
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,621 |
تعداد مقالات | 71,530 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,856,942 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,900,892 |
آلودگی نمونه های سیلوی ذرت و کنسانتره به قارچها و آفلاتوکسین B1 در تعدادی از گاوداری ها در برخی از شهرهای استان یزد | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 7، دوره 73، شماره 1، فروردین 1397، صفحه 55-61 اصل مقاله (848.96 K) | ||
نوع مقاله: علوم پایه (بیوشیمی، آناتومی، جنین، بافت شناسی و فیزیولوژی) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2018.209452.2488 | ||
نویسندگان | ||
سپیده ترابی1؛ رامک یحیی رعیت* 2؛ حجت اله شکری3؛ علیرضا خسروی4 | ||
1بخش کنترل مواد غذایی، اداره کل دامپزشکی استان یزد، یزد، ایران | ||
2گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
3گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران | ||
4مرکز تحقیقات قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: آفلاتوکسین B1 یک متابولیت ثانویه سمی است که توسط برخی از گونههای توکسینزای آسپرژیلوس به خصوص آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید شده و موجب آلودگی مواد غذایی دامی میگردد. هدف: هدف از این مطالعه بررسی آلودگی نمونه های کنسانتره و سیلوی ذرت به قارچهای توکسینزا و آفلاتوکسین B1 در گاوداری های استان یزد در ایران بود. روش کار: تعداد 80 نمونه کنسانتره و 80 نمونه سیلوی ذرت از گاوداریهای 4 شهر استان یزد در دو فصل زمستان و بهار (40 نمونه در هر فصل و یک نمونه از هر واحد گاوداری) جمعآوری شدند. نمونهها به منظور جداسازی و تعیین قارچهای توکسینزا بر روی محیطهای قارچشناسی کشت داده شدند. به صورت همزمان، میزان آفلاتوکسین B1 موجود در نمونههای جیره به روش الایزا اندازهگیری گردید. نتایج: نتایج نشان دادند که در فصل زمستان گونههای آسپرژیلوس (3/49 %)، پنیسیلیوم (23 %)، موکور (3/22 %) و فوزاریوم (8/4 %) و در فصل بهار گونههای آسپرژیلوس (9/46 %)، پنیسیلیوم (8/21 %)، موکور (5/28 %) و فوزاریوم (8/2 %) فراوانترین قارچهای جدا شده از کل جیرههای غذایی تحت آزمایش بودند. میانگین آفلاتوکسینB1 در جیرهها به ترتیب در زمستان و بهار g/kgμ 25/0 و g/kgμ 21/0 بود. بر پایه آزمونهای آماری نتایج، اختلافهای معناداری بین فراوانی جدایههای آسپرژیلوس با سایر گونههای قارچی و همچنین بین قارچهای توکسینزا نظیر آسپرژیلوس، فوزاریوم و پنیسیلیوم با سایر قارچهای جدا شده مشاهده گردیدند (05/0>p). در بین قارچ های توکسینزا، اختلافهای معناداری بین گونه های آسپرژیلوس و پنیسیلیوم، گونه های آسپرژیلوس و فوزاریوم و گونه های پنیسیلیوم و فوزاریوم مشاهده گردیدند (05/0>p). ارتباط معناداری بین تعداد قارچهای توکسینزا با آفلاتوکسین B1 جیرهها مشاهده شد (05/0>p). نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل از این مطالعه نشان میدهند که تشخیص سریع و اختصاصی قارچهای مولد آفلاتوکسین جهت اطمینان از سلامت قارچی مواد غذایی دامی ضروری میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آسپرژیلوس؛ آفلاتوکسین B1؛ جیره غذایی؛ گاوهای شیری؛ یزد | ||
مراجع | ||
Allameh, A., Razzaghi Abiane, M. (2002) Mycotoxins. (1st ed.) Imam Hussein University Press. Asghari, N. (2011) Evaluation of fungal contamination of feedstuffs in dairy cow husbandry in Mashhad. Iran J Vet Sci Technol. 3: 27-34.## Attitallam, I.H., Al-Ani, L.K.T., Nasib, M.A., Balal, I.A.A., Zakaria, M., El-Maragh, S.S.M., Karim, S.M.R. (2010) Screening of fungi associated commercial grains and animal feeds in AL-Bayda governorate, Libya. World Appl Sci J. 9: 746-756.## Boudra, H., Morgavi, D.P. (2008) Reduction in Fusarium toxin levels in corn silage with low dry matter and storage time. J Agric Food Chem. 56: 4523-4528.## Davari, E., Mohsenzadeh, M., Mohammadi, G., Rezaeian-Doloei, R. (2015) Characterization of aflatoxigenic Aspergillus flavus and A. parasiticus strain isolates from animal feedstuffs in northeastern Iran. Iran J Vet Res. 16: 150-155.## Fink-Gremmels, J. (2008) Mycotoxins in cattle feeds and carry-over to dairy milk: a review. Food Addit Contam. 25:172-180.## Ghaneian, M.T., Jafari, A.A., Jamshidi, S., Ehrampoush, M.H., Momeni, H., Jamshidi, O., Ghoveh, M.A. (2016) Survey the frequency and type of fungal contaminants in animal feed of Yazd dairy cattles. Iran J Anim Sci Res. 7:422-427.## Ghiasian, S.A., Maghsood, A.H. (2011) Occurrence of aflatoxigenic fungi in cow feeds during the summer and winter season in Hamadan, Iran. Afr J Microbiol Res. 5:516-521.## Hadizadeh Moalem, S.H., Gholampour Azizi, I., Azarmi, M. (2010) Prevalence of aflatoxin B1 in feedstuffs in northern Iran. Global Vet. 4:144-148.## Hashemi, H., Gholampour Azizi, I., Rezai, Z., Rouhi, S. (2012) Mycological survey and total aflatoxin analyze in silage from Qaemshahr city (northern Iran). J Chem Health Risks. 2:51-56.## International Agency for Research on Cancer (IARC). (2002) Aflatoxins, In IARC Monographs on the evaluation of the carcinogenic risks to humans: some traditional herbal medicines, some mycotoxins, Naphtalene and Styrene, International Agency for Research on Cancer, Lyon, France. 82: 301-366.## Khosravi, A.R., Dakhili, M., Shokri, H. (2008) A mycological survey on feed ingredients and mixed animal feeds in Ghom province, Iran. Pak J Nutr. 7:31-34.## Khosravi, A.R., Shokri, H., Yahyaraeat, R. (2006) Veterinary Mycology. (1st ed.) Jahad-e-Daneshgahee (Tehran) Press. Tehran, Iran.## Khosravi, A.R., Shokri, H., Yahyaraeyat, R., Soltani, M. (2004) Isolation of toxigenic and nontoxigenic fungi from feedstuff referred to the center of mycology. J Vet Res. 59:221-226.## Khosravi, A.R., Shokri, H., Ziglari, T. (2009) Fungal Allergies. (1st ed.) Tehran University Press. Tehran, Iran.## Klich, M.A. (2002) Identification of common Aspergillus species. Utrecht, Netherlands, CBS. Krnjaja, V., Levic, J., Stankovic, S. (2009) Ubjqity of toxigenic fungi and mycotoxins in animal feeds in republic of Serbia. J Biotechnol Anim Husb. 25:477-497.## Magan, M., Olsen, M. (2004) Mycotoxins in food: detection and control. CRC Press LLC, Woodhead Publishing Ltd.## Medina, A., Rodriguez, A., Magan, N. (2014) Effect of climate change on Aspergillus flavus and aflatoxin B1 production. Front Microbiol. 5:348.## Mehrzad, J., Klein, G., Kamphues, J., Wolf, P., Grabowski, N., Schuberth, H.J. (2011) In vitro effects of very low levels of aflatoxin B1 on free radicals production and bactericidal activity of bovine blood neutrophils. Vet Immunol Immunopatol. 141:16-25.## Murphy, P.A., Hendrich, S., Landgren, C., Bryant, C.M. (2006) Food Mycotoxins: an update, J Food Sci. 71:51-65.## Pitt, J., Hocking, A. (2009) Fungi and Food Spoilage, (3rd ed.) Springer, Berlin-Germany.## Quintana, R.V., Alarcon, J.S., Tenorio, M.G., Deng, Y., Waliszewski, S.M., Valera, M.A. (2012) Preventive strategies aimed at reducing the health risks of aflatoxin B1. Toxicol Environ Health Sci. 4: 71-79.## Sarafi, O., Chaiechi Nosrati, M., Faezi Ghasemi, M. (2016) Isolation and characterization of toxicogenic fungi strains from wheat and corn used in Kerman city. J Microbial World. 8:330-336.## Shokri, H. (2014) Food Mycology. (1st ed.) Mazandaran University Press. Sari, Iran. Shouman, B.O., Doaa, E.L., Morsi, D.E., Shabaan, S., Abdel-Hamid, A.H., Mehrim, A. (2012) Aflatoxin B1 level in relation to child’s feeding and growth. Indian J Pediatr. 79:56-61.## Yu, J. (2012) Current understanding on aflatoxin biosynthesis and future perspective in reducing aflatoxin contamination. Toxins. 4:1024-1057.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,063 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 523 |