تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,503 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,121,353 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,228,239 |
تأثیر افزودن مکمل روی - متیونین و روی - گلیسین به جیره غذایی بر عملکرد و ایمنی جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 14، دوره 19، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 917-928 اصل مقاله (727.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.232949.623187 | ||
نویسندگان | ||
سید عبداله حسینی* 1؛ مهدی امیر صادقی2؛ امیر حسین علیزاده قمصری3؛ هوشنگ لطف الهیان4؛ محمد رضا سلیمانی5 | ||
1موسسه تحقیقات علوم دامی، تخصص: تغذیه طیور | ||
2سازمان تحقیقات | ||
3سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی | ||
4سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موششه تحقیقات علوم دامی ایران | ||
5فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم طیور دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
تأثیر دو منبع آلی عنصر روی بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی با استفاده از 750 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 این آزمایش شامل دو نوع منبع عنصر روی (روی - گلیسین و روی - متیونین) و سه سطح مختلف روی (40، 80 و 120 میلیگرم بر کیلوگرم جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و درپنج تکرار بررسی شد. وزن زنده و خوراک مصرفی بهصورت هفتگی اندازه گیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. در پایان دوره پرورش خونگیری بهعملآمده و عیار تولید پادتن علیه گلبول قرمز گوسفندی، ویروس بیماری نیوکاسل و شمارش تفریقی گلبولهای سفید انجام شد. استفاده از منبع روی - متیونین در مقایسه با روی - گلیسین سبب بهبود معنیدار وزن زنده (42 روزگی)، خوراک مصرفی (یک تا 28 روزگی) و ضریب تبدیل خوراک (یک تا 14 روزگی) شد (05/0P<)، ولی بر شاخص تولید و درصد ماندگاری در کل دوره اثر نداشت. عیار پادتن علیه گلبول قرمز گوسفندی هنگام استفاده از سطح 80 میلیگرم در کیلوگرم روی در جیره بهطور معنیداری بیشتر از سایر سطوح روی بود (05/0P<). افزودن روی - متیونین به جیره در مقایسه با روی - گلیسین، عملکرد جوجههای گوشتی را بهبود داد (05/0P<). تقویت پاسخهای ایمنی با افزودن 80 میلیگرم مکمل روی آلی به جیره مشاهده شد. براساس نتایج این تحقیق، استفاده از فرم روی - متیونین نسبت به فرم روی - گلیسین اثرات بهتری بر عملکرد جوجههای گوشتی دارد و استفاده از آن به عنوان یک منبع روی توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی؛ جوجه گوشتی؛ روی - گلیسین؛ روی-متیونین؛ سطح عنصر روی جیره؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
1. زالی ا (1386) مطالعه تأثیر مکمل معدنی و آلی روی بر تولید و ترکیبات شیر، توان پرواری، کیفیت و کمیت پشم گوسفندان زندی (ورامینی). پایاننامه دکتری، دانشگاه تهران. 2. قاسملو و، حسینی س ع، لطفالهیان ه، و میمندیپور ا (1395) اثرات روغن اسانس کپسوله شدهی پونه، روغن اسانس پونه، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای ایمنی جوجههای گوشتی. نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی). 110 (1): 55-66. 3. AAFCO (1997) Official Publication, Association of American Feed Control Officials. Atlanta. 4. Ao T, Pierce JL, Power R, Pescatore AJ, Cantor AH, Dawson KA and Ford MJ (2009) Effects of feeding different forms of zinc and copper on the performance and tissue mineral content of chicks. Poultry Science, 88(10): 2171-2175. 5. Bao YM, Choct M, Iji PA and Bruerton K (2007) Effect of organically complexed Copper, Iron, Manganese and Zinc on broilers performance, mineral excretion and accumulation in tissues. Journal of Applied Poultry Research, 16(3): 448-455. 6. Bartlett JR and Smith MO (2003) Effects of different levels of zinc on the performance and immunocompetence of broilers under heat stress. Poultry Science, 82(10): 1580-1588. 7. Botsoglou NA, Fletouris DJ, Papageorgiou GE, Vassilopoulos VN, Mantis AJ and Trakatellis AG (1994) Rapid, sensitive, and specific thiobarbituric acid method for measuring lipid peroxidation in animal tissue, food, and feedstuff samples. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 42(9): 1931-1937. 8. Coa J, Henry PR, Guo R, Holwerda RA, Toth JP, Littell RC, Miles RD and Ammerrman CB (2000) Chemical characteristics and relative bioavailability of supplemental organic zinc sources for poultry and ruminants. Journal of Animal Science, 78(8): 2039-2054. 9. Dardenne M and Bach JF (1987) Thymulin: biochemistry, biology and therapeutical applications. Memórias do Instituto Oswaldo Cruz, 82 (Suppl. II): 1-8.10. Hudson B, Dozier III W and Wilson J (2005) Broiler live performance response to dietary zinc source and the influence of zinc in broiler breeder diets. Animal Feed Science and Technology, 118(3): 329-335. 11. Kwiecień M, Winiarska-Mieczan A, Milczarek A and Klebaniuk R (2017) Biological Response of Broiler Chickens to Decreasing Dietary Inclusion Levels of Zinc Glycine Chelate. Biological Trace Elements Research, 175(1): 204-213. 12. Liu ZH, Lu L, Wang RL, Lei HL, Li SF, Zhang LY and Luo XG (2015) Effects of supplemental zinc source and level on antioxidant ability and fat metabolism-related enzymes of broilers. Poultry Science, 94 (11): 2686-2694.13. Liu ZH, Lu L, Li SF, Zhang LY, Xi L, Zhang KY and Luo XG (2011) Effects of supplemental zinc source and level on growth performance, carcass traits, and meat quality of broilers. Poultry Science, 90 (8): 1782-1790.14. Lucas AM and Jamroz C (1961) Atlas of avian hematology. Agriculture Monograph 25. USDA, Washington, DC. 15. Marquardt WW, Synder DB, Savage P, Kdavil SK and Yancey FS (1984)Antibody response to Newcastle disease virus given by two different routes as measured by ELISA and Hemagglutination-Inhibition test and associated tracheal immunity. Avian Diseases, 29(1): 71-79. 16. Music S, Dragcevic D and Popovic S (2007) Influence of synthesis route on the formation of ZnO particles and their morphologies. Journal of Alloys and Compounds, 429(1): 242-249. 17. Rossi P, Rutz F, Anciuti MA, Rech JL and Zauk NHF (2007) Influence of graded Levels of organic zinc on growth performance and carcass traits of broilers. Journal of Applied Poultry Research, 16(3): 219-225. 18. Ruttkay-Nedecky B, Nejdl L, Gumulec J, Zitka O, Stiborova M, Adam V and Kizek R (2013) The role of metallothionein in oxidative stress. International Journal of Molecular Science, 14: 6044-6066. 19. Sandoval M, Henry PR, Luo XG, Littell RC, Miles RD and Ammerman CB (1998) Performance and tissue zinc and metallothionein accumulation in chicks fed a high dietary level of zinc. Poultry Science, 77(9): 1354-1363.20. SAS Institute (2004) SAS user’s guide. SAS Institute Inc. Cary. North Carolina. 21. Slim HM, Cheorun J and Lee BD (2008) Zinc in broiler feeding and nutrition. Avian Biology Research, 1(1): 5-18. 22. Spears JW and Kegley E (2002) Effect of zinc source (zinc oxide vs zinc proteinate) and level on performance, carcass characteristics, and immune response of growing and finishing strees. Journal of Animal science, 80(10): 2747-2753. 23. Stahl JL, Cook ME and Sunde ML (1986) Zinc supplementation: its effect on egg production, feed conversion, fertility, and hatchability. Poultry science, 65(11): 2104-2109. 24. Sunder GS, Kumar CV, Panda AK, Raju MVLN, and Rao SVR (2013) Effect of supplemental organic Zn and Mn on broiler performance, bone measures, tissue mineral uptake and immune response at 35 days of age. Current Research in Poultry Science, 3(1): 1-11. 25. Van Der Zijpp AJ and Leenstra FR (1980) Genetic analysis of the humoral immune response of White Leghorn chicks. Poultry Science, 59(7): 1363-1369. 26. Wang JF, Sun JY, Weng XY and Qian LC (2008) Effect of dietary zinc on hepatic fatty acid metabolism of rats. Chinese Journal of Animal Nutrition, 20:586-591. 27. Wedekind K, Hortin A and Baker D (1992) Methodology for assessing zinc bioavailability: efficacy estimates for zinc-methionine, zinc sulfate, and zinc oxide. Journal of animal science, 70(1): 178-187. 28. Zhao J, Shirley RB, Dibner JJ, Wedekind KJ, Yan F, Fisher P, Hampton TR, Evans JL and Vazquez-Añon M (2016) Superior growth performance in broiler chicks fed chelated compared to inorganic zinc in presence of elevated dietary copper. Journal of Animal Science and Biotechnology, 7:13. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 840 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 403 |