تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,109 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,222,059 |
کشت میکسوتروف ریزجلبک کلرلا ولگاریس Chlorella vulgaris)) تحت استرس نیتروژن به منظور تولید روغن خوراکی | ||
شیلات | ||
دوره 74، شماره 4، دی 1400، صفحه 633-648 اصل مقاله (1.88 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2021.330079.1283 | ||
نویسندگان | ||
امیر رضا طاهباز1؛ محمدعلی نعمت اللهی* 2؛ سیدولی حسینی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه شیلات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
2استاد گروه شیلات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
3دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران | ||
چکیده | ||
چندین سال است که ریزجلبکها نوید بخش تولید پایدار و مقرون به صرفه خوراک، سوخت و مواد شیمیایی شناخته شدهاند. بسیاری از گونههای جلبکی لیپیدها را به صورت تری آسیل گلیسرول با ترکیبات اسیدهای چرب مشابه روغنهای گیاهی (TAG) تولید میکنند. بنابراین ریزجلبکها برای تولید پایدار روغنهای خوراکی طبیعی گزینه مناسبی هستند. در این تحقیق به بررسی اثر کشت میکسوتروف و شوک نیتروژنی بر روی وزن خشک، مقدار چربی و پروفایل اسیدهای چرب ریزجلبک کلرلا ولگاریس پرداخته شد. دراین تحقیق از محیط کشت BBM و دمای 25 درجه سانتیگراد برای کشت ریزجلبکها استفاده شد. شاخصهای شمارش سلولی، نیترات، pH، وزن خشک، وزن چربی، درصد چربی و پروفایل اسیدهای چرب اندازهگیری شدند. نتایج حاکی از معنیداری کشت میکسوتروف و شوک نیتروژنی بر مقدار زیستوده و مقدار چربی بود (۰۵/۰P<). بر طبق این نتایج مشخص شد برای تولید وزن خشک، کشت میکسوتروف گلوکز 100 درصد نیترات محیط کشت BBMبا 11/35±66/916 میلیگرم در لیتر، برای مقدار چربی، کشت میکسوتروف گلوکز 25 درصد نیترات محیط کشت BBMبا 36/0±61/49 میلیگرم در لیتر و برای لینولنیک linolenic acid (امگا3)، کشت اتوتروف 100 درصد نیترات محیط کشت BBMبا 1/0±72/19 درصد بیشترین مقادیر تولید را دارا بودند. در نتیجه، مشخص شد که شوک نیتروژنی باعث کاهش بیومس سلولی، افزایش روغن ریز جلبکها و همچنین کاهش اسیدهای چرب امگا 3 میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
کلرلا ولگاریس؛ اتوتروف؛ میکسوتروف؛ شوک نیتروژنی؛ تری آسیل گلیسرول | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 528 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 384 |