تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,864 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,978 |
ارزیابی مدت ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با پوشش های خوراکی مختلف | ||
شیلات | ||
مقاله 3، دوره 69، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 417-430 اصل مقاله (668.62 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2017.63832 | ||
نویسندگان | ||
مردمرادیان نسیم1؛ کاوه رحمانی فرح* 2؛ سید مسعود حسینی3؛ بهارک صحت نیا4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. | ||
2استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایران. | ||
3دانشیار گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. | ||
4دکتری شیمی تجزیه، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ایران. | ||
چکیده | ||
گوشت ماهی در مقایسه با سایر گوشت ها بیشتر مستعد فساد بوده و در طول دوره نگهداری، کیفیت آن به سرعت کاهش پیدا می کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ژلاتین پای مرغ و کاراگینان در پوشش خوراکی حاوی کیتوزان و نانو سلولز بر مدت ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان طی دوره نگهداری در یخچال بود. در این تحقیق پوشش خوراکی با ژلاتین استخراج شده از پای مرغ و کاراگینان در مقادیر ۵ و ۵/۲ درصد تهیه شد. پوشش خوراکی تهیه شده بر فیلههای ماهی اسپری شد و کیفیت و ماندگاری آنها در طول ۱۶ روز نگهداری آنها در یخچال بررسی گردید. نتایج نشان داد پوشش ژلاتین ۵ درصد و کاراگینان ۵ درصد اثر ضد میکروبی اندکی داشتند. تیمار ژلاتین ۵/۲ درصد بار باکتریایی (۰۴/۷) در روز ۱۲ و تیمار شاهد (۱۷/۷) Log cfu/g در روز ۸ داشتند که فراتر از حد مجاز بود. pH تیمار شاهد روند کاهشی و افزایشی داشت (۰/۰۵>P). میزان شاخص تیوباربیتوریک اسید در تیمارهای آزمایشی این پژوهش روند افزایشی و سپس کاهش نشان داد (۰/۰۵>P). تیمار شاهد تغییرات رطوبت و چربی بیشتری طی زمان نشان داد (۰/۰۵>P). رطوبت تحت فشار تحت تاثیر میزان رطوبت فیله های قزل آلا بود (۰/۰۵>P). نتایج ارزشیابی حسی نشان داد تیمارهای دارای پوشش خوراکی کیفیت بهتری نسبت به تیمار شاهد دارند. ژلاتین پای مرغ و کاراگینان در غلظت ۵ درصد می توانند به عنوان پوشش خوراکی ماهی به کار گرفته شوند، اما خاصیت ضد میکروبی قابل توجهی ندارند. | ||
کلیدواژهها | ||
پوشش خوراکی؛ کاراگینان؛ ژلاتین پای مرغ؛ قزل آلای رنگین کمان؛ ماندگاری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,025 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 538 |