![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,689,114 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,918,359 |
تاثیر نوآوری باز بر نوآوری فرآیند در شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی ایران: اثرتعدیگرانه قابلیت یادگیری و قابلیت محافظت | ||
فصلنامه علمی پژوهشی توسعه کارآفرینی | ||
دوره 14، شماره 3 - شماره پیاپی 53، آذر 1400، صفحه 541-560 اصل مقاله (1.14 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی - کمی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jed.2021.317197.653570 | ||
نویسندگان | ||
سعید نیّری1؛ سیدرضا حجازی* 2؛ کمال سخدری2 | ||
1دانشجو | ||
2استادیار دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
نوآوری فرآیندی، دستاوردهایی نظیر تعریف رویه های جدید، افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها و توسعه محصولات را بدنبال دارد. اما شرکتها همیشه منابع لازم و کافی برای پرداختن به آن را در اختیار ندارند. بنابراین میتوانند با بکارگیری دانش و فناوری بیرونی یا همکاری با شرکای بیرونی از نوآوری در سیستمها و فرآیندهای خود بهره ببرند. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر نوآوری باز بر نوآوری فرآیندی در شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی ایران و بررسی اثر تعدیلگرانه قابلیتهای یادگیری و محافظت روی این رابطه است. این پژوهش که در سال 1399 به انجام رسیده است؛ از نظر هدف کاربردی و بر حسب گردآوری اطلاعات، پیمایشی است. داده های لازم بر اساس پرسشنامه محقق ساخته، به روش نمونه گیری تصادفی جمع آوری و برای تحلیل دادهها از مدلسازی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی در نرم افزار اسمارت پی ال اس نسخه 01/3 استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد که بین همکاری با شرکای بیرونی و نوآوری فرآیندی تدریجی و بنیادی رابطه مثبت معناداری وجود داشته و این رابطه مثبت بین اکتساب دانش و فناوری بیرونی و نوآوری فرآیندی تدریجی و بنیادی نیز تایید شد. همچنین بر اساس نتایج قابلیت یادگیری رابطه همکاری با شرکای بیرونی و نوآوری فرآیند (هم تدریجی و هم بنیادی) را تعدیل کرده و قابلیت محافظت نیز رابطه همکاری با شرکای بیرونی و نوآوری فرآیندی بنیادی را تعدیل مینماید. | ||
کلیدواژهها | ||
قابلیت محافظت؛ قابلیت یادگیری؛ نوآوری باز؛ نوآوری فرآیندی | ||
مراجع | ||
اکبری. م، ذره پرور شجاع. ا، پاداش زیوه. ح و شکوه السادات علیزاده مقدم. (1397)، «تأثیر نوآوریباز واردشونده و خارجشونده بر عملکرد نوآوری در شرکتهای ICT»، فصلنامه مدیریت توسعه فناوری، 6(3)، 157-184.
بابایی فارسانی. م، امین دوست. ع و احمد شکرچیزاده. (1398)، «طراحی مدل نوآوری باز در شرکتهای کوچک و متوسط»، پژوهشهای مدیریت عمومی، 12(2)، 209-235.
زارعی. ب، بالیده. س و پرویز کفچه. (1392). «ارایهی چارچوبی برای مهندسی مجدد فرایندهای کسبوکار با رویکرد کارآفرینی سازمانی در شرکت مادر تخصصی بازرگانی». توسعه کارآفرینی، 6 (3)، 145-161.
سرمد. ز، بازرگان. ع و حجازی.ا . (1393). روشتحقیق در علومرفتاری. چاپ 27، تهران، آگه.
شیوا. آ، آقازاده. ه و علی حیدری، (1396)، «بررسی تأثیر بازارگرایی اکتشافی و بهرهبردارانه بر نوآوری و عملکرد بنگاه»، مدیریت بازرگانی، 9(3)، 595-616.
طاهری عطار. غ و رستملو. ر، (1397)، «بررسی تأثیر کارکردهای مدیریت منابعانسانی بر خلاقیت و نوآوری در محصول و فرآیند»، مدیریت نوآوری، 7(2)، 47-68.
فرجی. ن، (1398)، روشهای پژوهش در روانشناسیوعلوم تربیتی. چاپ 14، تهران، پوران پژوهش.
قوامی پور. م و ایراندوست. ع، (1392)، «نقش روابط بینشرکتی در یادگیریشرکتی و ایجاد نوآوری باز در شرکتهای کوچک و متوسط».توسعه کارآفرینی، 6(1)، 27-46.
Aliasghar, O., Rose, E. L., & Chetty, S. (2019). »Where to search for process innovations? The mediating role of absorptive capacity and its impact on process innovation«. Industrial Marketing Management, 82(1), 199-212. Bateman, N. (2005). »Sustainability: the elusive element of process improvement«. International journal of operations & production management, 25(3), 261-276. Bauer, M., & Leker, J. (2013). »Exploration and exploitation in product and process innovation«. R&D Management, 43(3), 196-212. Bigliardi, B., & Galati, F. (2016). »Which factors hinder the adoption of OI in SMEs?« Technology Analysis & Strategic Management, 28(8), 869-885. Bogers, M., Chesbrough, H., & Moedas, C. (2018). »Open innovation: research, practices, and policies«. California management review, 60(2), 5-16. Brunswicker, S., & Vanhaverbeke, W. (2015). »Open innovation in small and medium‐sized enterprises (SMEs)«. Journal of Small Business Management, 53(4), 1241-1263. Cabaleiro, G. (2019). »Sources of appropriation capacity in licensing agreements«. Technovation, 86(1), 48-61. Cassiman, B., & Valentini, G. (2016). »Open innovation: Are inbound and outbound knowledge flows really complementary?«, Strategic Management Journal, 37(6), 34-46. Chesbrough, H. (2004). »Managing open innovation«. Research-Technology Management, 47(1), 23-26. Chesbrough, H. (2017). »The future of open innovation: The future of open innovation is more extensive, more collaborative, and more engaged with a wider variety of participants«. Research-Technology Management, 60(1), 35-38. Costa, A. I., & Jongen, W. M. F. (2006). »New insights into consumer-led food product development«. Trends in Food Science & Technology, 17(8), 457-465. De Marco, C. E., Martelli, I., & Di Minin, A. (2020). »European SMEs’ engagement in open innovation when the important thing is to win and not just to participate?« Technological Forecasting and Social Change, 152(1), 44-65. Droge, C., Stanko, M. A., & Pollitte, W. A. (2010). »Lead users and early adopters on the web«. Journal of product innovation management, 27(1), 66-82. Enkel, E., Gassmann, O., & Chesbrough, H. (2009), »Open R&D and open innovation: exploring the phenomenon«, R&d Management, 39(1), 311-316. Farzaneh, M., Ghasemzadeh, P., Nazari, J.A. and Mehralian, G. (2020), »Contributory role of dynamic capabilities in the relationship between organizational learning and innovation performance«, European Journal of Innovation Management, 23(3), 22-38. Gunasekaran, A., & Kobu, B. (2002). »Modelling and analysis of business process reengineering«. International journal of production research, 40(11), 2521-2546. Haneda, S., & Ito, K. (2018). »Organizational and human resource management and innovation: Which management practices are linked to product and/or process innovation?«, Research Policy, 47(1), 194-208. Hannan, M. T., & Freeman, J. (1984). »Structural inertia and organizational change«, American sociological review, 49(2), 149-164. Hossain, M. (2015). »A review of literature on open innovation in small and medium-sized enterprises«, Journal of Global Entrepreneurship Research, 5(1), 1-12. Hullova, D., Simms, C. D., Trott, P., & Laczko, P. (2019). »Critical capabilities for effective management of complementarity between product and process innovation: Cases from the food and drink industry«. Research Policy, 48(1), 339-354. Jespersen, K., Rigamonti, D., Jensen, M. B., & Bysted, R. (2018). »Analysis of SMEs partner proximity preferences for process innovation«. Small Business Economics, 51(4), 879-904. Jha, A. K., & Bose, I. (2016). »Innovation in IT firms: An investigation of intramural and extramural R&D«. Information & Management, 53(4), 409-421. Kahn, K. B. (2018). »Understanding innovation«. Business Horizons, 61(3), 453-460. Kapetaniou, C., & Lee, S. H. (2019). »Geographical proximity and open innovation of SMEs in Cyprus«. Small Business Economics, 52(1), 261-276. Keupp, M. M., Palmié, M., & Gassmann, O. (2012). »The strategic management of innovation: A systematic review and paths for future research«. International journal of management reviews, 14(4), 367-390. Lazzarotti, V., Bengtsson, L., Manzini, R., Pellegrini, L. and Rippa, P. (2017), »Openness and innovation performance: An empirical analysis of openness determinants and performance mediators«, European Journal of Innovation Management, 20 (3), 463-492. Lee, H. L., & Schmidt, G. (2017). »Using value chains to enhance innovation«. Production and Operations Management, 26(4), 617-632. Matthews, R. L., Tan, K. H., & Marzec, P. E. (2015). »Organizational ambidexterity within process improvement«. Journal of Manufacturing Technology Management, 26(4), 458-476. Lilliefors, H. W. (1967). »Kolmogorov-Smirnov test for normality with mean and variance unknown«. Journal of the American statistical Association, 62(318), 399-402. Medda, G. (2020). »External R&D, product and process innovation in European manufacturing companies«. The Journal of Technology Transfer, 45(1), 339-369. Mohr, J., & Spekman, R. (1994). »Characteristics of partnership success: partnership attributes, communication behavior, and conflict resolution techniques«. Strategic management journal, 15(2), 135-152. Najafi-Tavani, S., Najafi-Tavani, Z., Naudé, P., Oghazi, P., & Zeynaloo, E. (2018). »How collaborative innovation networks affect new product performance: Product innovation capability, process innovation capability, and absorptive capacity«. Industrial marketing management, 73(1), 193-205. Ozturk, E., & Ozen, O. (2020). »How Management Innovation Affects Product and Process Innovation in Turkey: The Moderating Role of Industry and Firm Size«. European Management Review, 17(3), 714-740 Papa, A., Dezi, L., Gregori, G. L., Mueller, J., & Miglietta, N. (2018). »Improving innovation performance through knowledge acquisition«. Journal of Knowledge Management. 24(3), 589-605 Pennacchio, L., Piroli, G., & Ardovino, O. (2018). »The role of R&D cooperation in firm innovation«. International Journal of Innovation and Technology Management, 15(01), 185-203. Peris-Ortiz, M., Devece-Carañana, C. A., & Navarro-Garcia, A. (2018). »Organizational learning capability and OI«. Management Decision, 56(6), 1217-1231. Petersen, K. J., Handfield, R. B., & Ragatz, G. L. (2005). »Supplier integration into new product development: coordinating product, process and supply chain design«. Journal of operations management, 23(3-4), 371-388. Radziwon, A., & Bogers, M. (2019). »Open innovation in SMEs: Exploring inter-organizational relationships in an ecosystem«. Technological Forecasting and Social Change, 146, 573-587. Reijers, H. A., & Mansar, S. L. (2005). »Best practices in business process redesign: an overview«. Omega, 33(4), 283-306. Sarkar, S., & Costa, A. I. (2008). »Dynamics of open innovation in the food industry«. Trends in Food Science & Technology, 19(11), 574-580. Stock, R. M. (2014). »How should customers be integrated for effective interorganizational NPD teams? An input–process–output perspective«. Journal of Product Innovation Management, 31(3), 535-551. Teece, D. J. (1990). The competitive challenge: Strategies for industrial innovation and renewal. 3rd Edition, Florida, Ballinger Pub. Co. Tomlinson, P. R. (2010). »Co-operative ties and innovation: Some new evidence for UK manufacturing«. Research Policy, 39(6), 762-775. Veer, T., Lorenz, A., & Blind, K. (2016). »How open is too open? The mitigating role of appropriation mechanisms«. R&D Management, 46(3), 1113-1128. Wang, X., & Xu, M. (2018). »Examining the linkage among open innovation, customer knowledge management and radical innovation: The multiple mediating effects of organizational learning ability«. Baltic Journal of Management, 23(2), 74-97. West, J., & Bogers, M. (2017). »Open innovation: current status and research opportunities«. Innovation, 19(1), 43-50. Wetzels, M., Odekerken-Schröder, G., & Van Oppen, C. (2009). »Using PLS path modeling for assessing hierarchical construct models«. MIS quarterly, 23(1), 177-195. Widya-Hasuti, A., Mardani, A., Streimikiene, D., Sharifara, A., & Cavallaro, F. (2018). »The role of process innovation between firm-specific capabilities and sustainable innovation in SMEs«. Sustainability, 10(7), 22-44. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,132 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 847 |