تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,096,847 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,204,365 |
مدلسازی روند مصرف انرژی و ارزیابی شاخصهای اقتصادی- زیستمحیطی در تولید مرغ گوشتی (مطالعه موردی: شهرستان خرمآباد) | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 2، دوره 50، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 267-279 اصل مقاله (948.43 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2019.273666.665144 | ||
نویسندگان | ||
موحد سپهوند1؛ حسین مبلی* 2؛ محمد شریفی3؛ مجید خانعلی3 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
2استاد، گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3استادیار، گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر بهمنظور مدلسازی روند مصرف انرژی و ارزیابی شاخصهای اقتصادی- زیستمحیطی در تولید مرغ گوشتی شهرستان خرمآباد صورت گرفته است. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری برای یک دوره پرورش در سال 95-1394 جمعآوری شد. بر اساس نتایج، متوسط کل انرژیهای ورودی و خروجی به ترتیب 27/163699 و 64/26730 مگاژول بهازای 1000 قطعه مرغ محاسبه شد. نتایج استفاده از تابع کاب- داگلاس نشان داد که تأثیر تمامی نهادههای انرژی بر عملکرد مثبت بود. تحلیل حساسیت نشان داد، با افزایش یک مگاژول در انرژی ورودی نهادههای نیروی انسانی، تجهیزات، سوخت، خوراک مصرفی و الکتریسیته، عملکرد به ترتیب 388/0، 055/0، 009/0، 016/0 و 006/0 کیلوگرم افزایش مییابد. نسبت فایده به هزینه 21/1 تعیین شد. شاخصهای پتانسیل گرمایش جهانی، اسیدی شدن و اختناق دریاچهای به ترتیب 7/5272 کیلوگرم کربن دیاکسید معادل، 56/62 کیلوگرم گوگرد دیاکسید معادل و 56/22 کیلوگرم فسفات معادل بهازای یک تن وزن مرغ زنده محاسبه شد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزیابی چرخه زندگی؛ تابع کاب- داگلاس؛ تحلیل حساسیت انرژی؛ شاخص های اقتصادی؛ مرغ گوشتی | ||
مراجع | ||
Alrwis, K.N. & Francis, E. (2003). Technical efficiency of broiler farms in the central region of Saudi Aradia. Research Bulletin. 116, 5-34 Amid, S. & Mesri Gundoshmian, T. (2016). Modelling energy efficiency in broiler production using multilayer perception artificial neural network approach (Case study: Ardabil province). Animal Production Research. 5(2), 73-85. (In Farsi). Amid, S., Mesri-Gundoshmian, T., Rafiee, S. & Shahgoli, G. (2015). Energy and economic analysis of broiler production under different farm sizes. Elixir Agriculture. 78, 29688-29693. Atilgan, A. & Hayati, K. (2006). Cultural energy analysis on broilers reared in different capacity poultry houses. Ital. Journal of Animal Science. 5, 393–400. Cederberg, C., Flysjo, A., Sonesson, U., Sund, V. & Davis, J. (2009). Greenhouse Gas Emissions from Swedish Consumption of Meat, Milk and Eggs 1990 and 2005. SIK Report 793. Goteborg: The Swedish Institute for Food and Biotechnology. Celik, L.O. (2003). Effects of dietary supplemental lcarnitine and ascorbic acid on performance, carcass composition and plasma lcarnitine concentration of broiler chicks reared under different temperature. Archive of Animal Nutrition.57, 27–38. Chauhan, N.S., Mohapatra, P.K.J. & Pandey, K.P. (2006). Improving energy productivity in paddy production through benchmarking: an application of data envelopment analysis. Energy Conversion and Management.47, 1063–1085. Cochran, W. G. (1997). Sampling Techniques, Third Edition. John Wiley & Sons. New York. Dashti, G.H., Yavari, S., Pishbahar, E. & Hayati, B.(2012). Effective Factors on the Broiler Firms'Technical Efficiency of the Sonqor- Kolyaee County. Animal Science Researches. 21 (3), 84-95. (In Farsi). DaSilva, V.P., Van der Werf, H.M., Soares, S.R. & Corson, M.S. (2014). Environmental impacts of French and Brazilian broiler chicken production scenarios: an LCA approach. Journal of environmental management. 133, 222-231. Guinee, J.B., Gorree, M., Heijungs, R., Huppes, G., Kleijn, R., dekoning, A. et al. (2002). Handbook on life cycle assessment. Operational guide to the ISO standards. Dordrecht, the Netherlands: Kluwer Acad. Publ. Heidari, M. D., Omid, M. & Akram, A. (2011). Energy efficiency and econometric analysis of broiler production farms. Energy. 36 (11), 6536-6541. ISO (International Organization for Standardization). (2006). ISO 14044:2006 (E) Environmental Management – Life Cycle Assessment – Principles and Framework. Kaab, A., Sharifi, M., Mobli, H., Nabavi-Pelesaraei, A., Chau, K.W. (2019a). Use of optimization techniques for energy use efficiency and environmental life cycle assessment modification in sugarcane production. Energy. 181: 1298-1320. Kaab, A., Sharifi, M., Mobli, H., Nabavi-Pelesaraei, A., Chau, K.W. (2019b). Combined life cycle assessment and artificial intelligence for prediction of output energy and environmental impacts of sugarcane production. Science of The Total Environment. 664: 1005-1019. Kalhor, T., Rajabipour, A., Akram, A. & Sharifi, M. (2016). Environmental impact assessment of chicken meat production using life cycle assessment. Information Processing in Agriculture.3, 262-271. Karpenter, N. E. (2014). Chemistry of sustainable energy. 1st Edition, Kindle Edition. ISBN-13, 978-1466575325. Khanali, M. & Hosseinzadeh-Bandbafha, H. (2017). Assessment of the energy flow and environmental impacts of greenhouse production of medicinal plants with life cycle assessment approach- Case study of Aloe vera. Iranian Journal of Biosystems Engineering. 48(3), 361-377. (In Farsi). Kitani, O. (1999). CIGR Handbook of Agricultural Engineering. Vol. 5. Energy and Biomass Engineering. ASAE publication, St Joseph, MI. Kittle, A.P. (1993). Alternate daily cover materials and subtitle, the selection technique Rusmar. Incorporated West Chester, PA. Kizilaslan, H. (2009). Input–output energy analysis of cherries production in Tokat province of Turkey. Applied Energy. 86, 1354–1358. Kouchaki-Penchah, H., Sharifi, M., Mousazadeh, H., Zarea-Hosseinabadi, H. (2016a). Life cycle assessment of medium-density fiberboard manufacturing process in IR Iran. Journal of Cleaner Production. 112: 351-358. Kouchaki-Penchah, H., Sharifi, M., Mousazadeh, H., Zarea-Hosseinabadi, H., Nabavi-Pelesaraei, A. (2016b). Gate to gate life cycle assessment of flat pressed particleboard production in Islamic Republic of Iran. Journal of Cleaner Production. 112: 343-350. Najafi-Anari, S., Khademolhoseini, N., Jazayeri, K. & Mirzade, K.. (2008). Assessing of energy efficiency on broiler farm in the Ahvaze zone. 5th National conference on agriculture machinery and mechanization. 26 August 2008, Mashhad, Iran. (In Farsi). Nielsen, N.I., Jqrgensen, M. & Bahrndorff, S. (2011). Greenhouse Gas Emission from the Danish Broiler Production estimated via LCA methodology. Knowledge center for agriculture. Payandeh, Z., Kheirallipour, K., Karimi, M. & Khoshnevisan, B. (2017). Applying data envelopment analysis method for enviromental impact reduction in broiler production system. Energy, doi: 10.1016/j. Energy. 2017. 03. 112. Pishgar-Komleh, S. H., Omid, M. & Heidari, M.D. (2013). On the study of energy use and GHG (greenhouse gas) emissions in greenhouse cucumber production in Yazd province. Energy. 59, 63-71. Rezaei Shirmard, S.h., Sohrabi, M., Salehi, M. & Rasouli Azar, A. (2012). Analysis of energy consumption Pattern in Corn fields in two different climats (North and South of West Azerbaijan). Journal of Agricultural science and sustainable production. 4(1),201-214. (In Farsi). Royan, M., Khojastehpour, M., Emadi, B. & Mobtaker, H.G. (2012). Investigation of energy inputs for peach production using sensitivity analysis in Iran. Energy Conservation and Management. 64, 441-446. Sadrnia, H., Khojastehpour, M., Aghel, H. & Saiedi, A. (2017). Analysis of different inputs share and determination of energy indices in broilers production in Mashhad city. Journal of Agricultural Machinery. 7(1), 285-297. Shaghozayi, S. & Nadi, F. (2016). Energy modeling of plum production in Golestan province.Iranian Journal of Biosystems Engineering. 47(3), 541-599. (In Farsi). Sharifi, M. (2018). Energy inputs - Yield relationship and cost analysis of melon production in Khorasan Razavi province of Iran. Engineering in Agriculture, Environment and Food. 11: 109-113. Soltanali, H., Emadi, B., Rohani, A. & Khojastehpour, M. (2015). Energy Consumption Modeling and Greenhouse gas Emissions in Dairy farms (Case study: Guilan Province, Iran).Journal of Rominant Research. 2(4), 175-193. (In Farsi). Verg X.P.C., Dyer, J.A., Desjardins, R.L. & Worth, D. (2009). Long-term trends in greenhouse gas emissions from the Canadian poultry industry. Journal of Applied Poultry Research. 18(2), 10–22. Zand, S., Omid, M. & Khanali, M. (2015). Energy consumption optimization of broiler farms in Alborz province using data envelopment analysis approach. 7th International Conference Emerging Trends and Environment Conservation. Tehran. ETEC04_386. (In Farsi). | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 428 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 327 |