تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,523,945 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,784,082 |
اثرات استفاده از توری کندکننده مصرف علوفه، بر غلظت اسیدهای چرب فرّار، جمعیت و فعالیت آنزیمهای میکروبی روده بزرگ اسب | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 26، شماره 2، تیر 1403، صفحه 123-135 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2024.369682.623772 | ||
نویسندگان | ||
پروین صارمی نژاد1؛ علی کیانی* 2؛ ایوب عزیزی3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران. رایانامه: saremi.par@fa.lu.ac.ir | ||
2نویسنده مسئول، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران. رایانامه: kiani.a@lu.ac.ir | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران. رایانامه: azizi.ay@lu.ac.ir | ||
چکیده | ||
در این مطالعه تأثیر استفاده از کندکننده خوراک (توری) بر مدت زمان مصرف خوراک، نرخ مصرف علوفه، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، غلظت اسیدهای چرب فرّار، جمعیت باکتریایی، فعالیت آنزیمهای سلولولیتیک و آنزیم آمیلاز در روده بزرگ اسبها با استفاده از هشت رأس اسب عربی (میانگین وزن 45 ± 396 کیلوگرم و میانگین سن 3±9 سال) در آزمایشی در دو دوره 28 روزه بهصورت چرخشی بررسی شد. در هر دوره چهار رأس اسب بخش علوفه جیره را از طریق توری مصرف کردند. در روزهای 21 الی 28 هر دوره نمونه مدفوع از رکتوم اسبها تهیه شد. نتایج نشان داد که استفاده از توری سبب افزایش (05/0>P) زمان مصرف علوفه از 257 به 659 دقیقه در روز و کاهش (05/0>P) نرخ مصرف علوفه از 1592 به 610 گرم در ساعت شد. غلظت اسیدهای چرب فرّار تحت تأثیر توری قرار نگرفت. جمعیت باکتریهای لاکتوباسیلوس در اسبهای محدودشده با توری در مقایسه با اسبهای بدون توری افزایش یافت (05/0 >P). جمعیت باکتریهای سلولولیتیک، آمیلولیتیک، اشریشیاکلای و کلیفرمها بدون تغییر ماند. فعالیت آنزیم کربوکسی متیل سلولاز با افزایش مدت دسترسی به علوفه افزایش یافت (05/0>P)، درحالیکه فعالیت آنزیمهای میکروکریستالین سلولاز، آمیلاز و فعالیت تجزیه کاغذ صافی تحت تأثیر توری قرار نگرفت. براساس نتایج حاصل، استفاده از توری سبب افزایش مدت زمان مصرف خوراک، کاهش نرخ مصرف علوفه، تغییراتی در جمعیت باکتریایی و فعالیت برخی آنزیمهای تجزیهکننده فیبر در روده بزرگ اسبهای بالغ میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسب عربی؛ تخمیر روده بزرگ؛ تغذیه اسب؛ توری علوفه؛ جمعیت باکتریایی | ||
مراجع | ||
References An, J., Shen, W., Liu, H., Yang, C., Chen, K., Yuan, Q., & Wan, F. (2023). Comparison of the effects of rumen-protected and unprotected L-leucine on fermentation parameters, bacterial composition, and amino acids metabolism in in vitro rumen batch cultures. Frontiers in Microbiology, 14. https:// doi: 10.3389/fmicb.2023.1282767. De Fombelle, A., Julliand, V., Drogoul, C., & Jacotot, E. (2001). Feeding and microbial disorders in horses:1-efects of an abrupt incorporation of two levels of barley in a hay diet on microbial profile and activities. Journal. Equine Veterinary Science, 21, 439-445. https://doi.org/10.1016/S0737-0806(01)70018-4. Direkvandi, E., Rouzbehan, Y., & Fazaeli, H. (2016). Effects of Feeding Frequency on Nutrient Digestibility and Feeding Behavior in the Turkmen Horse. Journal of Agricultural Science and Technology, 18(4), 937-948. Duvnjak, M., Bosnjak, A., Zadravec, M., Pintar, J., Grbesa, D., & Kis, G. (2018). Starch in horse diet improves feces microbiota, in vitro digestibility of fiber and dry matter. Journal of Central European Agriculture, 19(4), 918-9. https://doi.org/10.5513/JCEA01/19.4.2114. Frape, D. (2004). Equine Nutrition and Feeding. Blackwell Sciences Ltd: London. Glunk, E. C., Hathaway, M. R., Weber, W. J., Sheaffer, C. C., & Martinson, K. L. (2014). The effect of hay net design on rate of forage consumption when feeding adult horses. Journal of Equine Veterinary Science, 34(8), 986-991. http://doi: 10.1016/j.jevs.2014.05.006. Harris, P. A., Ellis, A. D., Fradinho, M. J., Jansson, A., Julliand, V., Luthersson, N., & Santos, A. S. (2017). Vervuert Review: Feeding conserved forage to horses: Recent advances and recommendations. Animal, 11, 958-967. http://doi: 10.1017/S1751731116002469. Jansson, A., Sandin, A., & Lindberg, J. E. (2006). Digestive and metabolic effects of altering feeding frequency in athletic horses. Equine and Comparative Exercise Physiology, 3(2), 83-91. https://doi.org/10.1079/ECP200683. Jouany, J. P., Medina, B., Bertin, G., & Julliand, V. (2009). Effect of live yeast culture supplementation on hindgut microbial communities and their polysaccharides and glycoside hydrolase activities in horses fed a high-fiber or high-starch diet. Journal of Animal Science, 87: 2844–2852. https://doi.org/10.2527/jas.2008-1602. Julliand, V., & Grimm, P. (2017). The Impact of diet on the hindgut microbiome. Journal Equine Science, 52, 23-28. https://doi.org/10.1016/j.jevs.2017.03.002. Kiani, A., Hoseini, F., Ghorbaninejad, P., Azarfar, A., Kreuzer, M., & Aziz, A. (2018). Interaction between the sequence of feeding of hay and concentrate, and boiling of barley on feed intake, the activity of hydrolytic enzymes and fermentation in the hindgut of Arabian mares. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 102(3), 810-817. https://doi: 10.1111/jpn.12872. Lundqvist, H., & Muller, C. E. (2022). Feeding time in horses provided roughage in different combinations of haynets and on the stable floor. Applied Animal Behaviour Science, 253, 105685. https://doi.org/10.1016/j.applanim.2022.105685. Marchette, L. D. (1999). Equine nutrition: needs and feeds. Texas Tech University, Texas, USA. Merritt, A. M., & Julliand, V. (2013). Gastrointestinal physiology. In: Elsevier Ltd.: Amsterdam, The Netherlands. Equine Applied and Clinical Nutrition, E-Book, Health, Welfare and Performance. WB, Saunders: Pp. 3-32. DOI:10.1016/B978-0-7020-3422. Moore, B. E., & Dehority, B. A. (1993). Effects of diet and hindgut defaunation on diet digestibility and microbial concentrations in the cecum and colon of the horse. Journal of Animal Science, 71: 3350-3358. DOI: 10.2527/1993.71123350x. Morgan, K., Kjellberg, L., Budde, L. K., Kjell, E., & Ryman, M. (2016). Pilot study on work load management and feed intake time when feeding horses with small mesh hay nets. Livestock Science, 186, 63-68. DOI: 10.1016/j.livsci.2015.06.005. NRC. (2007). Nutrient Requirements of Horses. 6th Revised Edition, National Research Council of the National Academies, Washington, DC, USA, PP. 224-226. Pagan, J. D., & Harris, P. A. (1999). The effects of timing and amount of forage and grain on exercise response in Thoroughbred horses, Equine Veterinary Journal, Suppl, 30, 451-457. DOI:10.1111/j.2042-3306.1999.tb05264.x Sadet-Bourgeteau, S., Philippeau, C., & Julliand, V. (2017). Effect of concentrate feeding sequence on equine hindgut fermentation parameters. Animal, 11, 1146-52. https://doi.org/10.1017/S1751731116002603. Sarrafchi, A., & Blokhuis, H. (2013). Review: Equine stereotypic behaviors: Causation, occurrence, and prevention. Journal of Veterinary Behavior, 1-9. http://dx.doi.org/10.1016/j.jveb.2013.04.068. Siciliano, P. D., & Schmitt, S. (2012). Effect of restricted grazing on hindgut pH and fluid balance. Journal Equine Veterinary Science, 32, 558-61. https://doi.org/10.1016/j.jevs.2012.01.004. Stewart, C. S., & Duncan, S. H. (1985). The effect of avoparcin on cellulolytic bacteria VanWeyenberg, S., Sales, J., & Janssens, G. P. J. (2006). Passage rate of digesta through the equine gastrointestinal tract: A review. Livestock science, 99(1), 3-12. https://doi.org/10.1016/j.livprodsci.2005.04.008. Venable, E. B., Fenton, K. A., Braner, V. M., Reddington, C. E., Halpin, M. J., Heitz, S. A., & Swanson, K. S. (2017). Effects of feeding management on the equine cecal microbiota. Journal of Equine Veterinary Science, 49, 113-121. https://doi.org/10.1016/j.jevs.2016.09.010. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 135 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 158 |