تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,096,507 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,203,546 |
ارائه مدل شکلگیری تجربه مشتریان بانکداری خرد از طریق عوامل تحت مدیریت سازمان با رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری | ||
مدیریت بازرگانی | ||
مقاله 7، دوره 11، شماره 3، 1398، صفحه 565-584 اصل مقاله (759.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jibm.2019.267812.3285 | ||
نویسندگان | ||
هاجر حکیمی* 1؛ علی دیواندری2؛ مسعود کیماسی3؛ مهدی حقیقی کفاش4 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
2استاد، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران. | ||
3استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران،ایران | ||
4دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران | ||
چکیده | ||
هدف: هدف اصلی در این پژوهش شناسایی عوامل تحت مدیریت سازمان در شکلگیری تجربه حضوری مشتریان در صنعت بانکداری خرد است. روش: در این راستا طرح پژوهش آمیخته بهکار گرفته شده است و در رابطه با ۶۸ نفر از مشتریان بانکداری خرد از طریق روش مصاحبه عمیق و برگزاری گروه کانونی مطالعه شد، سپس نتایج حاصل از این بخش از طریق نظرسنجی از خبرگان و روش دلفی فازی ارزیابی شد. بهمنظور تأیید الگوی پژوهش و اطمینان از برازش و پایداری مدل تحلیل عاملی تأییدی مرتبه دوم صورت گرفت. بدین منظور پرسشنامهای با طراحی و اطلاعات لازم از ۴۰۰ نفر از مشتریان صنعت بانکداری خرد گردآوری شد. در نهایت برای تبیین مدل از روش مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM) استفاده شد و با نظرسنجی از خبرگان ارتباط میان عوامل سازنده تجربه مشتریان و سطوح آن مشخص شد. یافته ها: این پژوهش توانست عوامل شکلگیری تجربه مشتریان را در ۹ مقوله اصلی تعامل با مشتری، کارکنان، پاسخگویی، شعب، برند، خدمات، فرایندها، محیط اجتماعی و تجربه خارقالعاده بههمراه ۳۳ زیرمقوله شناسایی کند و در نهایت این مدل در شش سطح اصلی مشخص شد. نتیجه گیری: این تحقیق توانسته است درباره نحوه ایجاد تجربه مشتریان در صنعت بانکداری خرد، دید جامعتری ایجاد کند. نتایج این پژوهش به شناسایی مقولههای اصلی تجربه مشتری و نحوه تأثیرگذاری این شاخصها بر یکدیگر منجر شد. | ||
کلیدواژهها | ||
بانکداری خرد؛ تجربه مشتری؛ تحلیل عاملی تأییدی؛ مدلسازی ساختاری تفسیری؛ دلفی فازی | ||
مراجع | ||
آذر، عادل؛ بیات، کریم (۱۳۸۷). طراحی مدل فرایند محوری کسبوکار با رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM). مدیریت فناوری اطلاعات، ۱(۱)، 3-18. بحری نژاد، ریحانه؛ خانلری، امیر؛ حسنقلیپور یاسوری، طهمورث؛ حسینی، سید محمود (۱۳۹۸) شناسایی مهمترین فرایندهای بازاریابی در صنعت بانکداری ایران بهمنظور توسعه مدل بلوغ بازاریابی بانکی. مدیریت بازرگانی، ۱۰(۴)، 795- ۸۱۴. سرمد، زهره؛ بازرگان، عباس؛ حجازی، الهه (1390). روشهای تحقیق در علوم رفتاری. تهران: انتشارات آگه. ملکیان، هادی؛ سلطانی، مرتضی (1394). بررسی عوامل شکلدهنده تجربه مشتریان و تأثیر آن بر رضایت مشتریان بانک انصار. فصلنامه توسعه مدیریت پولی و بانکی، ۳(۷)، 51- 77. زمانی مقدم، افسانه؛ لاهیجی، کوهیار (1391). بررسی عوامل مؤثر بر وفاداری مشتریان بانکهای خصوصی بر اساس مدل سازمانهای پاسخگوی سریع. مجله مدیریت بازاریابی، 7(16)، 63-79.
References Arnould, E. J, Thompson, C. J. (2005). Consumer Culture Theory (CCT): Twenty Years of Research. Journal of Consumer Research, 31(4), 868-882. Azar, A., Bayat, K. (2009). Designing a Model for "Business Process-Orientation" Using Interpretive Structural Modeling Approach (ISM). Journal of Information Technology Management, 1(1), 3-18. (in Persian) Bäckström, K. & Johansson, U. (2006). Creating and consuming experiences in retail store environments: Comparing retailer and consumer perspectives. Journal of Retailing and Consumer Services, 13(6), 417-430. Bahrinejad, R., Khanlari, A., Hasangholipor Yasory, T., Hosseini, S.M. (2019). Identifying the Most Important Marketing Processes in Iran Banking Industry to Develop a Banking Marketing Maturity Model. Journal of Business Management, 10(4), 795-814. Berry, L.L. & Carbone, L.P. (2007). Building loyalty through experience management. Journal of Quality Progress, 40(9), 26-32. Bojadziev, G., & Bojadziev, M. (2007). Fuzzy Logic for Business, Finance, and Management, World Scientific Publishing Co. Pte. Ltd. Cambra-Fierroa, J., Pérezb, L., Grott, E. (2017). Towards a co-creation framework in the retail banking services industry: Do demographics influence? Journal of Retailing and Consumer Services, 34, 219–228. Chahal, H., & Dutta, K. (2015). Measurement and impact of customer experience in banking sector. Official Journal of Indian Institute of Management Calcutta, 42(1), 57-70. Changa, T.Y., & Horng, Sh.Ch. (2010). Conceptualizing and measuring experience quality: the customer’s perspective. The Service Industries Journal, 30(14), 2401–2419. Craig, S., & Douglas, S. (2000) International Marketing Research Third edition. Leonard N. Stern School of Business, New York University. Daghfous, A. & Barkhi, R. (2009). The Strategic Management of Information Technology in UAE Hotel: An Exploratory Study of TQM, SCM and SRM Implementation. Journal of Technovation, 29, 588-595. Faisal M.N., Banwat D.K. and Shankar R. (2006) Supply chain risk mitigation: Modeling the enablers. Business Process Management Journal, 12(4), 532-552. Farinet, A. & Ploncher, E. (2002). Customer Relationship Management. Approcci e metodologie. Business & Economics. Frow, P. & Payne, A. (2007). Towards the ‘perfect’ customer experience. Journal Brand Management, 15 (2), 89-101. Garg, R., Rahman, Z., Qureshi, M.N., Kumar, I. (2012). Identifying and ranking critical success factors of customer experience in banks: an analytical hierarchy process (AHP) approach. Journal of Modelling in Management, 7 (2), 201-220. Gentile, C., Spiller, N., Noci, G., (2007). How to Sustain the Customer Experience: An Overview of Experience Components that Co-create Value with the Customer. European Management Journal, 25 (5), 395 – 410. Gilmore, J. & Pine II, B. (2002). Customer experience places: the new offering frontier. Journal of unStrategy& Leadership, 30(4), 4-16. Gupta, S. & Vajic, M. (2000). The contextual and dialectical nature of experiences. In Fitzsimmons, J.A. and Fitzsimmons, M.J. (Eds), New Service Development: Creating Memorable Experiences, Sage, Thousand Oaks, CA, 7(12), 33-51. Hirschman, E. C., Holbrook, M.B. (1982). Hedonic Consumption: Emerging Concepts, Methods and Propositions. Journal of Marketing, 46, 92-101. Hill, J. D., & Warfield, J. N. (1972). Unified program planning. IEEE Transactions on Systems, Man, and Cybernetics, SMC, 2(5), 610–621. Homburg, C., Jozić, D., & Kuehnl, C. (2015). Customer experience management: toward implementing an evolving marketing concept. Journal of the Academy of Marketing Science, 45(3), 377-401. Hong-li, G . (2008) Customer Experience Hierarchy Model: Based on the Theory of Customer Value Hierarchy. 4th International Conference on Wireless Communications, Networking and Mobile Computing, Dalian. Jamal, A., & Goode, M.M. (2001). Consumers and Brands: A Study of the Impact of Self-Image Congruence on Brand Preference and Satisfaction. Journal of Marketing Intelligence & Planning, 19(7), 482-492. Kapferer, J.N. & Bastien, V. (2009). The Luxury Strategy: Break the Rules of Marketing to Build Luxury Brands. London: Kogan Page. Klaus, P., Gorgoglione, M., Buonamassa, D., Panniello, U., & Nguyen, B. (2013). Are you providing the “right” customer experience? The case of Banca Popolare di Bari. International Journal of Bank Marketing, 31(7), 506-528. Kontota, K., Hamalib, J., Abdullah, F. (2016). Determining Factors of Customers’ Preferences: A Case of Deposit Products in Islamic Banking. Journal of Social and Behavioral Sciences, 224, 167 – 175. Kotler, P., Keller, K. L., Koshy, A., Jha, M., (2009). Marketing Management: A South Asian Perspective (13th ed). Singapore: Pearson Education. Lemke, F., Clark, M. Wilson, H. (2011) Customer experience quality: an exploration in business and consumer contexts using Repertory Grid Technique. Journal of the Academy of Marketing Science, 39(6), 846-869. Malekian, H., & Soltani, M. (2015). Factors Shaping the Customer Experience and its Impact on Customer Satisfaction in Ansar Bank. Journal of Development in Monetary and Banking Management, 3(7), 51-77. (in Persian) Jillian, M., Gary, M., Andrews, L., & Hasan, S. F. (2016). Online grocery shopping: the impact of shopping frequency on perceived risk. The International Review of Retail, Distribution and Consumer Research, 26(2), 202-223. Mascarenhas, O. A., Kesavan, R., & Bernacchi, M. (2006). Lasting customer loyalty: a total customer experience approach. Journal of Consumer Marketing, 23(7), 397-405. McDonald, M., & De Chernatony, L. (2003). Creating Powerful Brands in Consumer, Service and Industrial Markets. Butterworth Heinemann Publication. McLean, G., Al-Nabhani, Kh., Wilson, A. (2018). Developing a Mobile Applications Customer Experience Model (MACE)- Implications for Retailers. Journal of Business Research, 85, 325-336. Mehrabian, A., & Russell, J. (1974). Approach to environmental psychology. Cambridge, MA: MIT Press. Meyer, C. & Schwager, A. (2007). Understanding customer experience. Harvard Business Review, 85 (2), 117 - 126. Nasermoadeli, A., Ling, K., & Maghnati, F. (2013). Evaluating the Impacts of Customer Experience on Purchase Intention. International Journal of Business and Management; 8(6), 128-138. Palmer, A. (2010). Customer experience management: a critical review. Journal of Services Marketing, 24(3), 196-208. Peppers, D. & Rogers, M. (2010). Build A one-to-one learning relationship with your customers. Journal of Direct, Data and Digital Marketing Practice, 1(3), 243–250. Pine, B.J. & Gilmore, J.H. (1999). The Experience Economy - Work is theatre and every business a stage. Harvard Business School Press, Boston, MA. Garg, R., Rahman, Z., Qureshi, M.N. & Kumar, I. (2012). Identifying and ranking critical success factors of customer experience in banks. Journal of Modelling in Management, 7(2), 201-220. Saramd, Z., Bazargan, A., Hejazi, E. (2011). Research Methods in Behavioral Science. Tehran: Agah Publication. (in Persian) Schmitt, B. H. (1999) Experiential Marketing: How to Get Customers to SENSE, FEEL, THINK, ACT, RELATE to Your Company and Brands. New York: Simon & Schuster. Shaw, C. & Ivens, J. (2005) Building Great Customer Experiences. New York: Macmillan. Smith, H. & Wheeler, J. (2002). Managing the Customer Experience: Turning Customers into Advocates. London: Prentice Hall. Strauss, A.L., & Corbin, J.M. (1990) Basics of qualitative research: grounded theory procedures and techniques. Sage Publications. Sundbo, J., & Hagedorn-Rasmussen, P. (2008). The back staging of experience production. In J. Sundbo, & P. Darmer (Eds.), Creating experiences in the experience economy (p: 83-110). Cheltenham: Edward Elgar Publishing. Vargo, S., & Lusch, R. (2004). Evolving to a New Dominant Logic for Marketing. Journal of Marketing, 68 (Jan), 1-17. Verhoef, P.C., Lemon, K.N., Parasuraman, A., Roggeveen, A., Tsiros, M., & Schlesinger, L.A. (2009). Customer experience creation: determinants, dynamics and management strategies. Journal of Retailing, 85)1(, 31-41. Walter, U., Edvardsson, B., & Ostrom, A. (2010). Drivers of customers’ service experiences: a study in the restaurant industry. Journal of Managing Service Quality, 20(3), 236-258. Zamani Moghaddam, A., Lahiji, K. (2012). Surveying Factors Influencing Customers Loyalty in Private Banks Based on Fast Response Organization`s Model. Jounal of Marketing Management, 7(16), 63-79. (in Persian) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,728 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,369 |