تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,500 |
تعداد مقالات | 70,262 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,480,955 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,709,012 |
اثرات منابع چربی و سطوح مختلف روی بر پروفیل اسید چرب و کلسترول زرده تخم مرغ، وضعیت آنتی اکسیدانی و برخی فرآسنجههای خونی مرغ های تخمگذار | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 14، دوره 73، شماره 1، فروردین 1397، صفحه 119-128 اصل مقاله (826.59 K) | ||
نوع مقاله: هماتولوژی و بیوشیمی درمانگاهی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2018.206252.2469 | ||
نویسندگان | ||
داریان شفیعی پور فرد1؛ سمیه سالاری* 1؛ محسن ساری2؛ سامان آبدانان مهدیزاده2؛ مهدی زارعی3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران | ||
2گروه مکانیک، دانشکده مهندسی زراعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران | ||
3گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: یکی از مباحثی که نگرانی زیادی را در مورد مصرف تخم مرغ ایجاد نموده است، سطح کلسترول ومیزان اسیدهای چرب اشباع تخممرغ می باشد. هدف: به منظور بررسی اثرات منابع چربی و سطوح مختلف روی بر ترکیب اسید چرب، کلسترول زرده تخم مرغ و وضعیت آنتی اکسیدانی خون مرغان تخمگذار، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل4×3 با 12 تیمار انجام گرفت. روش کار: تیمارهای آزمایش شامل منابع مختلف چربی (روغن سویا، روغن ماهی، پیه) و سطوح مختلف روی (40 (کنترل) 100،200 و300 میلی گرم در کیلوگرم) بودند. نتایج: در این پژوهش در بررسی اثرات متقابل بیشترین سطح اسید اولئیک در زرده تخم مرغ مربوط به جیره آزمایشی حاوی پیه و سطح 300 میلیگرم در کیلوگرم روی بود (05/0>P). بیشترین سطح اسید اولئیک، اسید لینولئیک و اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا 3 زرده تخم مرغ به ترتیب مربوط به جیرههای آزمایشی حاوی پیه، روغن سویا و ماهی بود (05/0>P). همچنین بیشترین نسبت امگا-6 به امگا-3 موجود در زرده تخم مرغ مربوط به جیره آزمایشی حاوی روغن سویا و کمترین نسبت مربوط به جیره حاوی پیه بود (05/0>P). در ارتباط با سطوح مختلف روی، بیشترین سطح اسید اولئیک مربوط به سطح حاوی 300 میلی گرم در کیلوگرم روی بود (05/0>P). بیشترین فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز خون در جیره حاوی روغن سویا و سطح 200 میلیگرم در کیلوگرم روی مشاهده شد (05/0>P). غلظت آنزیم آلکالین فسفاتاز خون در جیره حاوی روغن سویا به طور معنی داری نسبت به سایر تیمارها و سطح 100 میلی گرم در کیلوگرم روی نسبت به سایر سطوح روی جیره افزایش نشان داد (05/0>P). نتیجه گیری نهایی: در این پژوهش در جیره حاوی روغن سویا و پیه، با افزایش سطح روی جیره، سطح اسید اولئیک زرده تخم مرغ افزایش یافت و بیشترین فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز در جیره حاوی روغن سویا و سطح 200 میلیگرم در کیلوگرم روی مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن ماهی؛ روی- متیونین؛ اسید چرب؛ فعالیت آنتی اکسیدانی | ||
مراجع | ||
Ayerza, R., Coates, W. (2000) Dietary levels of chia Influence on yolk cholesterol, lipid content and fatty acid composition for two strains of hens. Poult Sci. 79: 724-739.## Bou, R., Guardiola, F., Barrota, A., Codony, R. (2005) Effect of dietary fat sources and zinc and selenium supplements on the composition of chicken meat. Poult Sci. 84: 1129-1140.## Çabuk, M., Bozkurt, M.A., Alçiçek, A.U., Çatli, K.H.C. (2003) Effect of a dietary essential oil mixture on performance of laying hens in the summer season. Anim Sci. 36: 215-221.## Ceylan, N., ciftci I., Mirzak, C., Kahraman, Z., Efill, H. (2011) Influence of different dietary oil sources on performance and fatty acid profile of egg yolk in laying hens. Anim Sci. 20: 71-83.## Cherian, G., Bautistaortega, J., Goeger, D.E. (2009) Maternal dietary n-3 fatty acids alter cardiac ventricale fatty acid composition, prostaglandin and thromboxane production in growing chicks. Esse Fatty Acid. 80: 297-303. ## Collins, V.P., Cantor, A.H., Pescatore, A.J., Straw, M.L., Ford, M.L. (1997) Pearl millet in layer diets enhances egg yolk n-3 fatty acids. Poult Sci. 76: 326-330.## Cousins, R.J., Hempe, J.M. (1990) Zinc. In: Present Knowledge in Nutrition. Brown, ML. (ed.) International Life Sciences Institute, Nutrition Foundation, Washington. D.C. USA. p.251-260.## Filardi, R.S., Junqueira, O.M., DE Laurentiz, A.C., Casartelli, E.M., Rodrigues, E.A., Araujo, L.F. (2005) Influence of different fat sources on the performance, egg quality, and lipid profile of egg yolks of commercial layers in the second laying cycle. J Appl Poult Res. 14: 258-264.## Folch, J., Lees, M., sloan-stanely, G.H. (1975) A simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissue. J Bio Chem. 226: 497-507.## Mahmood, H.M., Hazim, J. (2011) Zinc improves egg quality in Cobb 500 broiler breeder females. Int J Poult Sci. 10: 477-476.## Mazalli, M.R., Faria, D.E., Salvador, D., Ito, D.T. (2004) A comparison of the feeding value of different sources of fat for laying hens: 2. lipid, cholesterol, and vitamin E profiles of egg yolk. J Appl Poult Res. 13: 280-29. ## Nadali, M., Salari, S., Bojarpour, M., Tabatabaei, S., Sari, M. (2012) Effect of zinc supplementation on some parameters and production of broiler breeder hens. J Anim Sci Res. 4: 75-86.## National Research Council. (1994) Nutrient Requirements of Poultry. (9th ed.) National Academy of Sciences, Washington, DC.## Papas, A.C., Acamovic, T., Sparks, N.H.C., Surai, P.F., Mcoevitt, R.M. (2005) Effects of supplementing broiler breeder diets with organic selenium and polyunsaturated fatty acids on eggs quality during storage. Poult Sci. 84: 865-874.## Pardio, V.T., Landin, L.A., Waliszewski, K.N., Perez-Gil, F., Diaz L., Hernandez, B. (2005) The effect of soybean soapstock on the quality parameters and fatty fat acid composition of hen egg yolk. Poult Sci. 84: 148-157.## Park, S. Y., Birkhold, S. G., Kubena, L. F., Nisbet, D. J., Ricke, S. C. (2004) Effects of high zinc diets using zinc propionate on molt induction, organs, and post-molt egg production and quality in laying hens. Poult Sci. 83: 24-33.## Rashidi, A.A., Gofrani Ivari, Y., Khatibjoo, A., Vakili, R. (2010) Effects of dietary fat, vitamin E and zinc on immune respons and blood parameters of broiler reared under heat stress. Poult Sci. 3: 32-38.## Sahin, K., kucuk, O. (2003) Zinc Supplementation alleviates heat stress in laying Japanese quail. J Nut. 133: 2808-2811.## Sahin, k., Kucuk, O., Hayirli, A., Prasad, A.S. (2009) Role of zinc in heat-stressed poultry. Poult Sci. 88: 2176-2183.## Shafey, T.M., Dingle, J.G., Mcdonald, M.W., Kostner, K. (2003) Effect of type of grain and oil supplement on the performance, blood lipoprotiens, egg cholesterol and fatty acids of laying hens. Int J Poult Sci. 2: 200-206.## Underwood, E.J., Suttle, N.F. (1999) The mineral nutrition of livestock (3rd ed.). CABI Publishing, Wallingford, Oxon, UK. p. 497.## Woolliams, J.A., Wiener, G., Anderson, P.H., Mcmurray, C.H. (1983) Variation in the activity of glutathione-peroxidase and superoxide dismutase and in the concentration of copper in the blood in various breed crosses of sheep. Res Vete Sci. 34: 253-256.## Ziaee, H., karimi Torshizi, M., Naimi pour, H. (1388) Replace the combined effect of antibiotics on humoral immune response and some serum parameters of broiler chickens. J Agric Sci and Natu Res, Gorgan. 2: 156-167.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 562 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 541 |