تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,505,028 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,769,083 |
بررسی برونتنی ویژگیهای ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی سلوموسیت مشتق شده از توتیای دریایی نقبزن (Echinometra matheai) و عصارههای آن | ||
شیلات | ||
مقاله 6، دوره 72، شماره 1، خرداد 1398، صفحه 69-83 اصل مقاله (1.61 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2019.74391 | ||
نویسندگان | ||
سجاد کاویانی* 1؛ سید فخرالدین حسینی2؛ مسعود رضایی3 | ||
1دانش آموخته فراوی محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی و منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
2فراوری محصولات شیلاتی،دانشکده علوم دریایی و منابع طبیعی،دانشگاه تربیت مدرس،نور، ایران | ||
3فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی و منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایرا | ||
چکیده | ||
در این مطالعه فعالیت ضدباکتریایی و ضداکسیدانی سلوموسیت مشتق شده از توتیای دریایی و عصارههای آّبی و آلی حاصل از آن، مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور نمونههای زنده توتیای دریایی از سواحل خلیج فارس (بندر بوشهر) جمعآوری گردید و سلوموسیتها از مایع سلومیک آن جداسازی و سپس عصارهگیری شدند. اثر ضد باکتریایی سلوموسیت و عصارهها بر گونههای باکتریایی Staphlococcus aureus، Bacillus cereus، Escherichia coliو Pseudomonas aeruginosa ارزیابی شد و نتایج نشان داد این ترکیات اثر ضد باکتریایی قوی بر باکتریهای مورد مطالعه داشتند. همچنین، اثرات ضد اکسیدانیِ سلوموسیت و هر یک از عصارهها مورد ارزیابی قرار گرفت به طوری که فاز آبی بیشترین اثر را بر کاهش رادیکال آزاد DPPH و فاز آلی بیشترین اثر را بر حذف رادیکال آزاد ABTS نشان دادند. به طور-کلی نتایج این تحقیق نشان داد سلوموسیت و عصارههای حاصل از آن واجد اثرات ضداکسیدانی و ضدباکتریایی قویای هستند، بیشترین اثر حذفکنندگی سلوموسیت، فاز آبی و فاز آلی بر رادیکالهای آزاد DPPH، ABTS و همچنین کاهندگی آهن به ترتیب در غلظتهای 25/1، 5 و 5 میلیگرم در میلیلیتر مشاهده شد؛ همچنین نتایج ارزیابی ضدباکتریایی سلوموسیت، فاز آبی و فاز آلی نشان داد مقادیر مربوط به MICو MBC برای هر یک از ترکیبات با هم برابر است، به طوریکه MIC ( و یا MBC) این ترکیبات بر باکتریهای Staphlococcus aureus ، Bacillus cereus، Escherichia coli و Pseudomonas aeruginosa به ترتیب، برای سلوموسیت در غلظتهای بیشتر از 5 ،5/2، 5/2و 5 میکروگرم در میلیلیتر، برای فاز آبی در غلظتهای 5/2 ، 019/0 ،019/0 و 019/0 میکروگرم در میلیلیتر و برای فاز آلی در غلظتهای بیشتر از 5 ،625/0، 625/0و 5/2 میکروگرم در میلیلیتر بهدست آمد. با توجه به فعالیت ضدمیکروبی و ضد-اکسیدانی ترکیبات مورد مطالعه از توتیای دریایی میتوانند به عنوان عامل ضدباکتریایی، ضد اکسیدانی در بسته بندی مورد استفاده قرار گیرند. | ||
کلیدواژهها | ||
توتیای دریایی "؛ " سلوموسیت "؛ "عصاره "؛ " فعالیت ضد باکتریایی "؛ " فعالیت ضد اکسیدانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 412 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 302 |