تعداد نشریات | 158 |
تعداد شمارهها | 6,232 |
تعداد مقالات | 67,774 |
تعداد مشاهده مقاله | 115,248,968 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 89,994,907 |
شناسایی پیشرانهای تأثیرگذار بر برندسازی کشاورزی سالم و ارگانیک در شهرستان تبریز | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 28 مرداد 1402 اصل مقاله (1.72 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2023.351167.669191 | ||
نویسندگان | ||
محسن آقایاری هیر* 1؛ حسین اصغرپور2؛ سهیلا باختر1 | ||
1گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. | ||
2گروه علوم اقتصادی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. | ||
چکیده | ||
برندسازی محصولات کشاورزی ارگانیک از الزامات مهم است که نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصادی جوامع دارد. در زمینه ایجاد و توسعه برندهای کشاورزی ارگانیک، عوامل توسعه و پیشرانهای متعددی وجود دارد که توجه به آن، نیازمند برنامهریزی دقیق است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی پیشرانهای برندسازی کشاورزی ارگانیک در شهرستان تبریز انجام شده است. این پژوهش به لحاظ هدف کابردی و بر اساس راهبرد، از نوع پژوهشهای آمیخته محسوب میشود. در ابتدا بر اساس رویکرد داده بنیاد، محتوای کیفی لازم گردآوری شد، سپس دادههای کمی بر اساس راهبرد پیمایشی(پرسشنامه) جمعآوری گردید. جامعه آماری متخصصین و کارشناسان بودند که در ابتدا با استفاده از نمونهگیری هدفمند و سپس با استفاده از روش گلوله برفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته با 17 نفر تا رسیدن به اشباع نظری انجام شد. در این روش، تجزیه و تحلیل دادهها به سه طریق کدگذاری باز، کدگذاری محوری و انتخابی، انجام شد. برای بررسی قابلیت اعتماد از معیارهای انتقالپذیری و تأییدپذیری، اطمینان پذیری و اعتبار پذیری بهره گرفته شد. بر مبنای تحلیل مرحله کیفی صورت گرفته کدهای محوری و انتخابی برندسازی شناسایی گردید و پرسشنامهای در چارچوب ماتریس اثرات متقاطع بین عوامل تنظیم و جهت ارزیابی میزان تأثیرگذاری و تأثیرپذیری پیشرانها، ماتریس اثرات متقاطع بر اساس نرمافزار MicMac انجام شد. بر اساس نتایج 16 پیشران به عنوان پیشرانهای کلیدی که بیشترین تأثیرگذاری را بر برندسازی داشتهاند شناسایی شد که از بین آنها رسانهها، سازمان واحد، حمایتهای مالی و اعتباری و بسترسازی بخش دولتی، بیشترین نقش را در برندسازی محصولات کشاورزی ارگانیک دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
برندسازی؛ توسعه اقتصادی؛ شهرستان تبریز؛ تئوری داده بنیاد؛ کشاورزی ارگانیک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Identifying the Driving Factors of the Branding Healthy and Organic Agriculture in Tabriz County | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohsen Aghayari Hir1؛ Hossein asgharpur2؛ soheyla bakhtar1 | ||
1Department of Geography and Rural Planning, Faculty of Planning and Environmental Science, University of Tabriz, Tabriz, Iran. | ||
2Department of Economical Science, Faculty of Economics and Management, University of Tabriz, Tabriz, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
Branding of organic agricultural products is an essential requirement that plays a vital role in the economic growth and development of societies. In the field of the creation and development of organic agricultural brands, there are many development factors and Driving Factors that require careful planning. The present research, has been conducted to identify the Driving Factors of organic agriculture branding in Tabriz county. This research is considered to be a type of mixed research in terms of practical purpose and based on the survey. At first, based on the foundation's data approach, necessary qualitative content was collected, then quantitative data was collected based on survey strategy (questionnaire). The statistical population was specialists and experts who were first using targeted sampling and then using the snowball method; a half Structured interview was conducted with 17 people until theoretical saturation was reached. In this method, data analysis was done in three ways: open coding, central and selective coding. To check the reliability, transferability and verifiability criteria, reliability and validity were used. Based on the analysis of the qualitative stage, the central and selective branding codes were identified, and a questionnaire was shown in the framework of the matrix of cross-effects between regulatory factors and to evaluate the influence and effectiveness of Driving Factors, the matrix of cross-effects was conducted based on MicMac software. Based on the results, 16 drivers were identified as the key drivers that had the most impact on branding, among which the media, single organization, financial and credit support, and public sector infrastructure play the most crucial role in branding organic agricultural products. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Branding, Economic Development, Foundation Data Theory, Organic Agriculture, Tabriz County | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 192 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 163 |