تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,503 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,120,598 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,227,659 |
تولید فیتونیوزوم به عنوان سیستم لیپیدی جدید برای ریزپوشانی عصاره ساقه انگور | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 2، دوره 51، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 183-193 اصل مقاله (988.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2019.291096.665236 | ||
نویسندگان | ||
شیوا بیلانکوهی* 1؛ بابک قنبرزاده2؛ امیر پورفرزاد3؛ حامد همیشه کار4؛ موسی رسولی5 | ||
1دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی- پژوهشکده انگور و کشمش- همدان- ایران | ||
2استاد، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
4دانشیار، گروه فارماسیوتیکس، مرکز تحقیقات علوم کاربردی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران | ||
5دانشیار، گروه مهندسی باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران | ||
چکیده | ||
عصارههای گیاهی حاوی مواد غذا- دارو و ترکیبات فنلی بوده اما پایداری پایین و جذب اندکی دارند. نیوزومها از سورفاکتانتهای غیریونی تشکیل شده و دارای پایداری شیمیایی و دسترسی زیستی و جذب سلولی بالاتر در بین بقیه حاملهای لیپیدی میباشند. در این پژوهش به تولید و شناسایی خصوصیات فیتونیوزومهای حاوی عصاره ساقه انگور به روش هیدراسیون لایه نازک با کمی اصلاح، پرداخته شده است. از روش سطح پاسخ و طرح باکس-بنکن با سه متغیر مستقل در سه سطح برای بهینه سازی تولید نیوزومها و بررسی سه متغیر وابسته، استفاده شد. تعادل آبدوستی- چربیدوستی(HLB) در محدوده 10-6، نسبت فیتواسترول به سورفاکتانتها بین 10 تا 20 درصد و مقدار عصاره به میزان 5 میلیگرم تا 15 میلیگرم، به عنوان متغییرهای فرمولاسیون انتخاب شدند. بر اساس یافتههای تحقیق، غلظت عصاره مهمترین پارامتر موثر بر درصد ریزپوشانی و شاخص پراکندگی بوده و HLB مهمترین فاکتور در اندازه ذرات میباشد. فرمولاسیون بهینه فیتونیوزوم اندازه ذرات 173 نانومتر، کارایی درون پوشانی 72 درصد و شاخص پراکندگی 32/0 را نشان داد. قبل از درونپوشانی، ساقههای انگور خشکشده به روش استخراج سبز عصارهگیری شده و ترکیبات مهم پلیفنولی آن توسط دستگاه LC-MS/MS شناسایی شد. نتایج نشان داد که، فیتونیوزوم میتواند به عنوان نانوحاملی جدید و ارزان قیمت برای انکپسولاسیون ترکیبات زیست فعال در صنعت غذا مورد استفاده قرار بکیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
فیتونیوزوم؛ ساقه انگور؛ استخراج سبز؛ LC-MS/MS؛ روش سطح پاسخ | ||
مراجع | ||
Amirhossien Hakamivala. (2019). Modeling of the niosome nanovesicles using response surface methodology for delivery of insulin. Biomedical Physics & Engineering Express. AUTHOR SUBMITTED MANUSCRIPT. Carla M. Peixoto, Maria Inês Dias, Maria José Alves, Ricardo Calhelha, (2018). Grape pomace as a source of phenolic compounds and diverse bioactive properties. Food Chemistry, 253, 132–138 Dorman, HJD.,Peltoketo, A., Hiltunen, R., Tikkanen, MJ. (2003). Characterisation of the antioxidant properties of deodourised aqueous extracts from selected Lamiaceae herbs. J. Food Chem. 83255-262. Fang ,J ,.Guan ,R ,.Ri ,C ,.Liu,M,.Ye ,X ,.Jiang ,J. (2013). Optimization of Fabrication Parameters to Prepare Tea Catechin-Loaded Liposomes using Response Surface Methodology. Food Sci .Technol. 29-35,5 . Gunes A, Guler E, Un R N, Demir B, Barlas FB, Yavuz M, Coskunol H and Timur S. (2017). Niosomes of Nerium oleander extracts: In-vitro assessment of bioactive nanovesicular structures. J. Drug Deliv. Sci. Technol37: 158-65. Hamishehkar H, Emami J, Rouholamini (2009). Effect of formulation variables on characteristics of insulin-loaded microspheres prepared by a single phase oil in oil solvent evaporation method. Colloid Surface, B, 74:340–349. Imran, M., Shah, M. R., Ullah, Ullah., Elhissi, M, Nawaz, Ali, I. (2016). Glycoside-based niosomal nanocarrier for enhanced in-vivo performance of Cefixime. International Journal of Pharmaceutics, 505, 122–132. Kamble Bhagyashree, Seema Talreja, Ankur Gupt & Basavan Duraiswamy. (2013). Development and biological evaluation of Gymnema sylvestre extract-loaded nonionic surfactant-based niosomes. Nanomedicine, 12, 162. Jakpa Wizi, Lu Wang, Xiuliang Hou, Yongying Tao. (2018). Ultrasound-microwave assisted extraction of natural colorants from sorghum husk with different solvents. Industrial Crops & Products, 120, 203–213. Maria Anastasiadi a, Harris Pratsinis b. (2012). Grape stem extracts: Polyphenolic content and assessment of their in vitro antioxidant properties. Food Science and Technology, 48, 316e322. Marianecci, C., L. Di Marzio, F. Rinaldi, C. Celia, D. Paolino, F. Alhaique, S. Esposito and M. Carafa (2013). Niosomes from 80s to Present: The State of the Art. 1800, 23-54. Natércia Teixeira, Nuno Mateus, Victor de Freitas, Joana Oliveira. (2018). Wine industry by-product: Full polyphenolic characterization of grape stalks. Food Chemistry, 268, 110–117. Ojeda, E., Puras, G., Agirre, M., Zarate, J., Grijalvo, S. (2016). Influence of the polar head-group of synthetic cationic lipids on the transfection efficiency mediated by niosomes in rat retina. Biomaterials, 77, 267–279. Pando, D., Caddeo, C., Manconi, M., Fadda, A. M., & Pazos, C. (2015). Resveratrol entrapped niosomes as yoghurt additive. Food Chemistry, 170, 281–287. Panikchar Wichayapreechar, Songyot Anuchapreeda & Chadarat Ampasavate. (2019). Dermal targeting of Centella asiatica extract using hyaluronic acid surface modified niosomes. Journal of Liposome Research, 532-2394. Raeiszadeh Mahboobeh, Abbas Pardakhty, Fariba Sharififar and Mitra Mehrabani. (2018). Phytoniosome: a Novel Drug Delivery for Myrtle Extract. Iranian Journal of Pharmaceutical Research, 17 (3): 804-817. Sharmila, V.S. Nikitha, S. Ilaiyarasi. (2016). Ultrasound assisted extraction of total phenolics from Cassiaauriculata leaves and evaluation of its antioxidant activitie. Industrial Crops and Products, 84, 13–21. Shuo Chen, Sara Hanning, James Falconer, Michelle Lock. (2019). Recent advances in non-ionic surfactant vesicles fabrication, characterization and cosmetic applications. Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics. Tantra, R., Schulze, P., & Quincey, P. (2010). Effect of nanoparticle concentration on zeta-potential measurement results and reproducibility. Particuology, 8(3), 279-285. Vazquez-Armenta, Bernal-Mercado, Lizardi-Mendoza. (2017). Phenolic extracts from grape stems inhibit Listeria monocytogenes motility and adhesion to food contact surfaces. Journal of Adhesion Science. 293, 123–135 Vrunal V. More1, Ritu M. Gilhotra2, Manoj M. Nitalikar3, Prajakta K. Khule1. (2018). Niosomal Drug Delivery - A Comprehensive Review. Asian Journal of Pharmaceutics, 12 (4) S1159 Zaynab Sadeghi Ghadi, Rassoul Dinarvan. (2019). Preparation, characterization of novel hyaluronan containing niosomes to encapsulate quercetin. European Journal of Pharmaceutical Sciences. Recently accepted. Z. Pineiro, A.Marrufo-Curtido, C.Vela, M.Palma. (2017). Microwave-assisted extraction of stilbenes from woody vine material. Food and Bioproducts Processing. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 730 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 490 |