تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,028 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,499,278 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,761,725 |
واکاوی چالشهای تجاریسازی محصولات ارگانیک و سالم بر اساس تئوری بنیادی (مطالعه موردی: شهر کرمانشاه) | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 9، دوره 51، شماره 2، تیر 1399، صفحه 313-325 اصل مقاله (591.82 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2019.289251.668813 | ||
نویسندگان | ||
سهراب دل انگیزان* 1؛ عبدالحمید پاپ زن2؛ شیرین آرمند3 | ||
1دانشیار گروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
2دانشیار گروه ترویج و توسعه روستای، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
3دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
چکیده | ||
از راههای دستیابی به کشاورزی پایدار در کشور و منطقه، حرکت به سمت تبدیل کردن مزارع به مزارع ارگانیک است. این مهم زمانی محقق میشود که تمایل کشاورزان و تولیدکنندگان به تولید محصولات ارگانیک افزایش یابد، یعنی برای تولیدکننده مزیتی وجود داشته باشد که به تولید محصول ارگانیک متمایل شود. تجاریسازی و افزایش درآمد تولیدکننده یکی از راههای ایجاد این مزیت میباشد. کشور ایران با مشکلات و محدودیتهای در زمینه تولید و تجاریسازی محصولات ارگانیک دست به گریبان است. بنابراین، با بهرهگیری از پارادایم کیفی و تئوری بنیانی در این پژوهش به واکاوی چالشهای تجاریسازی محصولات ارگانیک در ایران پرداخته شد. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه عمیق با خبرگان در زمینه تجاریسازی محصولات ارگانیک، مشاهده مستقیم، اسناد و مدارک کتابخانهای و اینترنتی استفاده شد. روایی ابزار تحقیق نیز توسط اعضاء هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی تأیید شد. نتایج نشان داد که چالشها به دو دسته مشکلات اداری و ساختاری و محدودیتهای تولیدی و محیطی تقسیم شدهاند و عبارتند از: ضرورت حمایت دولت، فرایندهای پیچیده مجوزده، استانداردهای پیچیده و دشوار، عدم همکاری ارگانهای مرتبط، وضعیت اقتصادی نامناسب جامعه، لزوم فرهنگسازی مناسب، عدم اعتماد به محصولات ارگانیک، عدم نظارت بر بازار و فرایندهای هزینهبر بودن تولید، وابستگی کشاورزی به شرایط جوی، مسئله هزینه-فرصت، زیرساختهای نامناسب، عدم آموزش تولیدکنندگان ومسئله مجاورت. | ||
کلیدواژهها | ||
تجاری سازی؛ کشاورزی ارگانیک؛ محصولات ارگاانیک؛ چالش ها و محدودیت ها | ||
مراجع | ||
10. Ghafari, B. & Zand Hesami, H. (2017). Identifying and extracting the impact of effective factors on the success of commercialization of technology development projects. Journal of Science and Technology Policy. 7(2): 17-28. 11. Ghobadi, P. Papzan, A. Zarafshani, K. & Garavandi, Sh. (2012). Studying the limitations and problems of rural tourism using the basic knowledge base: village of Charmalehi Oliya. Journal of Geography and urbanization - regional. 5: 89-104. (In Farsi) 12. Ghorbannezhad, M, Choobchian, S. & Farhadian, H. (2019). Investigating Factors Affecting Farmer’s Intention of Adopting Renewable Energy Technology in Larestan County. Journal of Economics Research and Iranian Agricultural Development .2-50(2): 347-365. (in Farsi) 13. Glaser, B.G. (2005). The grounded theory perspective III: Theoretical coding. Sociology Press. 14. Grosglik, R. (2016). Citizen-consumer revisited: The cultural meanings of organic food consumption in Israel. Journal of Consumer Culture, 0(0): 1-20. 15. World Food Summit. (1996). Food and Agriculture Organization of United Nations Helping to build a world without hunger. Retrieved from http://www.fao.org/WFS/ 16. IFOAM. (2018), The World of organic agriculture. 17. Juroszek, P. & Tsai, H.H. (2008). Research Needs in Organic Vegetable Production Systems in Tropical Countries with a Focus on Asia, 16th IFOAM Organic World Congress, 16-20 June, 2008. Modena, Italy. 18. Kledal., P.R. Mahmuodi, H. & Mahdavi Damghani, A.M. (2012). Organic food & farming in Iran. Research Institute of Organic Agriculture (FiBL).V2.0: 184-189. 19. Lotter, D.W. (2003). Organic agriculture. Journal of sustainability. 21(4): 1-63. 20. Lumpkin, H. (2003). Organic Vegetable Production: A theme for International Agricultural Research. In Proceedings of the Seminar on Production and Export of Organic Fruit and Vegetables in Asia, Bangkok, Thailand, 3–5 November 2003. 21. Mahmoudi, H. Shatghi, A. Vossoughi, S. & Salamat, S. (2013). Organic Agriculture as a Strategy for Improving Small Farmers' Livelihood in Iran, http://www.organicconference.elkana.org.ge/files/conf/c3/3.pdf 22. Martin, P.Y. & Turner, B.A. (1986). Grounded Theory and Organizational Research. Journal of applied behavioral science. 22(2): 141-157. 23. Mohammedan, M. Dehdashti, SH. Khashei, V. & Dadashi, M.A. (2016). Investigating the role of environmental educational factors on the performance of organic production companies. Journal of Research in educational systems. 33: 64-75. (In Farsi) 24. Oroian, C. Safirescu, C.O. Hurun, R. Chiciudean, G.O. Arion, F.H. Muresan, J.C. & Bordanu, B.M. (2017). Consumers’ Attitudes towards Organic Products and Sustainable Development: A Case Study of Romania. Journal of Sustainability. 1559: 1-14. 25. Papzan, A. Aliabadi, V. & Mvsyvand, M. (2014). Analysis of obstacles to the development of rural tourism using grounded theory (Case study: Fashion Kangavar Fashn, in Kermanshah). 3th National Conference on Sustainable Rural Development, Hamadan. 13-14 August, 2014. (In Farsi) 26. Papzan, A. & Shiri, N. (2012). Examining the barriers and problems of organic farming development. Journal of Space Economics and Rural Development. 1: 113-126. (In Farsi) 27. Phillip, B. & Dipeolu, A. (2010). Willingness to pay for organic vegetables in Abeokuta, South West Nigeria, Journal of Ajfand, 10(11), 4364-4378. 28. Rana, J. & Paul, J. (2017). Consumer behavior and purchase intention for organic food: A review and research agenda. Journal of Retailing and Consumer Services. 38: 157-165. 29. Rembialkowska, E. & Srednicka, D. (2009). Organic food quality and impact on human health. Journal of Agronomy Research, 7: 719-727. 30. Schleenbecker, R. & Hamm, U. (2013). Consumers’ perception of organic product characteristics. A review. Journal of Appetite, 71:420–429. 31. Safdar, M., Eihab, F. & Rafi, U.T.U. (2016). The Significance of Consumer’s Awareness about Organic Food Products in the United Arab Emirates. Journal of Sustainability. 833: 1-12. 32. Shaharudin, M.R. Pani, J.J. Mansor, S.W. & Elias, S.J. (2010). Factors Affecting Purchase Intention of Organic Food in Malaysia’s Kedah State. Journal of Cross-cultural Communication, 6(2): 105-116. 33. Sharifi, M. Rezvanfar, A. Hosseini, S.M. & Mohammadi, S.H.M. (2019). Identification and Priority Setting of Alternative Mechanisms of Commercialization of University Agricultural Research. Journal of Economics Research and Iranian Agricultural Development.2-50(1): 189-200. (in Farsi) 34. Sandoughi, A. Yadavar, H. Raheli, H. & Haring, A.M. (2019). Identifying and Explaining the Driving Factors of Organic Agricultural Products Market Development. Journal of Economics Research and Iranian Agricultural Development. 2-50(2): 295-310. (in Farsi) Soltani, S. Azadi, H. Mahmoudi, H. & Witlox, F. (2013). Organic agriculture in Iran: Farmers’ barriers to and factors influencing adoption. Journal of Renewable Agriculture and Food Systems. 29(2): 126–134 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,135 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 685 |