تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,523,880 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,783,962 |
تأثیر استفاده از نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع و نمک کلسیمی اسیدهای چرب اشباع برعملکرد و فراسنجههای خون و شکمبه در گاوهای تازهزا هلشتاین | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 26، شماره 2، تیر 1403، صفحه 167-178 اصل مقاله (928.81 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2024.359046.623741 | ||
نویسندگان | ||
امیرحسین رضاخانی1؛ کامران رضایزدی* 2؛ یونس علی جو3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. رایانامه: ah.rezakhani@areeo.ac.ir | ||
2نویسنده مسئول، گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. رایانامه: rezayazdi@ut.ac.ir | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. رایانامه: y.alijoo@uemia.ac.ir | ||
چکیده | ||
مطالعه حاظر بهمنظور مقایسه اثرات افزودن مکملهای چربی مختلف بر عملکرد تولیدی و برخی فراسنجههای خون و شکمبه در گاوهای تازهزا هلشتاین و با استفاده از 32 راس گاو شکم دوم به بعد، با میانگین وزن بدنی 11/29 ± 28/649 کیلوگرم و امتیاز وضعیت بدنی 30/ ± 78/3 در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار آزمایشی از زمان زایش تا 21 روز پس از آن انجام شد. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از 1- بدون مکمل چربی، 2- حاوی نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع، 3- حاوی نمک کلسیمی اسیدهای چرب اشباع و 4- حاوی مخلوط مساوی از هر دو. ماده خشک مصرفی و تولید شیر، روزانه ثبت گردید. نمونههای شیر در روزهای هفت، 14 و 21 اندازهگیری شد. نمونهگیری از خون در روزهای صفر، هفت و 21 و پس از خوراکدهی صبح، انجام شد. بهمنظور اندازهگیری فراسنجههای تخمیری، مایع شکمبه، در روز 21 پس از زایش اخذ گردید. نتایج نشان داد، نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع باعث کاهش، اشباع و مخلوط باعث افزایش ماده خشک مصرفی شدند (05/0P<). تولید شیر، چربی شیر، شیر تصحیحشده براساس چهار درصد و تصحیحشده براساس انرژی، راندمان مصرف خوراک، و غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات و فراسنجه های تخمیری شکمبه تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. غلظت اسیدهای چرب استریفیهنشده در گروه کنترل و تیمار دوم بیش از حد آستانه ای بود. با توجه به نتایج حاصل از پژوهش و عملکرد گاوها، استفاده از مخلوط مساوی مکملهای چربی، حاوی اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع نتایج بهتری را در بر داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب استریفیه نشده؛ راندمان خوراک مصرفی؛ نمک کلسیمی اسیدهای چرب اشباع؛ نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیر اشباع | ||
مراجع | ||
References Amanlou, H., Farahani, T.A., & Farsuni, N.E. (2017). Effects of rumen undegradable protein supplementation on productive performance and indicators of protein and energy metabolism in Holstein fresh cows. Journal of Dairy Science, 100(5), 3628-3640. De Souza, J., & Lock, A.L. (2018). Long-term palmitic acid supplementation interacts with parity in lactating dairy cows: Production responses, nutrient digestibility, and energy partitioning. Journal of Dairy Science, 101(4):3044-3056. De Souza J, & Lock A.L. (2019). Effects of timing of palmitic acid supplementation on production responses of early-lactation dairy cows. Journal of Dairy Science, 102(1), 260-273. Gandra, J.R., Freitas, J., Jose, E., Marurna Filipo, M., Barletta, R.V., Verdurico, L.C., & Renno, F.O.P. (2014). Soybean oil and calcium salts of fatty acids as fat sources for Holstein dairy cows in transition period. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, 15, 83-93. Guiling, M., Merrill, C., Kung, L., Gressley, T.F., Harrison, J.H., & Block, E. (2017). Effect of source of supplemental fat in early lactation on productive performance and milk composition. The Professional Animal Scientist, 33(6), 680-691. Hötger, K., Hammon, H.M., Weber, C., Görs, S., Tröscher, A., Bruckmaier, R.M., & Metges, C.C. (2013). Supplementation of conjugated linoleic acid in dairy cows reduces endogenous glucose production during early lactation. Journal of Dairy Science, 96(4), 2258-2270. Kirovski, D., Blond, B., Katić, M., Marković, R., & Šefer, D. (2015). Milk yield and composition, body condition, rumen characteristics, and blood metabolites of dairy cows fed diet supplemented with palm oil. Chemical and Biological Technologies in Agriculture, 2, 1-5. Lanier, J.S., & Corl, B.A. (2015). Challenges in enriching milk fat with polyunsaturated fatty acids. Journal of Animal Science and Biotechnology, 6, 1-9. Lock, A.L., Preseault, C.L., Rico, J.E., DeLand, K.E., & Allen, M.S. (2013). Feeding a C16:0-enriched fat supplement increased the yield of milk fat and improved conversion of feed to milk. Journal of Dairy Science, 96, 6650-6659. McCarthy, M.M., Mann, S., Nydam, D.V., Overton, T.R., & McArt, J.A.A. (2015). Concentrations of nonesterified fatty acids and β-hydroxybutyrate in dairy cows are not well correlated during the transition period. Journal of dairy Science, 98, 1-7. NRC. (2001). Nutrient Requirements of Dairy Cattle. National Acadmy of Science, Washington, DC. 7th rev. ed. Nydam, D.V., Ospina, P.A., McArt, J.A., Oetzel, G.R., & Overton, T.R. (2013). Monitoring Negative Energy Balance in Transition Dairy Cows for Herd Results. Tri-state dairy nutrition conference. Palmquist, D.L., & Jenkins, T.C. (2017). A 100-Year Review: Fat feeding of dairy cows. Journal of Dairy Science, 100(12), 10061-10077. Pavkovych, S., Vovk, S., & Kruzhel, B. (2015). Protected lipids and fatty acids in cattle feed rations. Acta Science. Poland Zootechnica, 14, 3-14. Piantoni, P., Lock, A.L. & Allen, M.S. (2013). Palmitic acid increased yields of milk and milk fat and nutrient digestibility across production level of lactating cows. Journal of Dairy Science, 96, 7143-7154. Piantoni, P., Lock, A.L., & Allen, M.S. (2015). Saturated fat supplementation interacts with dietary forage neutral detergent fiber content during the immediate postpartum and carryover periods in Holstein cows: Production responses and digestibility of nutrients. Journal of Dairy Science, 98, 3309-3322. Ramirez Ramirez, H.A., Castillo Lopez, E., Harvatine, K.J., & Kononoff, P.J. (2015). Fat and starch as additive risk factors for milk fat depression in dairy diets containing corn dried distillers grains with solubles. Journal of Dairy Science, 98, 1903-1914. Ranaweera, K., Mahipala, M., & Weerasinghe, W. (2020). Influence of rumen bypass fat supplementation during early lactation in tropical crossbred dairy cattle. Tropical Animal Health and Production, 52(3), 1403-1411. Rennó, F.P., Júnior, J.E.F., Gandra, J.R., Filho, M.M., Verdurico, L.C., Rennó, L.N., Barletta, R.V., & Vilela, F.G. (2014). Effect of unsaturated fatty acid supplementation on digestion, metabolism and nutrient balance in dairy cows during the transition period and early lactation. Revista Brasileira de Zootecnia, 43, 212-223. Rico, D.E., Ying, Y., & Harvatine, K.J. (2014). Effect of a high-palmitic acid fat supplement on milk production and apparent total-tract digestibility in high- and low-milk yield dairy cows. Journal of Dairy Science, 97, 3739-3751. Vrankovic, L., Aladrovic, J., Octenjak, D., Bijelic, D., Cvetnic, L., & Stojevic, Z. (2017). Milk fatty acid composition as an indicator of energy status in Holstein dairy cows. Archives Animal Breeding, 60, 205-212. Wang, X., Li, X., Zhao, C., Hu, P., Chen, H., Liu, Z., Liu, G., & Wang, Z. (2012). Correlation between Composition of the Bacterial Community and Concentration of Volatile Fatty Acids in the Rumen during the Transition Period and Ketosis in Dairy Cows. Applied and Environmental Microbiology, 2386-2392. Warner, C.M., Hahm, S.W., Archibeque, S.L., Wagner, J.J., Engle, T.E., Roman-Muniz, I.N., Woerner, D., Sponsler, M., & Han, H. (2015). A comparison of supplemental calcium soap of palm fatty acids versus tallow in a corn-based finishing diet for feedlot steers. Journal of Animal Science and Technology, 57, 25- 33. Weber, C., Hametner, C., Tuchscherer, A., Losand, B., Kanitz, E., Otten, W., Sauerwein, H., Bruckmaier, R.M., Becker, F., Kanitz, W., & Hammon, H.M. (2013). Hepatic gene expression involved in glucose and lipid metabolism in transition cows: Effects of fat mobilization during early lactation in relation to milk performance and metabolic changes. Journal of Dairy Science, 96, 5670-5681. Zachut, M., Arieli, A., Lehrer, H., Livshitz, L., Yakoby, S., & Moallem, U. (2010). Effects of increased supplementation of n-3 fatty acids to transition dairy cows on performance and fatty acid profile in plasma, adipose tissue, amd milk fat. Journal of Dairy Science, 93, 5877-5889. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 138 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 133 |