تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,183 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,840 |
اثرات جایگزینی کنجاله سویای فرآوری شده با کنجاله سویا در سطوح مختلف پروتئین خام جیره بر عملکرد گاوهای شیرده در تنش حرارتی خفیف | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 19، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 751-764 اصل مقاله (783.76 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.229353.623168 | ||
نویسندگان | ||
مسعود نوروزی دیارجان1؛ علی اسدی الموتی* 2؛ احمد افضل زاده3؛ محسن دانش مسگران4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد | ||
2عضو هیات علمی دانشگاه تهران - ابوریحان، تخصص: تغذیه نشخوارکنندگان | ||
3پردیس ابوریحان/علوم دام و طیور | ||
4تغذیه دام | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، بخشی از کنجاله سویا جایگزین کنجاله سویای فرآوری شده با حرارت در جیره گاوهای شیری تحت تنش حرارتی خفیف شد. از 32 رأس گاو هلشتاین با بیش از یک زایش با روزهای شیردهی 20 ± 110 و تولید شیر 1/4 ± 40 کیلوگرم در روز در یک طرح بلوکهای کامل تصادفی بهروش فاکتوریل 2×2 با چهار تیمار و هشت تکرار در دو دوره استفاده شد. جیرههای آزمایشی حاوی دو سطح 5/15 یا 17 درصد پروتئین خام بودند که در هر کدام کنجاله سویای فرآوری شده با حرارت جایگزین بخشی از کنجاله سویا شد. هر دوره آزمایش 28 روز بود که در هفت روز آخر دادههای دما و طوبت و عملکرد تولیدی ثبت و جهت اندازهگیری قابلیت هضم، فراسنجههای خونی و شکمبهای نمونهبرداری شد. میانگین شاخص حرارتی-رطوبتی در محدوده تنش حرارتی خفیف (دوره اول: 60/70، دوره دوم: 50/71) بود. تیمار حاوی 5/15 درصد پروتئین و کنجاله سویای فرآوریشده مصرف ماده خشک و ماده آلی را افزایش داد (05/0>p)، اما این اثر در جیره با 17درصد پروتئین خام و کنجاله سویای فرآوری شده مشاهده نشد. تولید و ترکیبات شیر، قابلیت هضم مواد مغذی و متغیرهای خونی بین تیمارها تفاوتی نداشت. اسید بوتیریک و اسید ایزووالریک مایع شکمبه با تغذیه کنجاله سویا فرآوری شده با حرارت افزایش یافت (05/0>p) اما غلظت این اسیدها تحت تأثیر سطح پروتئین نبود. استفاده از کنجاله سویای فرآوری شده با حرارت در سطوح پایین پروتئین اثر منفی بر تولید و ترکیب شیر نداشت و میتواند راهکاری مناسب برای افزایش مصرف خوراک در گاوهای شیری در تنش گرمایی خفیف باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
حرارت محیطی؛ فرآوری حرارتی؛ کنجاله سویا؛ گاو شیری؛ مصرف خوراک | ||
مراجع | ||
1. AOAC (1991) Official methods of analysis (15th ed.). Arlington, VA: Association of Official Analytical Chemists.
2. Apelo SA, Singer L, Ray W, Helm R, Lin X, McGilliard M, St-Pierre N and Hanigan M (2014) Casein synthesis is independently and additively related to individual essential amino acid supply. Journal of Dairy Science 97: 2998-3005.
3. Bahrami-Yekdangi H, Khorvash M, Ghorbani GR, Alikhani M, Jahanian R and Kamalian E (2014) Effects of decreasing metabolizable protein and rumen-undegradable protein on milk production and composition and blood metabolites of Holstein dairy cows in early lactation. Jornal of Dairy Science 97: 1-8.
4. Bahrami-Yekdangi M, Ghorbani G, Khorvash M, Khan M and Ghaffari M (2016) Reducing crude protein and rumen degradable protein with a constant concentration of rumen undegradable protein in the diet of dairy cows: Production performance, nutrient digestibility, nitrogen efficiency, and blood metabolites. Journal of Animal Science 94: 718-725.
5. Bernabucci U, Lacetera N, Baumgard L H, Rhoads R P, Ronchi B and Nardone A (2010) Metabolic and hormonal acclimation to heat stress in domesticated ruminants. Animal 4: 1167-1183.
6. Boisen S, Hvelplund T and Weisbjerg M R (2000) Ideal amino acid profiles as a basis for feed protein evaluation. Livestock Production Science 64: 239–251.
7. Calamari L, Bionaz M, Trevisi E and Bertoni G (2004) Preliminary study to validate a model of animal welfare assessment in dairy farms. Reprints 5th Congr. EURSAFE–Science, Ethics & Society, Ed. Johan De Tavernier & Stefan Aerts, Katholieke Uni. Leuven: 38-42.
8. Calsamiglia S and Stern M D (1995) A three-step in vitro procedure for estimating intestinal digestion of protein in ruminants. Journal of Animal Science 73: 1459-1465.
9. Castillo A, Kebreab E, Beever D, Barbi J, Sutton J, Kirby H and France J (2001) The effect of protein supplementation on nitrogen utilization in lactating dairy cows fed grass silage diets. Journal of Animal Science 79: 247-253.
10. Chouinard P Y, Lévesque J, Girard V and Brisson G J (1997) Dietary Soybeans Extruded at Different Temperatures: Milk Composition and In Situ Fatty Acid Reactions. Journal of Dairy Science 80: 2913–2924.
11. Colmenero J O and Broderick G (2006) Effect of dietary crude protein concentration on milk production and nitrogen utilization in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science 89: 1704-1712.
12. Davidson S, Hopkins B, Diaz D, Bolt S, Brownie C, Fellner V and Whitlow L (2003) Effects of amounts and degradability of dietary protein on lactation, nitrogen utilization, and excretion in early lactation Holstein cows. Journal of Dairy Science 86: 1681-1689.
13. Fernández R, Dinsdale R M, Guwy A J and Premier G C (2016) Critical analysis of methods for the measurement of volatile fatty acids. Critical Reviews in Environmental Science and Technology 46: 209-234.
14. Gholami V and Amanlou H (2013) Effect of a reduction of dietary protein on milk production and on blood components of lactating holstein cows during heat stress. Iranian Journal of Animal Science 44: 355-365 (in Persian)
15. Hristov A, Price W and Shafii B (2004) A meta-analysis examining the relationship among dietary factors, dry matter intake, and milk and milk protein yield in dairy cows. Journal of Dairy Science 87: 2184-2196.
16. Huhtanen P and Hristov A (2009) A meta-analysis of the effects of dietary protein concentration and degradability on milk protein yield and milk N efficiency in dairy cows. Journal of Dairy Science 92: 3222-3232.
17. Ipharraguerre I R, Clark J H and Freeman D E (2005) Rumen fermentation and intestinal supply of nutrients in dairy cows fed rumen-protected soy products. Journal of Dairy Science 88: 2879–2892.
18. Ishler V and Varga G (2008) Soybeans and soybean byproducts for dairy cattle. Dairy and Animal Sciences: 1-13.
19. Jahani‐Moghadam M, Amanlou H and Nikkhah A (2009) Metabolic and productive response to ruminal protein degradability in early lactation cows fed untreated or xylose‐treated soybean meal‐based diets. Journal of animal physiology and animal nutrition 93: 777-786.
20. Law R, Young F, Patterson D, Kilpatrick D, Wylie A and Mayne C (2009) Effect of dietary protein content on animal production and blood metabolites of dairy cows during lactation. Journal of Dairy Science 92: 1001-1012.
21. Mulligan F, Dillon P, Callan J, Rath M and O’mara F (2004) Supplementary concentrate type affects nitrogen excretion of grazing dairy cows. Journal of Dairy Science 87: 3451-3460.
22. NRC (2001) Nutrient requirements of dairy cattle. 7th rev. ed: 381.
23. O'Mara F, Murphy J and Rath M (1997) The amino acid composition of protein feedstuffs before and after ruminal incubation and after subsequent passage through the intestines of dairy cows. Journal of animal science 75: 1941-1949.
24. Rees A, Fischer‐Tenhagen C and Heuwieser W (2016) Effect of Heat Stress on Concentrations of Faecal Cortisol Metabolites in Dairy Cows. Reproduction in Domestic Animals 51: 392-399.
25. Reynal S and Broderick G (2005) Effect of dietary level of rumen-degraded protein on production and nitrogen metabolism in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science 88: 4045-4064.
26. SAS (1999) STAT user’s guide, release 8.01. SAS Institute, Cary, NC.
27. Tao S and Dahl G (2013) Invited review: Heat stress effects during late gestation on dry cows and their calves. Journal of Dairy Science 96: 4079-4093.
28. Van Keulen J and Young B (1977) Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science 44: 282-287.
29. Van Soest P, Robertson J and Lewis B (1991) Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74: 3583-3597.
30. Wang Y, Jin L, Wen Q, Kopparapu N, Liu J, Liu X and Zhang Y (2016) Rumen Degradability and Small Intestinal Digestibility of the Amino Acids in Four Protein Supplements. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences29: 241-249.
31. Wattiaux M and Karg K (2004) Protein level for alfalfa and corn silage-based diets: I. Lactational response and milk urea nitrogen. Journal of Dairy Science 87: 3480-3491. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 954 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 501 |