تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,085 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,663 |
اثرات نانو ذرات آهن به همراه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس بر آنزیمهای گوارشی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
شیلات | ||
دوره 75، شماره 2 - شماره پیاپی 4، تیر 1401، صفحه 303-315 اصل مقاله (841.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2022.335132.1299 | ||
نویسندگان | ||
سعید ضیایی نژاد* 1؛ ناصر بنی صالح2؛ علی آبرومند1؛ احمد تقوی مقدم2 | ||
1دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان، بهبهان، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان، بهبهان، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف مطالعه اثرات نانوذرات آهن و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس برفعالیت آنزیمهای گوارشی و فلور میکروبی روده ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) اجرا گردید. بدین منظور تعداد 180 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 5±40 گرم با 6 جیره غذایی آزمایشی با سطوح مختلف نانو ذرات آهن و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس تغذیه شدند که شامل، تیمار 1 (گروه شاهد) (غذای تجاری بدون افزودن هرگونه نانو ذرات آهن و پروبیوتیک)، تیمار 2 (غذای تجاری حاویCFU/g 108 پروبیوتیک)، تیمار 3 (غذای تجاری حاوی 25/0 نانو ذرات آهن)، تیمار 4 (غذای تجاری حاوی mg/g 50/0 میلیگرم /گرم نانو ذرات آهن)، تیمار 5 (غذای تجاری حاوی mg/g 25/0 میلیگرم /گرم نانو ذرات آهن به همراه CFU/g 108 پروبیوتیک) و تیمار 6 (غذای تجاری حاوی 50/0 میلیگرم /گرم نانو ذرات آهن به همراه CFU/g 108 پروبیوتیک) بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از نانو ذرات آهن و پروبیوتیک بر فعالیت آنزیمهای گوارشی آلفا آمیلاز، تریپسین، کیموتریپسین، فسفاتاز قلیایی، پروتئاز و لیپاز بطور معنیدار تاثیر افزایشی داشت (05/0P<). نتایج سنجش باکتریایی روده ماهی نشان داد که ضمن اینکه در تیمارهای پروبیوتیکی، لاکتوباسیلها فلور غالب را به خود اختصاص دادند، افزودن نانو ذارت آهن نیز باعث افزایش تعداد کل باکتریهای روده گردید. آنچه میتوان بطور کل نتیجه گرفت اینکه افزایش فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی کپور در اثر افزودن نانو ذرات آهن و پروبیوتیک در کنار استقرار در دستگاه گوارش ماهی طبیعتا خواهد توانست شرایط بهتری را برای رشد ماهی فراهم آورد و فاکتورهای تغذیهای را بهبود دهد. واژههای کلیدی: نانو ذرات آهن، پروبیوتیک، آنزیم گوارشی، فلور میکروبی، ماهی کپور. | ||
کلیدواژهها | ||
نانو ذرات آهن؛ پروبیوتیک؛ آنزیم گوارشی؛ فلور میکروبی؛ ماهی کپور | ||
مراجع | ||
Akbary, P., Jahanbakhshi, A., 2019. Nano and macro iron oxide (Fe2O3) as feed additives: effects on growth, biochemical, activity of hepatic enzymes, liver histopathology and appetite-related gene transcript in goldfish (Carassius auratus), Aquaculture 510, 191–197. Bernfeld, P., 1951. Amylase α and β. Methods in Enzymology 1, 149-158. Bradford, M.M., 1976. A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Analytical biochemistry 72, 248-254. Cahu, C.L., ZamboninoInfante, J.L., Quazuguel, P., Le Gall, M.M., 1999. Protein hydrolysate vs. fish meal in compound diets for 10-day old sea bass Dicentrarchuslabrax larvae. Aquaculture 171, 109–11. Denev, S., Staykov, Y., Moutafchieva, R., Beev, G., 2009. Microbial ecology of the gastrointestinal tract of fish and the potential application of probiotics and prebiotics in finfish aquaculture. International Aquatic Research 1, 1-29. Duhutrel, P., Bordat, C., Wu, T. D., Zagorec, M., Guerquin-Kern, J. L., Champomier-Vergès, M. C., 2010. Iron sources used by the nonpathogenic lactic acid bacterium Lactobacillus sakei as revealed by electron energy loss spectroscopy and secondary-ion mass spectrometry. Applied and environmental microbiology 76(2), 560–565. Erlanger, B.F., Kokowsky, N., Cohen, W., 1961. The preparation and properties of two new chromogenic substrates of trypsin. Archives of biochemistry and biophysics 95, 271-278. Ghobadi, S., Rajabi, H., Hosseinifard, M., Palangi, L., 2017. Survey on effects of different levels of nano iron on growth and nutrition performance in rainbow trout. Breeding and Aquaculture Sciences Journal 1(1), 67-82. Hidalgo, M.C., Urea, E., Sanz, A., 1999. Comparative study of digestive enzymes in fish with different nutritional habits, Proteolitic and amylase activities. Aquaculture 170, 267-283. Jafarian, H., 2006. The effect of Bacillus bacteria as a probiotic on the survival growth and activity of digestive enzymes in Acipenser persicus during larval rearing by enrichment with Artemia urmiana, PhD thesis, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources. Kazuń, B., Małaczewska, J., Kazuń, K., Żylińska-Urban, J., Siwicki, A. K., 2018. Immune-enhancing Activity of Potential Probiotic Strains of Lactobacillus Plantarum in the Common Carp (Cyprinus Carpio) Fingerling. Journal of veterinary research 62(4), 485–492. Mahious, A.S., Gatesoupe, F.J., Hervi, M., Metailler, R., Ollevier, F., 2006. Effect of dietary inulin and oligosaccharides as prebiotics for weaning turbot, Psetta maxima. Aquaculture International 14, 219–229. Mashjoor, S., Yousefzadi, M., Zolgharnain, H., Kamrani, E., Alishahi, M., 2018. Induced effects of acute exposure of chemogenic and biosynthetic iron oxide (Fe3O4) nanoparticles on alteration of haematological, biochemical and immune indices in common carp (Cyprinus carpio). Aquatics Physiology and Biotechnology 6(3), 77-110. Mohammadi, N., Tukmechi, A., 2015. The effects of iron nanoparticles in combination with Lactobacillus casei on growth parameters and probiotic counts in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) intestine. Journal of Veterinary Research 70(1), 47-53. Mohammadian, T., 2013. Evaluation of probiotic potency and immune stimulation of some Lactobacillus isolated from the intestine of Barbus grypus. Ph.D. Thesis. Shahid Chamran University of Ahwaz. Mohammadian, T., Monjezi, N., Peyghan, R., Mohammadian, B., 2022. Effects of dietary probiotic supplements on growth, digestive enzymes activity, intestinal histomorphology and innate immunity of common carp (Cyprinus carpio): a field study. Aquaculture 549, 737-787. Renuka, K. P., Venkateshwarlu, M., Ramachandra Naik A. T. and Prashantha Kumara, S. M., 2013. Influence of probiotics on growth performance and digestive enzyme activity of common carp (Cyprinus carpio). International Journal of Current Research 5(07),1696-1700. Ringo, E. and Gatesoupe, F. J., 1998. Lactic acid bacteria in fish: a review. Aquaculture 160, 177-203. Ling, J. L., Feng, J., Liu, J., Jiang, W-D., Jiang, k., Hu, S-H., Li, X-C., Hou, Z., 2010. Effect of dietary iron levels on growth, body composition intestinal enzyme activities of juvenile jian carp. Aquaculture Nutrition 16, 616-624. Neilads, J.B., 1981. Microbial iron compounds. Annual Review of Biochemistry 50,715-731. Ramos, M.A., Batista, S., Pires, M.A., Silva, A.P., Pereira, L.F., Saavedra, M.J., Ozório, R.O.A., Rema, P., 2017. Dietary probiotic supplementation improves growth and the intestinal morphology of Nile tilapia. Animal 11(8), 1259-1269. Reid, R. T., Live, D. H., Faulkner, D. J., Butler, A., 1993. A siderophore from a marine bacterium with an exceptional ferric ion affinity constant. Nature 366:455-458. Ringo, E., Gatesoupe, F.J., 1998. Lactic acid bacteria in fish: a review. Aquaculture 160, 177-203. Rungruangsak‐Torrissen, K., Rustad, A., Sunde, J., Eiane, S.A., Jensen, H.B., Opstvedt, J., Nygård, E., Samuelsen, T.A., Mundheim, H., Luzzana, U., 2002. In vitro digestibility based on fish crude enzyme extract for prediction of feed quality in growth trials. Journal of the Science of Food and Agriculture 82, 644- 654. Suzer, C., Çoban, D., OkanKamaci, H., Saka, Ş., Firat, K., Otgucuoğlu, Ö., and Küçüksari, H., 2008. Lactobacillus spp. bacteria as probiotics in gilthead sea bream (Sparusaurata, L.) larvae: Effects on growth performance and digestive enzyme activities. Aquaculture 280, 140-145. Tavana, M., Kalbassi, M.R., Abedian Kenari, A., Johari, S.A., 2014. Assessment of assimilation and elimination of silver and TiO2 nanoparticles in Artemia franciscana in different salinities, Journal of Oceanology 5, 91–103. Thongprajukaew, K., Kovitvadhi, U., Kovitvadhi, S., Somsueb, P., Rungruangsak-Torrissen K., 2011. Effects of different modified diets on growth, digestive enzyme activities and muscle compositions in juvenile Siamese fighting fish (Betta splendens Regan, 1910). Aquaculture 322,1-9. UN (United Nation). 2009. Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals (GHS). United Nations, New York and Geneva. 568P. Valiallahi, J., Pourabasali, M., Janalizadeh, E. and Bucio, A., 2018. Use of Lactobacillus for Improved Growth and Enhanced Biochemical, Hematological, and Digestive Enzyme Activity in Common Carp at Mazandaran, Iran. North American Journal of Aquaculture 80, 206-215. Wang, Y.B., Xu, Z., 2006. Effect of probiotics for common carp (Cyprinus carpio) based on growth performance and digestive enzyme activities. Animal feed science and technology 127, 283-292. Worthington, C.C., 1991. Worthington manual related Biochemical. 3th Edition. Freehold, New Jersey, pp, 80-85. Zhang, H., Wang, H., Hu, K., Jiao, L., Zhao, M., Yang, X., and Xia, L., 2019. Effect of dietary supplementation of Lactobacillus casei YYL3 and L. plantarum YYL5 on growth, immune response and intestinal microbiota in channel catfish, Animals (Basel) 9,1005–1020. Ziaei-Nejad, S., Rezaei, M.H., Takami, G.A., Lovett, D.L., Mirvaghefi, A.R., Shakouri, M., 2006. The effect of Bacillus spp. bacteria used as probiotics on digestive enzyme activity, survival and growth in the Indian white shrimp (Fenneropenaeus indicus). Aquaculture 252, 516-524. Ziaei-nejad, S., Rafiei, G., Ghafleh Marammazi, J., Mirvaghefi, A., Farahmand, H., 2009. Assay of enzyme production in isolated bacteria from seabream, Acanthopagrus latus, in in vitro condition with the purpose of probiotic screening. Journal of marine sciences and technology 8(1-2), 1-9. Ziaei-Nejad S., Salehi L. M., Ghaedina B., Johari S. A., Aberomand A., 2015. In vitro antagonistic properties of copper nanoparticles and probiotic Bacillus subtilis against pathogenic luminescent Vibrio harveyi. AACL Bioflux 8(3), 445-452. Ziaei-nejad, S., 2016. Application of probiotics in modern aquaculture. Iranian fisheries science research institute. 172 p. Ziaei-nejad, S., Abaei, N.K., Doost, B.N., Johari, S.A., 2021. Effects of Supplemental Feeding of Common Carp (Cyprinus carpio) with Iron Nanoparticles and Probiotic Lactobacillus on Blood Biochemical Factors. Biology Bulletin 48, 177–184. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 359 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 280 |