تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,837 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,726 |
تأثیر جلبک اسپیرولینا (Spirulina sp) بر شاخصهای رشد، بازماندگی و رنگ پذیری ماهی دماسونی (Pseudotropheus demasoni) | ||
شیلات | ||
مقاله 3، دوره 69، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 21-27 اصل مقاله (720.5 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.57887 | ||
نویسندگان | ||
محمد سوداگر* 1؛ مجید خالصه2؛ محمد مازندرانی3؛ سیدعباس حسینی1؛ حمیده ذکریائی2 | ||
1دانشیار، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استادیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
آبزیپروری مطلوب وابسته به معیارهای مختلف بوده که در این میان انتخاب غذای مناسب با پتانسیل لازم از اهمیت خاصی برخوردار میباشد .در این طرح آزمایشی اثر چهار جیره آزمایشی، شامل جیره شاهد (فاقد جلبک اسپیرولینا) و سه جیره غذایی حاوی جلبک اسپیرولینا شامل تیمار 1 (تیمار تغذیه شده با غذای بیومار مخلوط شده با جلبک اسپیرولینا با نسبت 3% درصد وزن غذا)، تیمار 2 (تیمار تغذیه شده با غذای بیومار مخلوط شده با جلبک اسپیرولینا با نسبت 5% درصد وزن غذا)، تیمار 3 (تیمار تغذیه شده با غذای بیومار مخلوط شده با جلبک اسپیرولینا با نسبت 7% درصد وزن غذا)روی شاخصهای رشد و رنگیشدن ماهی دماسونی (Pseudotropheus demasoni) مطالعه شده است. تعداد 180 قطعه بچه ماهی 2 ماهه در 12 عدد آکواریوم به طور کاملا تصادفی توزیع و بعد از تیماربندی به مدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی مورد تغذیه قرار گرفتند. خصوصیات زیست سنجی ماهیان شامل طول کل (سانتیمتر)، وزن (گرم)، نرخ رشد (گرم)، نرخ رشد ویژه هر دو هفته بهمدت 8 هفته اندازهگیری شد. در پایان آزمایش از هر تیمار 6 ماهی برای اندازهگیری خصوصیات مورد مطالعه بهطور تصادفی انتخاب و مقدار کاروتنوئید کل از روش رنگسنجی اندازهگیری شد. مطابق نتایج حاصل از این تحقیق، هر 3 تیماری که با جیره حاوی جلبک اسپیرولینا تغذیه شدند دارای افزایش وزن بودند (05/0>P ). اثر تغذیه با مقادیر مختلف جلبک بر افزایش طول معنیدار نبود (05/0P >). همچنین اثر تغذیه با مقادیر مختلف جلبک بر شاخصهای رنگی شدن مثل شاخص روشنی (L*) و درجه رنگین شدن (a*) معنیدار (05/0>P ) بود. ولی شاخص (b*) معنیدار نبود. (05/0P >) مطالعه حاضر، نشان داد که استفاده از جلبک اسپیرولینا در جیره غذایی اثرات مثبت روی شاخصهای رشد و برخی از شاخص های رنگیشدن ماهی دماسونی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
جلبک اسپیرولینا؛ شاخصهای رشد؛ بازماندگی؛ رنگ پذیری؛ ماهی دماسونی (Pseudotropheus demasoni) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,351 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,799 |