تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,338 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,858 |
تأثیر نوع پروبیوتیک و پریبیوتیک تولید شده از منابع بومی کشور بر عملکرد، فراسنجههای خونی و میکروفلور روده کوچک جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 25، شماره 4، دی 1402، صفحه 429-443 اصل مقاله (682.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2023.365597.623761 | ||
نویسندگان | ||
مرتضی پاشایی جلال1؛ آناهیتا بهرامی باباعلی2؛ فاطمه تابنده3؛ سید داود شریفی* 4 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران | ||
2گروه علوم دام و طیور، دانشکده فناوری کشاورزیُ دانشگاه تهران، تهران ، ایران | ||
3گروه بیوتکنولوژی صنعتی و محیط زیست، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی، تهران | ||
4گروه علوم دام و طیور، دانشکده فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
تأثیر پروبیوتیک و پریبیوتیک تولید داخل کشور بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، فعالیت میکروبی و متابولیتهای سرم با استفاده از 720 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 3×3 با سه سطح پروبیوتیک (بدون پروبیوتیک، پروبیوتیک نوع یک و پروبیوتیک نوع دو) و سه سطح پریبیوتیک (بدون پریبیوتیک، پریبیوتیک نوع یک و پریبیوتیک نوع دو)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با نُه گروه آزمایشی و چهار تکرار و 20 پرنده در هر تکرار بررسی شد. در سن 21 و 38 روزگی دو پرنده از هر تکرار با وزن نزدیک به میانگین، انتخاب و پس از توزین کشتار شدند. سپس از محتویات ایلئوم و رودههای کور آنها برای بررسی فلور میکروبی (باکتریهای اسیدلاکتیک و ای کولای) نمونهبرداری شد. پرندگانی که با جیرههای حاوی پروبیوتیک نوع دو تغذیه شده بودند ضریب تبدیل کمتری داشتند (p<0/05). تغذیه جیرههای حاوی پریبیوتیک نوع یک و همچنین جیرههای حاوی پروبیوتیک نوع دو و جیرههای حاوی ترکیبی از پروبیوتیک نوع دو با دو نوع پریبیوتیک مورد آزمایش، غلظت کلسترول و LDL سرم را کاهش دادند (p<0/05). تأثیر تیمارهای آزمایشی بر بازده لاشه معنیدار نبود، اما پرندگانی که از جیرههای حاوی پریبیوتیک نوع یک تغذیه کردند چربی بطنی کمتری داشتند (p<0/05). در سن 21 روزگی جمعیت ایکولای در ایلئوم و رودههای کور پرندگانی که پروبیوتیک، پریبیوتیک و ترکیب آنها را دریافت کردند کاهش یافت (p<0/05). در سن 38 روزگی، تغذیه پرندگان با پروبیوتیک و پریبیوتیک و ترکیب آنها جمعیت ایکولای را در رودههای کور کاهش و جمعیت لاکتوباسیلوسها را در ایلئوم افزایش داد (p<0/05). نتایج این آزمایش نشان داد که انواع پروبیوتیک و یا پریبیوتیک مورد آزمایش در این پژوهش اثرات مثبتی بر افزایش باکتریهای مفید روده (لاکتوباسیلوس)، صفات بیوشیمیایی خون و ضریب تبدیل در جوجههای گوشتی دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ پری بیوتیک؛ جوجههای گوشتی؛ عملکرد؛ فلور میکروبی | ||
مراجع | ||
Afsharmanesh, M., & Sadaghi, B. (2014). Effects of dietary alternatives (probiotic, green tea powder, and Kombucha tea) as antimicrobial growth promoters on growth, ileal nutrient digestibility, blood parameters, and immune response of broiler chickens. Comparative Clinical Pathology, 23, 717-724. https://doi.org/10.1007/s00580-013-1676-x Alagawany, M., El-Hack, M. E. A., Farag, M. R., Sachan, S., Karthik, K., & Dhama, K. (2018). The use of probiotics as eco-friendly alternatives for antibiotics in poultry nutrition. Environmental Science and Pollution Research, 25(11), 10611-10618. https://doi.org/10.1007/s11356-018-1687-x Alonge, E., Eruvbetine, D., Idowu, O., Obadina, A., Olukomaiya, O., Omotainse, O., & Abiola, Y. (2017). Effects of antibiotic, probiotic and prebiotic supplementation in broiler diets on performance characteristics and apparent nutrient digestibility. Journal of Applied Sciences and Environmental Management, 21(7), 1297-1300. https://doi.org/10.4314/jasem.v21i7.13 Arif, M., Iram, A., Bhutta, M. A., Naiel, M. A., Abd El-Hack, M. E., Othman, S. I., & Taha, A. E. (2020). The biodegradation role of Saccharomyces cerevisiae against harmful effects of mycotoxin contaminated diets on broiler performance, immunity status, and carcass characteristics. Animals, 10(2), 238. https://doi.org/10.3390/ani10020238 Beski, S., & Al-Sardary, S. (2015). Effects of dietary supplementation of probiotic and synbiotic on broiler chickens hematology and intestinal integrity. International Journal of Poultry Science, 14(1), 31. https://doi.org/10.3923/ijps.2015.31.36 Bozkurt, M., Küçükyilmaz, K., Çatli, A., & Çinar, M. (2008). Growth performance and slaughter characteristics of broiler chickens fed with antibiotic, mannan oligosaccharide and dextran oligosaccharide supplemented diets. Int. J. Poult. Sci, 7(10), 969-977. DOI: 10.3923/ijps.2008.969.977 Ciurescu, G., Vasilachi, A., & Grosu, H. (2020). Efficacy of microbial phytase on growth performance, carcass traits, bone mineralization, and blood biochemistry parameters in broiler turkeys fed raw chickpea (Cicer arietinum L., cv. Burnas) diets. Journal of Applied Poultry Research, 29(1), 171-184. https://doi.org/10.1016/j.japr.2019.10.004 Faber, T., Dilger, R., Iakiviak, M., Hopkins, A., Price, N., & Fahey Jr, G. (2012). Ingestion of a novel galactoglucomannan oligosaccharide-arabinoxylan (GGMO-AX) complex affected growth performance and fermentative and immunological characteristics of broiler chicks challenged with Salmonella typhimurium. Poultry science, 91(9), 2241-2254. https://doi.org/10.3382/ps.2012-02189 Ghasemi, H., & Taherpour, K. (2013). Comparative effects of probiotic, prebiotic and synbiotic supplements on performance, jejunal morphology, serum lipid profile and antibody response of broiler chicks. Journal of Livestock Science and Technologies, 1(2), 20-27. https://doi.org/10.22103/JLST.2013.548 Hassanpour, H., Moghaddam, A. Z., Khosravi, M., & Mayahi, M. (2013). Effects of synbiotic on the intestinal morphology and humoral immune response in broiler chickens. Livestock Science, 153(1-3), 116-122. https://doi.org/10.1016/j.livsci.2013.02.004 Hung, A. T., Lin, S.-Y., Yang, T.-Y., Chou, C.-K., Liu, H.-C., Lu, J.-J., Lien, T.-F. (2012). Effects of Bacillus coagulans ATCC 7050 on growth performance, intestinal morphology, and microflora composition in broiler chickens. Animal production science, 52(9), 874-879. https://doi.org/10.1071/AN11332 Hussein, E., Suliman, G., Alowaimer, A., Ahmed, S., Abd El-Hack, M., Taha, A., & Swelum, A. (2020). Growth, carcass characteristics, and meat quality of broilers fed a low-energy diet supplemented with a multienzyme preparation. Poultry science, 99(4), 1988-1994. https://doi.org/10.1016/j.psj.2019.09.007 Jadhav, K., Sharma, K., Katoch, S., Sharma, V., & Mane, B. (2015). Probiotics in broiler poultry feeds: A review. Journal of Animal Nutrition and Physiology, 1, 04-16. Kalavathy, R., Abdullah, N., Jalaludin, S., & Ho, Y. (2003). Effects of Lactobacillus cultures on growth performance, abdominal fat deposition, serum lipids and weight of organs of broiler chickens. British poultry science, 44(1), 139-144. https://doi.org/10.1080/0007166031000085445 Kannan, M., Karunakaran, R., Balakrishnan, V., & Prabhakar, T. (2005). Influence of prebiotics supplementation on lipid profile of broilers. Int. J. Poult. Sci, 4(12), 994-997. DOI: 10.3923/ijps.2005.994.997 Kim, G.-B., Seo, Y., Kim, C., & Paik, I. (2011). Effect of dietary prebiotic supplementation on the performance, intestinal microflora, and immune response of broilers. Poultry science, 90(1), 75-82. https://doi.org/10.3382/ps.2010-00732 Lei, X., Piao, X., Ru, Y., Zhang, H., Péron, A., & Zhang, H. (2015). Effect of Bacillus amyloliquefaciens-based direct-fed microbial on performance, nutrient utilization, intestinal morphology and cecal microflora in broiler chickens. Asian-Australasian journal of animal sciences, 28(2), 239. doi: 10.5713/ajas.14.0330 Mookiah, S., Sieo, C. C., Ramasamy, K., Abdullah, N., & Ho, Y. W. (2014). Effects of dietary prebiotics, probiotic and synbiotics on performance, caecal bacterial populations and caecal fermentation concentrations of broiler chickens. Journal of the Science of Food and Agriculture, 94(2), 341-348. https://doi.org/10.1002/jsfa.6365 Nabizadeh, A. (2012). The effect of inulin on broiler chicken intestinal microflora, gut morphology, and performance. J. Anim. Feed Sci, 21(4), 725-734. https://doi.org/10.22358/jafs/66144/2012 Nawaz, A. H., Amoah, K., Leng, Q. Y., Zheng, J. H., Zhang, W. L., & Zhang, L. (2021). Poultry response to heat stress: its physiological, metabolic, and genetic implications on meat production and quality including strategies to improve broiler production in a warming world. Frontiers in Veterinary Science, 814. https://doi.org/10.3389/fvets.2021.699081 Pereira, R., Bortoluzzi, C., Durrer, A., Fagundes, N. S., Pedroso, A. A., Rafael, J. M., ... Andreote, F. D. (2019). Performance and intestinal microbiota of chickens receiving probiotic in the feed and submitted to antibiotic therapy. Journal of animal physiology and animal nutrition, 103(1), 72-86. https://doi.org/10.1111/jpn.13004 Pourakbari, M., Seidavi, A., Asadpour, L., & Martinez, A. (2016). Probiotic level effects on growth performance, carcass traits, blood parameters, cecal microbiota, and immune response of broilers. Anais da Academia Brasileira de Ciências, 88(2), 1011-1021. https://doi.org/10.1590/0001-3765201620150071 Salianeh, N., Shirzad, M., & Seifi, S. (2011). Performance and antibody response of broiler chickens fed diets containing probiotic and prebiotic. Journal of Applied Animal Research, 39(1), 65-67. https://doi.org/10.1080/09712119.2011.565222 Sen, S., Ingale, S., Kim, Y., Kim, J., Kim, K., Lohakare, J., & Kwon, I. (2012). Effect of supplementation of Bacillus subtilis LS 1-2 to broiler diets on growth performance, nutrient retention, caecal microbiology and small intestinal morphology. Research in Veterinary Science, 93(1), 264-268. https://doi.org/10.1016/j.rvsc.2011.05.021 Shahir, M. H., Afsarian, O., Ghasemi, S., & Tellez, G. (2014). Effects of dietary inclusion of probiotic or prebiotic on growth performance, organ weight, blood parameters and antibody titers against influenza and newcastle in broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 13(2), 70. DOI: 10.3923/ijps.2014.70.75 Shim, Y., Ingale, S., Kim, J., Kim, K., Seo, D., Lee, S., & Kwon, I. (2012). A multi-microbe probiotic formulation processed at low and high drying temperatures: effects on growth performance, nutrient retention and caecal microbiology of broilers. British poultry science, 53(4), 482-490. https://doi.org/10.1080/00071668.2012.690508 Shokryazdan, P., Jahromi, M. F., Liang, J. B., Ramasamy, K., Sieo, C. C., & Ho, Y. W. (2017). Effects of a Lactobacillus salivarius mixture on performance, intestinal health and serum lipids of broiler chickens. PloS one, 12(5), e0175959. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0175959 Tayeri, V., Seidavi, A., Asadpour, L., & Phillips, C. J. (2018). A comparison of the effects of antibiotics, probiotics, synbiotics and prebiotics on the performance and carcass characteristics of broilers. Veterinary research communications, 42(3), 195-207. https://doi.org/10.1007/s11259-018-9724-2 Vieco-Saiz, N., Belguesmia, Y., Raspoet, R., Auclair, E., Gancel, F., Kempf, I., & Drider, D. (2019). Benefits and inputs from lactic acid bacteria and their bacteriocins as alternatives to antibiotic growth promoters during food-animal production. Frontiers in microbiology, 10, 57. https://doi.org/10.3389/fmicb.2019.00057 Xu, Z., Hu, C., Xia, M., Zhan, X., & Wang, M. (2003). Effects of dietary fructooligosaccharide on digestive enzyme activities, intestinal microflora and morphology of male broilers. Poultry science, 82(6), 1030-1036. https://doi.org/10.1093/ps/82.6.1030 Yang, Y., Iji, P., & Choct, M. (2009). Dietary modulation of gut microflora in broiler chickens: a review of the role of six kinds of alternatives to in-feed antibiotics. World's Poultry Science Journal, 65(1), 97-114. https://doi.org/10.1017/S0043933909000087 Zhou, H., Kong, L., Zhu, L., Hu, X., Busye, J., & Song, Z. (2021). Effects of cold stress on growth performance, serum biochemistry, intestinal barrier molecules, and adenosine monophosphate-activated protein kinase in broilers. Animal, 15(3), 100138. https://doi.org/10.1016/j.animal.2020.100138
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 147 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 198 |