تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,508 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,128,113 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,235,572 |
سنتز و شناسایی روی-متیونین با روشهای اسپکتروسکوپی و تأثیر آن بر عملکرد، بیوشیمی خون، خصوصیات استخوان و مورفولوژی روده جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 25، شماره 4، دی 1402، صفحه 415-428 اصل مقاله (716.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2023.362381.623751 | ||
نویسندگان | ||
ابوذر بسطامی1؛ علی نقی پور2؛ علی خطیب جو* 3؛ فرشید فتاح نیا4 | ||
1دانشجوی دکتری شیمی معدنی گروه شیمی دانشکده علوم پایه دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
2دانشیار گروه شیمی دانشگاه ایلام، ایلام | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
4عضو هیات علمی دانشگاه ایلام گروه علوم دامی | ||
چکیده | ||
اثر دو نوع کیلات روی-متیونین بر عملکرد و فراسنجههای استخوانی جوجههای گوشتی با استفاده از 490 قطعه جوجه گوشتی راس-308 (یکروزه، مخلوط دو جنس) در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، پنج تکرار و 14 جوجه در هر تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از 1- گروه شاهد (جیره پایه)، 2 تا 4- جیره پایه+ بهترتیب 0/2، 0/4 و 0/8 میلیگرم بر کیلوگرم جیره روی-متیونین Zin-Pro® و 5 تا 7- جیره پایه+ بهترتیب 0/2،0/4 و 0/8 میلیگرم بر کیلوگرم جیره روی-متیونین سنتزشده. نتایج نشان داد که بین گروه شاهد با گروههای دریافتکننده هر دو نوع مکمل روی-متیونین از لحاظ خوراک مصرفی، وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک و شاخص تولید اروپایی، درصد لاشه، ران و سینه، غلظت سرمی گلوکز، کلسترول کل، لیپوپروتئین با دانسیته خیلی کم و لیپوپروتئین با دانسیته بالا، تریگلیسرید و کلسیم و فعالیت آنزیمهای آلکالین فسفاتاز، آسپارتات آمینوترانسفراز و گلوتامات ترانسآمیناز، فراسنجههای استخوان درشتنی شامل وزن، درصد ماده خشک و خاکستر، طول، عرض و قطر و درصد فسفر و کلسیم استخوان تفاوت معنیداری وجود نداشت، اما جوجههای دریافتکننده جیره دارای هر دو منبع روی-متیونین دارای غلظت روی سرم خون و استخوان بیشتر، طول پرز و نسبت طول پرز به عمق کریپت بیشتر و عرض پرز کمتر در ناحیه ژژنوم و ایلئوم بودند (p<0/05). بهطورکلی، هر دو کیلات روی-متیونین دارای تأثیر تقریباً یکسانی بر عملکرد، مورفولوژی روده و خصوصیات استخوان درشتنی بودند و نوع ایرانی قابلیت جایگزینی با نوع خارجی را دارد. مطالعات بیشتر در این زمینه توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
استخوان درشتنی؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد؛ کیلات روی-متیونین؛ مورفولوژی روده | ||
مراجع | ||
Alkhtib, A., Scholey, D., Carter, N., Cave, G. W., Hanafy, B. I., Kempster, S. R., Mekapothula, S., Roxborough, E. T., & Burton, E. J. (2020). Bioavailability of methionine-coated zinc nanoparticles as a dietary supplement leads to improved performance and bone strength in broiler chicken production. Animals, 10(9), 1482. Bafundo, K., Baker, D., & Fitzgerald, P. (1984). Zinc utilization in the chick as influenced by dietary concentrations of calcium and phytate and by Eimeria acervulina infection. Poultry science, 63(12), 2430-2437. Bruno, L., Furlan, R., Malheiros, E., & Macari, M. (2000). Influence of early quantitative food restriction on long bone growth at different environmental temperatures in broiler chickens. British poultry science, 41(4), 389-394. de Los Santos, F. S., Farnell, M., Tellez, G., Balog, J., Anthony, N., Torres-Rodriguez, A., Higgins, S., Hargis, B., & Donoghue, A. (2005). Effect of prebiotic on gut development and ascites incidence of broilers reared in a hypoxic environment. Poultry science, 84(7), 1092-1100. Dhanalakshmi, A., Natarajan, B., Ramadas, V., Palanimurugan, A., & Thanikaikarasan, S. (2016). Structural, morphological, optical and antibacterial activity of rod-shaped zinc oxide and manganese-doped zinc oxide nanoparticles. Pramana, 87, 1-9. Hatab, M., Rashad, E., Saleh, H. M., & El-Sayed, E.-S. R. (2022). Effects of Dietary Supplementation of Zinc Oxide Nanoparticles on Productive Performance, Physiological, Histological Changes and Tissues Zn Concentration in Broiler Chicks. Jahanian, R., & Rasouli, E. (2015). Effects of dietary substitution of zinc‐methionine for inorganic zinc sources on growth performance, tissue zinc accumulation and some blood parameters in broiler chicks. Journal of animal physiology and animal nutrition, 99(1), 50-58. Koppa, N. A., & Jatmika, C. (2018). Synthesis and analysis of zinc-methionine, zinc-tryptophan, copper-lysine, and copper-isoleucine complexes using atomic absorption spectrophotometry. International Journal of Applied Pharmaceutics, 10(Special Issue 1), 416-418. Li, L., Gong, Y., Zhan, H., Zheng, Y., & Zou, X. (2019). Effects of dietary Zn-methionine supplementation on the laying performance, egg quality, antioxidant capacity, and serum parameters of laying hens. Poultry Science, 98(2), 923-931. Mamun, M., Ahmed, O., Bakshi, P., & Ehsan, M. (2010). Synthesis and spectroscopic, magnetic and cyclic voltammetric characterization of some metal complexes of methionine:[(C5H10NO2S) 2MII]; MII= Mn (II), Co (II), Ni (II), Cu (II), Zn (II), Cd (II) and Hg (II). Journal of Saudi Chemical Society, 14(1), 23-31. Moghaddam, H. N., & Jahanian, R. (2009). Immunological responses of broiler chicks can be modulated by dietary supplementation of zinc-methionine in place of inorganic zinc sources. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 22(3), 396-403. Mohammadi, V., Ghazanfari, S., Mohammadi-Sangcheshmeh, A., & Nazaran, M. (2015). Comparative effects of zinc-nano complexes, zinc-sulphate and zinc-methionine on performance in broiler chickens. British poultry science, 56(4), 486-493. Pimentel, J., Cook, M., & Greger, J. (1991). Immune response of chicks fed various levels of zinc. Poultry science, 70(4), 947-954. Rashidi, N., Khatibjoo, A., Taherpour, K., Akbari-Gharaei, M., & Shirzadi, H. (2020). Effects of licorice extract, probiotic, toxin binder and poultry litter biochar on performance, immune function, blood indices and liver histopathology of broilers exposed to aflatoxin-B1. Poultry science, 99(11), 5896-5906. Saleh, A. A., Ragab, M. M., Ahmed, E. A., Abudabos, A. M., & Ebeid, T. A. (2018). Effect of dietary zinc-methionine supplementation on growth performance, nutrient utilization, antioxidative properties and immune response in broiler chickens under high ambient temperature. Journal of Applied Animal Research, 46(1), 820-827. SAS. (2004). Institute. SAS User’s Guide. Version 9.4 ed. SAS Inst. Inc., Cary, NC. Seo, H.-J., Cho, Y.-E., Kim, T., Shin, H.-I., & Kwun, I.-S. (2010). Zinc may increase bone formation through stimulating cell proliferation, alkaline phosphatase activity and collagen synthesis in osteoblastic MC3T3-E1 cells. Nutrition research and practice, 4(5), 356-361. Spears, J., & Kegley, E. (2002). Effect of zinc source (zinc oxide vs zinc proteinate) and level on performance, carcass characteristics, and immune response of growing and finishing steers. Journal of Animal science, 80(10), 2747-2752. Tomaszewska, E., Muszyński, S., Dobrowolski, P., Kwiecień, M., Winiarska-Mieczan, A., Świetlicka, I., & Wawrzyniak, A. (2017). Effect of zinc level and source (zinc oxide vs. zinc glycine) on bone mechanical and geometric parameters, and histomorphology in male Ross 308 broiler chicken. Brazilian Journal of Poultry Science, 19, 159-170. Vieira, S. L. (2008). Chelated minerals for poultry. Brazilian Journal of Poultry Science, 10, 73-79. Wedekind, K., Hortin, A., & Baker, D. (1992). Methodology for assessing zinc bioavailability: efficacy estimates for zinc-methionine, zinc sulfate, and zinc oxide. Journal of Animal science, 70(1), 178-187. Xu, X., Liu, L., Long, S.-F., Piao, X.-S., Ward, T. L., & Ji, F. (2017). Effects of Chromium Methionine Supplementation with Different Sources of Zinc on Growth Performance, Carcass Traits, Meat Quality, Serum Metabolites, Endocrine Parameters, and the Antioxidant Status in Growing-Finishing Pigs. Biological Trace Element Research, 179(1), 70-78. https://doi.org/10.1007/s12011-017-0935-0 Zaki, A. N., & Dakhel, H. H. (2021). ((effect of early feeding with zinc-methionine on improving growth performance and some biochemical characteristics of broilers)). IOP Conference Series: Earth and Environmental Science, (Vol. 722, No. 1, p. 012035). IOP Publishing.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 185 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 198 |