Stocco, M. (2008). Biocontrol of postharvest grey mould on tomato by yeasts. Journal of Phytopathology, 156(5), 257–263. Bonaterra, A., Badosa, E., Daranas, N., Francés, J., Roselló, G. & Montesinos, E. (2022). Bacteria as biological control agents of plant diseases. Microorganisms 10, 2-17. Bowman, S. M. & Free, S. J. (2006). The structure and synthesis of the fungal cell wall. Bioessays, 28(8), 799–808. Bozoudi, D. & Tsaltas, D. (2018). The multiple and versatile roles of Aureobasidium pullulans in the vitivinicultural sector. Fermentation, 4, p 85. Buzzini, P. & Martini, A. (2002). Extracellular enzymatic activity profiles in yeast and yeast-like strains isolated from tropical environments. Journal of Applied Microbiology, 93, 1020–1025. Chi, M., Li, G., Liu, Y., Liu, G., Li, M., Zhang, X., Sun, Z., Sui, Y., & Liu, J. (2015). Increase in antioxidant enzyme activity, stress tolerance and biocontrol efficacy of Pichia kudriavzevii with the transition from a yeast-like to biofilm morphology. Biological Control, 90, 113–119. Droby, S., Wisniewski, M., Teixidó, N., Spadaro, D., & Jijakli, M. H. (2016). The science, development, and commercialization of postharvest biocontrol products. Postharvest Biology and Technology, 122, 22–29. El-Tarabily. (2004). Suppression of Rhizoctonia solani diseases of sugar beet by antagonistic and plant growth-promoting yeasts. Journal of Applied Microbiology, 96(1), 69–75. Etebarian, H. R., Sholberg, P. L., Eastwell, K. C., & Sayler, R. J. (2005). Biological control of apple blue mold with Pseudomonas fluorescens. Microbiology, 51, 591-598. FAO. (2022) FAOSTAT: Production: Crops and livestock products. In: FAO. Rome. Cited December 2022. https://www.fao.org/faostat/en/#data/QCL Feng, W. & Zheng, X. D. (2007). Essential oils to control Alternaria alternata in vitro and in vivo. Food Control, 18, 1126–1130. Ferraz, L. P., da Cunha, T., da Silva, A. C., & Kupper, K. C. (2016). Biocontrol ability and putative mode of action of yeasts against Geotrichum citri-aurantii in citrus fruit. Microbiological Research, 72–79. Freimoser, F. M., Rueda-Mejia, M. P., Tilocca, B. & Migheli, Q. (2019). Biocontrol yeasts: mechanisms and applications. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 35, 154. He, D., Zheng, X. D., Yin, Y. M., Sun, P., & Zhang, H. Y. (2003). Yeast application for controlling apple postharvest diseases associated with Penicillium expansum. Botanical Bulletin of Academia Sinica, 44, 211–216. Guillen, F., Castillo, S., Zapata, P. J., Martinez-Romero, D., Serrano, M. & Valero, D. (2007). Efficacy of 1-MCP treatment in tomato fruit: 1. Duration and concentration of 1-MCP treatment to gain an effective delay of postharvest ripening. Postharvest Biology and Technology, 3, 23–27. Holmes, G. J. & Eckert, J. W. (1999). Sensitivity of Penicillium digitatum and P. italicum to postharvest citrus fungicides in California. Phytopathology, 89, 716–721. Horváth, E., Dályai, L., Szabó, E., Barna, T., Kalmár, L., Posta, J., Sipiczki, M., Csoma, H. & Miklós, I. (2021). The antagonistic Metschnikowia andauensis produces extracellular enzymes and pulcherrimin, whose production can be promoted by the culture factors. Scientific Reports,11, 10593. Hartatia, S., Wiyonob, S., Hidayatc, S. H. & Sinaga, M. S. (2015). Mode of Action of Yeast-Like Fungus Aureobasidium pullulans in Controlling Anthracnose of Postharvest Chili. Basic and Applied Research, 20(2), 253-263. Huang, Q., Liu, H., Zhang, J., Wang, S., Liu, F., Chengdie, L. & Wang, G. (2022). Production of extracellular amylase contributes tothe colonization of Bacillus cereus 0–9 in wheat roots. BMC Microbiology, 22(1), 1–13. Lillbro, M. (2005). Biocontrol of Penicillium roqueforti on grain–acomparison of mode of action of several yeast species. (Master Theisis for the Agriculture Programme, animal science, performed at the Department of Microbiology. Swedish University of Agricultural Sciences), 21pp. Kohl J, Kolnaar R, Ravensberg WJ. (2019). Mode of action of microbial biological control agents against plant diseases: relevance beyond efficacy. Frontier Plant Science, 10, 845. Liu, J., Tian, S., Meng, X. & Yong, X. (2007). Effect of chitosan on control postharvest diseases and physiological responses of tomato fruit. Postharvest Biology and Technology, 44, 300–306. Martins, S., Mussatto, S.I., Martínez-Avila, G., Montañez-Saenz, J., Aguilar, C. N. & Teixeira, J. A. (2011). Bioactive phenolic compounds: Production and extraction by solid-state fermentation. A review. Biotechnology, 29, 365–373. Nader, T. (2024). Biodiversity of Tomato Yeastes Flora and Their Ability to Biocontrol of Alternaria blight on tomato. (Master dissertation, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari). Nunes, C. A. (2012). Biological control of postharvest diseases of fruit. European Journal of Plant Pathology,133(1), 181–196. Peberdy, J. F. (2020). Mycolytic enzymes. In Fungal Protoplasts; CRC Press: Boca Raton, FL, USA, pp. 31–44. Reetha, S., Selvakumar, G.F., Bhuvaneswari, G., Thamizhiniyan, P.& Ravimycin, T. (2014). Screening of cellulase and pectinase by using Pseudomonas fluorescence and Bacillus subtilis. International Letter of Science, 13, 75-80. Rosa-Magri, M. M., Tauk-Tornisielo, S. M., & Ceccato-Antonini, S. R. (2011). Bioprospection of yeasts as biocontrol agents against phytopathogenic molds. Brazilian Archives of Biology and Technology, 54(1), 1–5. Rosslenbroich, H. J. & Stuebler, D. (2000). Botrytis cinerea – history of chemical control and novel fungicides for its management. Crop Protection, 19, 557–561. Saligkarias, I. D., Gravanis, F. T., & Epton, H. A. S. (2002). Biological control of Botrytis cinerea on tomato plants using epiphytic yeasts Candida guilliermondii strains 101 and US 7 and Candida oleophila strain I–182: I. in vivo studies. Biological Control, 25(2), 143–150. Schwyn, B. & Neilands, J. B. (1987). Universal chemical assay for the detection and determination of siderophores. Anal. Biochemistry, 160, 47–56. Singh, V. K., Singh, A. K. & Kumar, A. (2017). Diseasemanagement of tomato through PGPB: current trends and future perspective. Biotechnology, 7, 255-267. Spadaro, D. & Droby, S. (2016) Development of biocontrol products for postharvest diseases of fruit: the importance of elucidating the mechanisms of action of yeast antagonists. Trends Food and Science Technology, 47, 39–49. Setiawan, W., Wiyono, S., Napitupulu, T. P., Kanti Idris, K., Tondok, E. T., Sumerta, I. & Sudiana, I. M. (2022). Biocontrol Activity, Mode of Action, and Colonization of Aureobasidium pullulans Dmg 30 DEP on Controlling Early Blight Disease on Tomato Plant. Hayati journal of Bioscience, 29, 321- 329. Setiawan, W.,Wiyono, S., Toding Tondok, F., Kanti, A. & Sudiana, M. (2020). In Vitro Study of Action Mode of Rhodotorula minuta Dmg 16 BEP as Biocontrol Agents on Alternaria solani. Journal Perlindungan Tanaman Indonesia, 24( 1), 28–33. Strauss, M., Jolly, N., Lambrechts, M. & Rensburg, P. (2011). Screening for the production of extracellular hydrolytic enzymes by non-Saccharomyces wine yeasts. Journal of Applied Microbiology, 91,182–190. Tzortzakis, N. G. (2007). Maintaining postharvest quality of fresh produce with volatile compounds. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 8, 111–116. Vero, S., Garmendia, G., González, M. B., Bentancur, O., & Wisniewski, M. (2013). Evaluation of yeasts obtained from Antarctic soil samples as biocontrol agents for the management of postharvest diseases of apple. FEMS Yeast Research, 13(2), 189–199. Wu, P. H., Chang, H. X. & Shen, Y. M. (2023) Efects of synthetic and environmentally friendly fungicides on powdery mildew management and the phyllo ‑ sphere microbiome of cucumber. PLoS ONE 18(3), 282-2899. Xi, L., Tian, S.P., 2005. Control of postharvest diseases of tomato fruit by combining antagonistic yeast with sodium bicarbonate. Scientia Agricultura Sinica, 38, 950–955. Zhang, Q. R., Zhao, L. N., Li, Z. B., Li, C., Li, B., Gu, X. Y., Zhang, X. Y. & Zhang H. Y. (2019) Screening and identifcation of an antagonistic yeast controlling postharvest blue mold decay of pears and the possible mechanisms involved. Biological Control, 133, 26–33. Zhu, M., Yang, Q., Godana, E. A., Huo, Y., Hu, S., & Zhang, H. (2023). Efficacy of Wickerhamomyces anomalus in the biocontrol of black spot decay in tomatoes and investigation of the mechanisms involved. Biological Control, 186, 1053-1056. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 119 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 92 |