تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,517,573 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,777,796 |
بررسی اثر تزریق پیش از کشتار عصارۀ مرزنجوش (Origanum Spp.) بر کیفیت ماهی قزلآلای رنگینکمان نگهداری شده در یخچال (4°C±0.5) | ||
شیلات | ||
مقاله 5، دوره 72، شماره 3، آذر 1398، صفحه 235-245 اصل مقاله (1.25 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.248541.1010 | ||
نویسندگان | ||
سید ولی حسینی* 1؛ نگار گلچین2؛ علیرضا بهرامی راد3 | ||
1دانشیار گروه شیلات، دانشگاه تهران- فراوری | ||
2دانشجوی گروه شیلات -دانشگاه تهران | ||
3کارشناس ارشد گروه شیلات ، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش، بررسی اثر نگهدارندگی عصاره گیاه مرزنجوش در غلظتهای مختلف (0، 3، 6 و 9 درصد) به صورت تزریق پیش از کشتار بر میزان ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگینکمان در شرایط نگهداری در یخچال بود. برای این منظور ابتدا از ماهیان زندۀ مورد آزمایش 2 میلی لیتر خون خارج و به سرعت 2 میلی لیتر از غلظتهای مختلف عصاره مرزنجوش به هر یک از نمونههای مورد بررسی تزریق گردید. 30 دقیقه پس از تزریق، ماهیان کشته (با خارج کردن از آب)، فیله و آنگاه به مدت 16 روز در یخچال نگهداری شدند. در طی دورۀ نگهداری و در روزهای 1، 4، 7، 10، 13 و 16، کیفیت نمونههااز نظر شاخصهای pH، فساد ثانویه اکسیداسیون چربی (شاخص تیوباربیتوریک اسید)، آهن هِم و مجموع ترکیبات ازتۀ فرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تزریق عصاره مرزنجوش پیش از کشتار به طور معنیداری بر کیفیت ماندگاری ماهیان تیمار شده تأثیر داشته و شدت فساد را در ماهیان تیمار شده به تعویق میاندازد. آنالیزهای آماری نشان داد که بین میزان حفظ کیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان و غلظت عصاره مرزنجوش تزریق شده، رابطه مستقیمی وجود دارد. از همین رو با توجه به نتایج بدست آمده استفاده از عصارۀ مرزنجوش (تزریق تا 9 درصد) برای افزایش ماندگاری فیلۀ قزلآلای رنگینکمان در شرایط نگهداری در یخچال توصیه میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
مرزنجوش؛ کیفیت ماهی؛ قزل آلا؛ نگهداری در شرایط یخچال؛ عصاره گیاهی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 336 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 300 |