تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,948 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,220,418 |
اثر منابع مختلف نشاسته جیره بر عملکرد رشد و فراسنجههای بیوشیمیایی خون ماهی قزلآلا رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
دوره 74، شماره 4، دی 1400، صفحه 485-496 اصل مقاله (1.22 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2021.329614.1278 | ||
نویسندگان | ||
امیر سلطانی آلکوئی1؛ سید محمد علی جلالی* 2؛ سید امیرحسین جلالی3؛ فرشید خیری4 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
4دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
آزمایشی به منظور بررسی اثر تغذیه منابع مختلف نشاسته بر افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، شاخص کبدی و احشایی و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی خون ماهی قزلآلای رنگینکمان انجام گرفت. آرد گندم، ذرت و محصول جانبی نشاسته ای ناشی از فرآیند تولید گلوتن گندم در خوراک اکسترود ماهی استفاده شد و به ۳۰۰ قطعه ماهی (با میانگین وزنی۱± 157 گرم) که بصورت طرح کاملا تصادفی در ۱۲ وان ۳۰۰ لیتری توزیع شدند، به مدت ۶۰ روز تغذیه گردید. نتایج نشان داد که تغییر منبع نشاسته جیره بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک و نرخ رشد ویژه ماهیها در کل دوره تاثیر نداشت. کمترین شاخص احشایی و بیشترین راندمان لاشه ماهی با تغذیه خوراک اکسترود دارای ذرت مشاهده شد (05/0>P). تغذیه آرد گندم سبب افزایش غلظت سرمی آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز ماهیها شد (05/0>P)، در حالیکه تری گلیسیرید، کلسترول، پروتئین تام، گلوکز، لیپوپروتئین با چگالی بالا و لیپوپروتئین با چگالی پایین تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت. در مجموع ذرت میتواند بدون اثرات منفی بر عملکرد رشد و فراسنجههای خونی ماهی قزلآلا، بطور کامل جایگزین آرد گندم به عنوان منبع اصلی نشاسته خوراک اکسترود استفاده شود در حالیکه برای استفاده از محصول جانبی نشاستهای ناشی از فرآیند تولید گلوتن گندم در جیره اکسترود ماهی قزلآلای رنگینکمان نیاز به پژوهشهای بیشتر است. | ||
کلیدواژهها | ||
نشاسته؛ ذرت؛ آرد گندم؛ ضریب تبدیل خوراک؛ قزل آلای رنگین کمان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 583 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 421 |