تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,931 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,234,099 |
تأثیر زمان تیمار آنزیمیترانسگلوتامیناز میکروبی بر خصوصیات فیلم خوراکی بر پایه ایزوله پروتئین آبپنیر | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 14، دوره 47، شماره 3، آبان 1395، صفحه 519-527 اصل مقاله (753.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2016.59360 | ||
نویسندگان | ||
فرزانه کوراوند1؛ حسین جوینده* 2؛ حسن برزگر2؛ محمد حجتی2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
2عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، تأثیر زمان تیمار آنزیمی ترانسگلوتامیناز میکروبی (MTGase) بر خصوصیات فیلم خوراکی بر پایه ایزوله پروتئین آبپنیر بررسی شد. نتایج نشان داد که خصوصیات فیلم تیمارشده با آنزیم، متأثر از زمان تیمار آنزیمی محلول تشکیلدهنده فیلم است. تیمار با زمان کم (1 ساعت) به طور معنیداری باعث افزایش مقاومت به کشش (TS) و کاهش درصد افزایش طول تا نقطه شکست (EB) در فیلم در مقایسه با نمونه شاهد شد. در فیلمهای تیمارشده، میزان TS بتدریج با افزایش زمان از 1 به 3 ساعت، کاهش و میزان EB بتدریج افزایش یافت. نفوذپذیری به بخار آب فیلم شاهد در مقایسه با فیلم تیمار شده با آنزیم به مدت 1 ساعت از gm-1s-1pa-110-10×6/3 به gm-1s-1pa-110-10×31/2 و حلالیت در آب آن از 07/37 به 97/19 درصد کاهش یافت؛ اما همزمان با افزایش زمان، حلالیت در آب و نفوذپذیری به بخار آب افزایش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
فیلم خوراکی؛ خواص مکانیکی؛ آنزیم ترانس گلوتامیناز؛ ایزوله پروتئین آب پنیر | ||
مراجع | ||
ASTM (2000). Standard test method for tensile properties of thin plastic sheeting. Designation: D882-00. In: Annual book of ASTM standards (pp. 160–168). Philadelphia, PA: ASTM. Atarés, L., Bonilla, J., &Chiralt, A. (2010). Characterization of sodium caseinate-based edible films incorporated with cinnamon or ginger essential oils. Journal of Food Engineering, 100(4), 678-687. Bae, H. J., Darby, D. O., Kimmel, R. M., Park, H. J., & Whiteside, W. S. (2009). Effects of transglutaminase-induced cross-linking on properties of fish gelatin–nanoclay composite film. Food chemistry, 114(1), 180-189. Carvalho, de R. A., & Grosso, C. R. F. (2004). Characterization of gelatin based films modified with transglutaminase, glyoxal and formaldehyde. Food hydrocolloids, 18(5), 717-726. Ghasemlou, M., Khodaiyan, F., Oromiehie, A., & Yarmand, M. S. (2011). Characterization of edible emulsified films with low affinity to water based on kefiran and oleic acid. International Journal of Biological Macromolecules, 49(3), 378-384. Jiang, Y., Tang, C. H., Wen, Q. B., Li, L., & Yang, X. Q. (2007). Effect of processing parameters on the properties of transglutaminase-treated soy protein isolate films. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 8(2), 218-225. Jooyandeh, H. (2011). Whey protein films and coatings: A review. Pakistan Journal of Nutrition, 10 (3), 296-301. Jooyandeh, H., Mortazavi, A., Farhang, P., and Samavati, V. (2015). Physicochemical properties of set-Style yoghurt as effected by microbial transglutaminase and milk solids contents. Journal of Applied Environmental and Biological Sciences, 4(11S), 59-67 Khanzadi, M., Jafari, S. M., Mirzaei, H., Chegini, F. K., Maghsoudlou, Y., & Dehnad, D. (2015). Physical and mechanical properties in biodegradable films of whey protein concentrate–pullulan by application of beeswax. Carbohydrate polymers, 118, 24-29. Kuraishi, C., Yamazaki, K., & Susa, Y. (2001). Transglutaminase: its utilization in the food industry. Food Reviews International, 17(2), 221-246. Micard, V., Belamri, R., Morel, M. H., & Guilbert, S. (2000). Properties of chemically and physically treated wheat gluten films. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 48(7), 2948-2953. Miller, K. S., & Krochta, J. M. (1997). Oxygen and aroma barrier properties of edible films: A review. Trends in Food Science & Technology, 8(7), 228-237. Pérez, L. M., Balagué, C. E., Rubiolo, A. C., & Verdini, R. A. (2011). Evaluation of the biocide properties of whey-protein edible films with potassium sorbate to control non-O157 shiga toxin producing Escherichia coli. Procedia Food Science, 1, 203-209. Perez‐gago, M. B., & Krochta, J. M. (2001). Denaturation time and temperature effects on solubility, tensile properties, and oxygen permeability of whey protein edible films. Journal of Food Science, 66(5), 705-710. Ramos, Ó. L., Pereira, J. O., Silva, S. I., Fernandes, J. C., Franco, M. I., Lopes-da-Silva, J. A & Malcata, F. X. (2012). Evaluation of antimicrobial edible coatings from a whey protein isolate base to improve the shelf life of cheese. Journal of Dairy Science, 95(11), 6282-6292. Rostamzad, H., Paighambari, S. Y., Shabanpour, B., Ojagh,S .M., & Mousavi, S. M. (2016). Improvement of fish protein film with nanoclay and transglutaminase for food packaging. Food Packaging and Shelf Life, 7, 1-7. Sabato, S. F., Ouattara, B., Yu, H., D'aprano, G., Le Tien, C., Mateescu, M. A., & Lacroix, M. (2001). Mechanical and barrier properties of cross-linked soy and whey protein based films. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 49(3), 1397-1403. Schmid, M., Dallmann, K., Bugnicourt, E., Cordoni, D., Wild, F., Lazzeri, A., & Noller, K. (2012). Properties of whey-protein-coated films and laminates as novel recyclable food packaging materials with excellent barrier properties. International Journal of Polymer Science, 2012, 1-7. Schmid, M., Krimmel, B., & Noller, K. (2014). Effects of thermally induced denaturation on technological-functional properties of whey protein isolate-based films. Journal of Dairy Science, 97(9), 5315-5327. Seydim, A. C., & Sarikus, G. (2006). Antimicrobial activity of whey protein based edible films incorporated with oregano, rosemary and garlic essential oils. Food Research International, 39(5), 639-644. Shojaee-Aliabadi, S., Hosseini, H., Mohammadifar, M. A., Mohammadi, A., Ghasemlou, M., Ojagh, S. M. & Khaksar, R. (2013). Characterization of antioxidant-antimicrobial κ-carrageenan films containing Saturejahortensis essential oil. International Journal of Biological Macromolecules, 52, 116-124. Tang, C. H., & Jiang, Y. (2007). Modulation of mechanical and surface hydrophobic properties of food protein films by transglutaminase treatment. Food Research International, 40(4), 504-509. Tang, C. H., Jiang, Y., Wen, Q. B., & Yang, X. Q. (2005). Effect of transglutaminase treatment on the properties of cast films of soy protein isolates. Journal of Biotechnology, 120(3), 296-307. Trachoo, N., & Mistry, V. V. (1998). Application of ultrafiltered sweet buttermilk and sweet buttermilk powder in the manufacture of nonfat and low fat yogurts. Journal of Dairy Science, 81(12), 3163-3171. Truong, V. D., Clare, D. A., Catignani, G. L., & Swaisgood, H. E. (2004). Cross-linking and rheological changes of whey proteins treated with microbial transglutaminase. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52(5), 1170-1176. Ustunol, Z., & Mert, B. (2004). Water Solubility, Mechanical, Barrier, and Thermal Properties of Cross‐linked Whey Protein Isolate‐based Films. Journal of Food Science, 69(3), FEP129-FEP133. Wakai, M., & Almenar, E. (2015). Effect of the presence of montmorillonite on the solubility of whey protein isolate films in food model systems with different compositions and pH. Food Hydrocolloids, 43, 612-621. Wang, Y., Liu, A., Ye, R., Wang, W., & Li, X. (2015). Transglutaminase-induced crosslinking of gelatin–calcium carbonate composite films. Food Chemistry, 166, 414-422. Weng, W., & Zheng, H. (2015). Effect of transglutaminase on properties of tilapia scale gelatin films incorporated with soy protein isolate. Food Chemistry, 169, 255-260. Wilcox, C. P., & Swaisgood, H. E. (2002). Modification of the rheological properties of whey protein isolate through the use of an immobilized microbial transglutaminase. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 50(20), 5546-5551. Yildirim, M., & Hettiarachchy, N. S. (1998). Properties of Films Produced by Cross‐linking Whey Proteins and 11S Globulin Using Transglutaminase. Journal of Food Science, 63(2), 248-252. Yildirim, M., Hettiarachchy, N. S., & Kalapathy, U. (1996). Properties of Biopolymers from Cross‐linking Whey Protein Isolate and Soybean 11S Globulin. Journal of Food Science, 61(6), 1129-1132. Zinoviadou, K. G., Koutsoumanis, K. P., & Biliaderis, C. G. (2010). Physical and thermo-mechanical properties of whey protein isolate films containing antimicrobials, and their effect against spoilage flora of fresh beef. Food Hydrocolloids, 24(1), 49-59. Zolfi, M., Khodaiyan, F., Mousavi, M., & Hashemi, M. (2014). The improvement of characteristics of biodegradable films made from kefiran–whey protein by nanoparticle incorporation. Carbohydrate Polymers, 109, 118-125.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 958 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,076 |