تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,128 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,637 |
بررسی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم نانوکامپوزیت ایزوله پروتئین سویا- کتیرا- نانوسلولز | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 5، دوره 47، شماره 3، آبان 1395، صفحه 431-439 اصل مقاله (884.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2016.59349 | ||
نویسندگان | ||
حمیده سپردار1؛ ابراهیم رحیمی2؛ ایمان شهابی قهفرخی* 3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی،گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
2دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاداسلامی واحد شهرکرد | ||
3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی-دانشگاه زنجان | ||
چکیده | ||
در چند دهه گذشته آلودگیهای زیست محیطی ناشی از مواد بستهبندی پلاستیکی و محدودیت منابع نفتی و قیمت بالای نفت باعث جلب توجه محققین برای تولید بستهبندیهای زیست تخریب شده است. خواص مکانیکی ضعیف و نفوذپذیری بالای پلیمرهای زیست تخریب پذیر نسبت به بخار آب دو عیب اصلی آنها محسوب میشوند. نانو فناوری یکی از روشهای اصلاحی در این زمینه است. در این تحقیق، اثرافزودن نانوفیبرسلولز به عنوان پرکننده در سه سطح 1%، 3%، 5%(wt) ، بر روی حلالیت درآب، محتوای رطوبت، نفوذپذیری نسبت به بخار آب، مقاومت کششی، ازدیاد طول تا نقطه شکست، رنگ و خصوصیات ساختاری بیوپلیمر کامپوزیت از ایزولهپروتئینسویا و کتیرا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزودن نانوسلولز به بیوپلیمر ایزولهپروتئینسویا-کتیرا موجب تقویت خصوصیات کاربردی این بیونانوکامپوزیت میشود. در نمونه حاوی 0% نانوسلولز بیشترین و در نمونه حاوی 3% نانوسلولز کمترین اندیس زردی و تغییر رنگ مشاهده شد. با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی خصوصیات بافتی نمونهها با افزایش میزان نانوسلولز مورد بررسی قرار گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
ایزولهپروتئینسویا؛ کتیرا؛ نانوسلولز؛ خصوصیات مکانیکی و فیزیکی؛ نانوکامپوزیت | ||
مراجع | ||
Albert, Y., Leung, A. & Steven, F. (1996). Encyclopedia of Common Natural Ingridients Used in Food Drugs and Cosmetic. Food Chemistry,59(2), 321. ASTM. (1995). Standard test methods for water vapor transmission of material, E 96-95. Annual book of ASTM, American Society for Testing and Material. ASTM. (2010). Standard Test Methods for Tensile Properties of Thin Plastic Sheeting, D882-10. Annual book of ASTM, American National Standards Instiute (ANSI). Bertuzzi, M.A., Vidaurre, E.F.C., Armada, M. & Gottifredi, J.C. (2007).Water vapor permeability of edible starch based films. Journal of Food Engineering, 80, 972-978. Cao, N., Fu, Y. & He, J. ( 2007). Preparation and physical properties of soy protein isolate and gelatin composite films. Food Hydrocolloids, 21, 1153-1162. Cao, X., Chen, Y., Chang, P. R., Stumborg, M. and Huneault, M. A. (2008). Green Composites Reinforced with Hemp Nanocrystals in Plasticized Starch. Journal of Applied Polymer Science, 109, 3804-3810. Chang, P. R., Ruijuan, J., Zheng, P., Yu, J. and Ma, X. (2010). Preparation and properties of glycerol plasticized starch (GPS) cellulose nanoparticle (CN) composites. Carbohydr Polym,79, 301-5. Cho, Y. S. & Rhee, C. (2002). Sorption characteristics of soy protein films and their relation to mechanical properties. LWT- Food Science and Trchnology, 35, 151-157. Cho, Y. S., Park, J. W., Batt, H. T. & Thomas, R. L. (2007). Edible films made from processed soy protein concentrates. LWT- Food Science and Technology, 40, 418-423. Cyras, V. P., Manfredi, L. B., Ton-That, M. & Vazquez, A. (2008). Physical and mechanical properties of thermoplastic starch /montmorillonite nanocomposite films. Journal of Carbohydrate Polymers, 73(1), 55-63. Echeverria, I., Eisenberg, P. and Mauri, A. N. (2014). Nanocomposites films based on soy proteins and montmorillonite processed by casting. Journal of Membrane Science, 449, 15-26. Fazel, M., Azizi, M., H., Abbasi, S. & Barzegar, M. (2012). Effect of tragacanth, glycerol and sunflower oil on potato starch-based edible films. Journal ofIranianFood Science and Technology, 34(9), 97-106. (In Farsi). Filpponen, I. (2009). The synthetic strategies for unique properties in cellulose nanocrystal materials. PhD thesis, graduate faculty of north Carolina state university, Raleigh, North Carolina, USA, July. Ghanbarzadeh, B., Oromiehie, A. R., Musavi, M., Emam D-Jomeh, Z., Razmi Rad, E. & Milani, J. (2006). Effect of plasticizing sugars on rheological and thermal properties of zein resins and mechanical properties of zein films. Journal of Food Research International, 39, 882-890. Ghanbarzadeh, B . & Almasi, H. (2009). Investigating of physical properties of carboxymethyl cellulose –oleic acid composite biodegradable edible films. Journal ofIranianFood Science and Technology, 2(6), 35-42. (In Farsi). Ghanbarzadeh, B., Almasi, H. & Zahedi, Y. (2009) Biodegradable edible biopolymers in food and drug packaging. Amirkabir university of technology. Tehran: Polytechnic press. (In Farsi). Gindl, W. & Keckes, J. (2005). All-Cellulose Nanocomposite. Polymer, 46, 10221-10225. Gontard, N., Duchez, C., Cuq, B. & Guilbert, S. (1994). Edible composite films of wheat gluten and lipids: water vapour permeability and other physical properties. Food Science and Technology, 29, 39-50. Hassannia-Kolaee, M., Khodaiyan, F. & Shahabi-Ghahfarrokhi, I. (2015). Modification of functional properties of pullulan–whey protein bionanocomposite films with nanoclay. Journal of Food Science and Technology, InPress. Hatami, A., Barikani, M. & Mohaghegh, M. (2011). Nanocellulose, investigating structure, properties and applications. Journal of Nanotechnology, 9(10),25-29. (In Farsi). Khodayari, M. ( 2010). Edible packaging for food material. Journal of Nanotechnology, 10(9), 159.(In Farsi). Klump, S.P., Allred, M.C., Macdonald, J.L. & Ballam, J.M. (2001). Determination of isoflavones in soy and selected foods containing soy by extraction, saponification, and liquid chromatography. Journal of AOAC International, 84(6), 1865-1883. Koshy, R. R., Mary, S. K., Thomas, S., & Pothan, L. A. (2015). Environment friendly green composites based on soy protein isolate e A review. Food Hydrocolloids, 50, 174-192. Kumar, P., Sandeep, K. P., Alavi, S., Truong, V. D. & Gorga, R. E. (2010).Preparation and characterization of bio-nanocomposite films based on soy protein isolate and montmorillonite using melt extrusion. Journal of Food Engineering, 100(3), 480-489. Lapasin, R. & Pricl, S. (1995). Rheology of industrial polysaccharides: theory and applications.Blackie Academic & Professional, London. Londhe, S. V., Joshi, M. S., Bhosale, A. A. & Kale, S. B. (2011). Isolation of quality soy protein from soya flakes. International Journal of Research in Pharmaceutical and Biomedical Sciences, 2, 1175- 1177. Moayedi,S., Sadeghi- Mahoonak, A. R., Azizi, M. H. & Maghsoudlou, Y. ( 2013). Effect of different levels of gum tragacanth on bread quality.Journal ofIranian Food Science and Technology, 38(10), 104.(In Farsi). Morton, J. F. (1977). Major Medicinal Plants. ILLINOIS: Springfield,: Charles C. Thomas, 356-375. Noshirvan, N., Ghanbarzadeh, B. & Entezami, A. A. (2011). Morphology, contact angle and color properties of starch-poly vinyl alcohol –cellulose nanocrystal bionanocomposite films. Journal of Iranian Food Science and Technology, 21(2), 141-154. (In Farsi). Paralikar, S. A., Simonsen, J. and Lombardi, J. (2008). Poly vinyl alcohol / cellulose nanocrystal barrier membranes. Journal of Membrane Sci, 320, 248-58. Rimdusit, S., Jingjid, S., Damrongsakkul, S., Tiptipakorn, S. & Takeichi, T. (2008). Biodegradability and property characterizations of Methyl Cellulose: Effect of nanocompositing and chemical crosslinking. Journal of Carbohydrate Polymers,72, 444-455. Russo, M. A. L., Sullivan, C., Rounsefell, B., Halley, P. J., Truss, R. & Clarke, W. P. (2009). The anaerobic degradability of thermoplastic starch: Polyvinyl alcohol blends: Potential biodegradable food packaging materials. Bioresource Technology, 100, 1705-1710. Sanchez-Garcia, M. D., Gimenez, E. and Lagaron, J. M. (2008). Morphology and barrier properties of solvent cast composites of thermoplastic biopolymers and purified cellulose fibers. Carbohydr Polym, 71, 235-44. Saxena, A., Elder, T. J., Pan, S. and Ragauskas, A. J. (2009). Novel nanocellulosic xylan composite film. Composites:Part B, 40, 727-730. Separdar, H., Rahimi, E., Shahabi-Ghahafarrokhi, I. & Aghabarari, B. (2015). Production and investigating of physical and mechanical characterization based soy protein isolate- tragacanth. Iranian Food Science and Technology Research, In Press. (In Farsi). Shahabi-Ghahafarrokhi, I., Khodaiyan, F., Mousavi, M. & Yousefi, H. (2015a). Green bionanocomposite based on kefiran and cellulose nanocrystals produced from beer industrial residues. International Journal of Biological Macromolecules, 77, 85–91. Shahabi-Ghahafarrokhi, I., Khodaiyan, F., Mousavi, M. & Yousefi, H. (2015b). Effect of gama-irradiation on the physical and mechanical properties of kefiran biopolymer film. International Journal of Biological Macromolecules, 74, 343–350. Shahabi-Ghahafarrokhi, I., Khodaiyan, F., Mousavi, M. & Yousefi, H. (2015c). Preparation and Characterization of Nanocellulose from Beer Industrial Residues Using Acid Hydrolysis/Ultrasound. Journal of Fibers and Polymers, 16(3), 529-536. Shahabi-Ghahafarrokhi, I., Khodaiyan, F., Mousavi, M. & Yousefi, H. (2015d). Preparation of UV-protective kefiran/nano-ZnO nanocomposites: Physical and mechanical properties. International Journal of Biological Macromolecules, 72, 41–46. Siracusa, V., Rocculi, P., RomanI, S. & Dalla Rosa, M. ( 2008). Biodegradable polymers for food packaging: a review. Trends in Food Science & Technology,19, 634-643. Svagan, A. J., Hedenqvist, M. S. and Berglund, L. (2009). Reduced water vapour sorption in cellulose nanocomposites with starch matrix. Journal of Composites science and Thechnology, 69, 500-506. Tharanthan, R.N. (2003). Biodegradable films and composite coatings: past - present and future. Food Science & Technology, 14, 71-78. Wang, S., Cheng. Q., Rials, T.G. and Lee.S.H.(2007). Cellulose microfibril/nanofibril and its nanocomposites.Carbohydrate Polymers, 201,301-308.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,201 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,483 |