تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,133,546 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,239,639 |
بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش روشهای کشاورزی پایدار از دیدگاه گندمکاران (مورد مطالعه: روستاهای دهستان آجی چای شهرستان تبریز) | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 2، دوره 47، شماره 1، فروردین 1395، صفحه 13-21 اصل مقاله (171.55 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2016.58830 | ||
نویسندگان | ||
ناصر سیدیعقوبی* 1؛ حسن صدیقی2 | ||
1کارمند شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی | ||
2دانشیار دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
هدف کلی این پژوهش، بررسی مؤلفههای مختلف تأثیرگذار بر پذیرش روشهای کشاورزی پایدار از دیدگاه گندمکاران روستاهای دهستان آجی چای شهرستان تبریز است. این تحقیق با رویکرد اکتشافی بر پایه راهبرد پیمایشی به انجام رسید. جامعه آماری این تحقیق را 120 نفر از گندمکاران دهستان آجی چای شهرستان تبریز تشکیل دادند (120 (N= و حجم نمونه (103n=) بدست آمد. برای جمعآوری دادهها از روش نمونهگیری خوشهای تصادفی ساده استفاده شد. ابزار تحقیق پرسشنامه بوده است که روایی ظاهری و محتوایی آن توسط پانلی از متخصصان رشته ترویج و آموزش کشاورزی مورد بررسی، اصلاح و تایید قرار گرفت. برای تعیین پایایی ابزار تحقیق، پیش آزمون انجام شد و ضریب آلفای کرونباخ 73/0 بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل دادههای گردآوری شده از نرم افزار spss/Win و آزمونهایT ،F ، تحلیل همبستگی و رگرسیون بهره گرفته شد. یافتههای تحقیق نشان داد از بین مولفههای مختلفی که در این تحقیق مورد بررسی واقع گردید، دانش گندمکاران و موانع پذیرش و از بین ویژگیهای فردی و حرفهای تعداد قطعات زمینهای زراعی همبستگی معنیدار با پذیرش روشهای کشاورزی پایدار داشتند. بهطوری که از بین سه متغیر مذکور، دانش گندمکاران و موانع پذیرش در کل 34 درصد از متغیر وابسته تحقیق (پذیرش روشهای کشاورزی پایدار) را تبیین نمودند. | ||
کلیدواژهها | ||
کشاورزی پایدار؛ پذیرش؛ شهرستان تبریز | ||
مراجع | ||
10. Kouchaki, A. & Khiabani, J. (1993). Principle of agricultural ecology. Mashhad: Jahad Daneshgahi Publishing. (In Farsi). 11. Kouchaki, A. (1995). Agriculture and Sustainable development. Journal of Agricultural and Development Economics, )3(. (In Farsi). 12. Kouchaki, A., Hoseini, M ., & Hashemi Dezfooli, A. (1996). Sustainable agricultural, Mashhad: University Jihad Press, no1. (In Farsi). 13. Oerlemans, N., & Assouline G. (2004). Enhancing farmers’ networking strategies for sustainable development1. Journal of Cleaner Production, (12), 469–478. 14. Sadighi, H. & Abolfazl, B. (2010). Evaluating the acceptance behavior of sustainable agricultural methods by extensional from Qazvin Province. Economic Magazine and Agricultural Development of Iran, 2-41(3), 405-412. (In Farsi). 15. Sadighi, H. & Kourosh, R. (2003). The evaluating of influencing factors on sustainable agricultural knowledge of privileged corn growers from Fars Province. Agricultural Sciences Magazine of Iran. 34(4).(In Farsi). 16. Souza Filho, De H. M., Young, T. & Burton, M. P. (1999). Factors influencing the adoption of sustainable agricultural technologies: evidence from the state of Espirito Santo, Brazil. Technological Forecasting and social Change, 60, 97-112. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,193 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,706 |