تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,597 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,233 |
بررسی اثر استفاده از پوشش کیتوزان، بستهبندی نانو اکسید سیلیس و اتمسفر اصلاح شده بر خواص قارچ دکمه-ای در طول دوره نگهداری | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 13، دوره 50، شماره 4، بهمن 1398، صفحه 895-907 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2019.277256.665169 | ||
نویسندگان | ||
رشید غلامی1؛ ابراهیم احمدی* 2 | ||
1گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. | ||
2گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. | ||
چکیده | ||
در این تحقیق روشهایی همچون پوشش کیتوزان، فیلم نانو کامپوزیت و اصلاح اتمسفر درونی بستهبندی جهت حفظ کیفیت قارچ سفید دکمهای در طول دوره نگهداری مورد استفاده قرار گرفته است. قارچ برداشت شده در دو گروه بدون پوشش و با پوشش (کیتوزان با غلظت یک درصد) تقسیم بندی شدند و در سه نوع بستهبندی (فیلم معمولی PVC، فیلم حاوی ذرات نانو اکسید سیلیس و فیلم نانو به همراه مپ) قرار گرفتند. بستههای نانو + مپ حاوی 10 درصد اکسیژن، 10 درصد دیاکسید کربن و 80 درصد نیتروژن بودند. نمونهها به مدت 10 روز و در دمای 4 درجه سلسیوس قرار داده شدند. پارامترهای فیزیکی (رطوبت و شاخصهای رنگ)، پارامترهای شیمیایی (pH و TSS) و پارامترهای مکانیکی (مدول الاستیسیته و نیروی نفوذ) به صورت یک روز در میان اندازهگیری و محاسبه شدند. از طرفی تغییرات گازهای اکسیژن و دیاکسید کربن نیز در طول دوره نگهداری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده تاثیر معنیدار (در سطح 1 و 5 درصد) پوشش کیتوزان، نوع بستهبندی، دوره نگهداری و اثرات متقابل آنها بر پارامترهای اندازهگیری شده بودند. استفاده از فیلم نانو به دلیل نفوذپذیری کم نسبت به گازهای اکسیژن و دیاکسید کربن و همچنین اتمسفر اصلاح شده در کنترل تنفس قارچ و حفظ خواص فیزیکی، شیمایی و مکانیکی آن تاثیر مثبت داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
قارچ دکمه ای؛ بسته بندی؛ کیتوزان؛ بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده؛ فیلم نانو کامپوزیت | ||
مراجع | ||
Ares, G., Lareo, C. & Lema, P. (2007). Modified atmosphere packaging for postharvest storage of mushroom. Journal of Fresh Product, 1, 32-40. Asghari, M.R., Vaezi, S. & Farrokhzad, A.R. (2015). The effect of nanosilver packaging on the quality and durability of freshly cut nectarine fruit (Red Golden). Journal of Food Industry Research, 25(4), 41-5. (In Farsi) Belgheisi, S., Aziz, M., Zohorian, G. & Hadian, Z. (2009). Evaluation of physical properties of edible monoglyceride whey protein and its effect on moisture loss and sensory characteristics of sheep meat. Iranian Journal of Nutrition and Food Technology, 3, 83-93. (In Farsi) Binesh, M., Mortazavi, S. A., Armin, M. & Mordi, M. (2010). Investigating the effect of silver nanocomposite and titanium dioxide on the packaging used for keeping the Mazafati date on its microbial changes during storage. Journal of Food Science and Technology, 2(1), 1-8. (In Farsi) Davidson, P.M. & Zivanivic, S. (2003). The use of natural antimicrobials. In: Zeuthen P and Bogh-Sorensen L. Food preservation techniques. (pp 5-8). Woodhead Publishing Limited and CRC Press, Washington. Farhangfar, A., Tajik, J., Tazavirouhani, S.M., Moradi, M. & Akbarlou, J. (2012). Combined effects of clove oil and grapefruit seed extract on bacterial corrosion of buffalo at storage temperature of 8 °C. Journal of Food Industry Research, 21(1), 119-130. (In Farsi) Fujishima, A. Rao, T. N. & Tryk, D. A. (2000). Titanium dioxide photocatalysis, Journal of Photochemistry and PhotobiologyC: Photochemistry Reviews, 1(1), 1–21. Gholami, R., Ahmadi, E., & Farris, S. (2017). Shelf life extension of white mushrooms (Agaricus bisporus) by low temperatures conditioning, modified atmosphere, and nanocomposite packaging material. Food Packaging and Shelf Life, 14, 88-89. Graham, M., Murrell, K.D. & Wai-Kit, Wip. (2004). Handbook of Vegetable Preservation and Processing: Marcel Dekker, New York, (pp. 328). Hasanzadeh, P., Tajik, H. & Razavirouhani, S.M. (2012). Application of chitosan coating containing grape seed extract on the quality and shelf life of chicken meat at refrigerator temperature. Journal of Food Industry Research, 21(4), 467-482. (In Farsi) Islam, M.N., Zhang, M., Adhikari, B., Xinfeng, Ch. & Xu, B. (2014). The effect of ultrasound assisted immersion freezing on selected physicochemical properties of mushrooms. International Journal of Refrigeration, 42, 121-133. Jiang, T. (2013). Effect of alginate coating on physicochemical and sensory qualities of button mushrooms (Agaricus bisporus) under a high oxygen modified atmosphere. Postharvest Biology and Technology, 76, 91–97. Jiang, T., Feng, L. & Li, J. (2012). Changes in microbial and postharvest quality of shiitake mushroom (Lentinus edodes) treated with chitosan–glucose complex coating under cold storage. Food Chemistry, 131, 780–786. Kader, A. A. and Watkins, C. B. (2000). Modified atmosphere packaging toward and beyond. Hort. Technol, 10(3), 483–6. Karimi, N., Moshref, L. & Ghazvini, H.R. (2015). Effect of active packaging on quality characteristics and shelf life of white mushroom. Journal of Research and Innovation in Food Science and Technology, 3(4), 347-360. (In Farsi) Khan, Z. U., Aisikaer, G., Khan, R. U., Bu, J., Jiang, Z. & Ni, Z. (2014). Effects of composite chemical pretreatment on maintaining quality in button mushroom (Agaricus bisporus) during postharvest storage. Postharvest Biology and Technology, 95, 36–41. Kim, K. M., Ko, J. A., Lee, J. S., Park, H. J. & Hanna, M. A. (2006). Effect of modified atmosphere packaging on the shelf-life of coated whole and sliced mushrooms. LWT - Food Science and Technology, 39, 364–371. Lin, Q., Lu, Y., Zhang, J., Liu, W., Guan, W. & Wang, Z. (2017). Effects of high CO2 in package treatment on flavor, quality and antioxidant activity of button mushroom (Agaricus bisporus) during postharvest storage. Postharvest Biology and Technology, 123, 112–118. Liu, Z. & Wang, X. (2012). Changes in color, antioxidant, and free radical scavenging enzyme activity of mushrooms under high oxygen modified atmospheres. PostharvestBiology and Technology, 69, 1–6. Lopez, B,G., Varoquaux, P., Chambroy, Y., Bouquant, J., Bureau, G. & Pascat, B. (1992). Storage of commonmushroomunder controlled atmospheres. International Journal of Food Science and Technology, 27, 493−505. Majeti, N.V. & Kumar, R. (2000). A review of chitin and chitosan applications. Reactive and Functional Polymers, 46, 1–27. Mohammadpour, A. & Tajoddin, B. (2017). The effect of carbon dioxide concentration on the quality and durability of dates of cultivar packed with modified atmosphere. Iranian Journal of Nutrition and Food Technology, 12(1), 89-97. (In Farsi) Moradi, M., Tajik, H., Razavirouhani, S.M. & Saeidehkordi, S.S. (2011). Evaluation of antioxidant properties, color and antibacterial effects of chitosan edible films containing essential oil of thyme against Listeria monocytogenes. Bringing Knowledge, 15(4), 303-315. (In Farsi) Morlat-Therias, S., Fanton, E., Gardette, J. L., Peeterbroeck, S., Alexandre, M., & Dubois, P. (2007). Polymer/carbon nanotube nanocomposites: influence of carbon nanotubes on EVA photodegradation. Polymer degradation and stability, 92(10), 1873-1882. No, H.K., Meyers, S.P., Prinyawiwatkul, W. & Xu, Z. (2007). Applications of chitosan for improvement of quality and shelf life of foods: A review. Journal of Food Science, 72, 87-100. Oliviera, F., Sousa-Gallagher, M.J., Mahajan, P.V. & Teixiera, J.A. (2012). Evaluation of MAP engineering design parameters on quality of fresh-sliced mushrooms. Journal of Food Engineering, 108, 507–514. Rafiq, S., Man, Z., Maulud, A., Muhammad, N. & Maitra, S. (2012). Separation of CO2 from CH4 using polysulfone/polyimidesilica nanocomposite membranes. Separation and Purification Technology, 90, 162–172. Rux, G., Mahajan, P.V., Geyer, M., Linke, M., Pant, A., Saengerlaub, S. & Caleb, O.J. (2015). Application of humidity-regulating tray for packaging of mushrooms. Postharvest Biology and Technology, 108, 102–110. Shahidi, F. & Abuzaytoun, R. (2005). Chitin, chitosan, and co-products: chemistry, production, application, and health effects. Advances in Food and Nutrition Research, 49, 93-135. Shi, Sh., Wang, W., Liu, L., Wu, Sh., Wei, Y. & Weicai Li. (2013). Effect of chitosan/nano-silica coating on the physicochemical characteristics of longan fruit under ambient temperature. Journal of Food Engineering, 118, 125–131. Simon, A. & Gonzalez-Fandos, E. (2005). Ways of prolonging the shelf-life of fresh mushrooms. Mushroom Science. 6, 463-474. Tabatabaeiklour, R., Ebrahimi, A. & Hashemi, S.J. (2017). Study of the effect of temperature, packaging and modified atmosphere on tomato quality properties. Quarterly Journal of Food Science and Technology, 51(13), 1-13. (In Farsi) Taghizadeh, M., Gowen, A., Ward, P. & O'Donnell, C.P. (2011). Use of hyper spectral imaging for evaluation of the shelf-life of fresh mushrooms (Agaricus bisporus). Innovative Food, 11, 423 431. Tao, F., Zhang, M., Yu, H. & Sun, J. (2006). Effects of different storage conditions on chemical and physical properties of white mushrooms after vacuum cooling. Journalof Food Engineering, 77, 545–549. Tavalaei, M., Ramin, A. A. & Amini, F. (2016). The effect of chitosan coating on the quality and post-harvest life of cucumber. Journal of Production and Processing of Crop and Gardening, 5 (15), 189-197. (In Farsi) Tornuk, F., Hancer, M., Sagdic, O., & Yetim, H. (2015). LLDPE based food packaging incorporated with nanoclays grafted with bioactive compounds to extend shelf life of some meat products. LWT-Food Science and Technology, 64(2), 540-546. Vasconez, M.B., Flores, S.K., Campson, C.A., Alvarado, J. & Gerschenson, L.N. (2009). Antimicrobial activity and physical properties of chitosan-tapioca starch based edible films and coatings. Food Research International, 42, 762-769. Xiao, Ch., Zhu, L., Luo, W., Song, W. & Deng, Y. (2012). Combined action of pure oxygen pretreatment and chitosan coating incorporated with rosemary extracts on the quality of fresh-cut pears. Food Chemistry, 121, 1003–1009. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 635 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 422 |