تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,837 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,234,077 |
اثرات مکمل غذایی رنگدانه آستازانتین بر وضعیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمهای گوارشی میگوی رودخانهای شرق (Macrobrachium nipponense) | ||
شیلات | ||
دوره 74، شماره 3، مهر 1400، صفحه 363-374 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2021.323858.1250 | ||
نویسندگان | ||
محمد اتفاق دوست1؛ حمید نویریان* 2؛ میرمسعود سجادی3؛ بهرام فلاحتکار3 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان، ایران | ||
2دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان، ایران | ||
3استاد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان، ایران | ||
چکیده | ||
رنگدانه آستازانتین یکی از مهمترین کاروتنوئیدها از نظر ویژگیهای آنتیاکسیدانی است و به دلیل تأثیرگذاری مطلوب بر فعالیتهای آنتیاکسیدانی، عملکردهای ایمنی و کارایی تغذیه، یک ریز مغذی مهم در رژیم غذایی آبزیان به شمار میآید. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات رنگدانه آستازانتین بر فعالیتهای آنتیاکسیدانی و آنزیمهای گوارشی میگوی رودخانهای شرق (Macrobrachium nipponense) انجام شده است. در آزمایش حاضر، 225 قطعه میگو با میانگین وزن 05/0 ± 40/1 گرم به مدت زمان 56 روز با پنج جیره غذایی فرموله شده حاوی سطوح مختلف آستازانتین صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلیگرم در کیلوگرم، مورد غذادهی قرار گرفتند. در پایان دوره پرورشی، نمونههای هپاتوپانکراس و روده از میگوهای مورد مطالعه جمعآوری گردیدند و شاخصهای آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمهای گوارشی در نمونهها توسط کیتهای آزمایشی و روش اسپکتروفوتومتری مورد اندازهگیری قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان داد که ظرفیت آنتیاکسیدانی کل در مقایسه با تیمار شاهد به طور قابل توجهی افزایش یافت، در حالی که سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و مالون دی آلدهید در جیرههای غذایی حاوی آستازانتین به طور معنیداری کاهش پیدا نمود (05/0p <). با این حال، فعالیت آنتیاکسیدانی گلوتاتیون پراکسیداز تحت تأثیر سطوح مختلف آستازانتین جیره غذایی قرار نگرفت (05/0<P). فعالیت آنزیمهای گوارشی تحت تأثیر سطوح مختلف آستازانتین قرار گرفتند و با افزایش این رنگدانه در جیره غذایی، فعالیت آنزیمهای گوارشی به طور معنیداری افزایش نشان دادند (05/0p <). در نهایت، نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش سطوح آستازانتین در جیره غذایی موجب بهبود عملکرد شاخصهای آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمهای گوارشی در میگو رودخانهای شرق میگردد و به کارگیری از جیره غذایی حاوی مقدار 150 میلیگرم در کیلوگرم از این رنگدانه با هدف بهبود شاخصهای ذکر شده در این میگو، پیشنهاد گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
فعالیت آنتی اکسیدانی؛ آستازانتین؛ کاروتنوئیدها؛ ایمنی؛ میگوی رودخانه ای شرق | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 396 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 296 |