تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,672 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,326 |
مدلسازی فرایند خشکشدن برگ چای به کمک فراصوت قدرت | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 4، دوره 46، شماره 4، دی 1394، صفحه 363-369 اصل مقاله (1.18 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2015.57342 | ||
نویسندگان | ||
رضا یگانه* 1؛ راضیه باباگل تبار2؛ عادل حسین پور1 | ||
1استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
2کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی | ||
چکیده | ||
چای از مهمترین گیاهان دارویی بهشمار میرود که تأثیر فراوانی در درمان بیماریهای قلبیـعروقی و سرطان دارد. فرایند خشکشدن برگ چای با جریان هوای گرم صورت میگیرد که مصرف انرژی زیادی دارد. هدف از این تحقیق بررسی روند خشکشدن برگ چای بهکمک پیشتیمار فراصوت با توان بالا است. برای این منظور از برگ چای رقم هیبرید چینی استفاده شد. آزمایشهای پیشفرایند خشکشدن در حمامی فراصوت با توان 70 وات و بسامد 28 کیلوهرتز در 4 سطح زمان موجدهی 10، 20، 40 و 60 دقیقه انجام شد. نرخ تغییر محتوای رطوبتی نمونهها با پنج مدل لایهنازک خشکشدن برازش شد. براساس مقدارهای ضریب تبیین، میانگین مربعات انحراف، و ریشۀ میانگین مربعات خطا، مدل پیج بهعنوان بهترین مدل برای توصیف رفتار خشکشدن برگ چای بهکمک فراصوت شناخته شد. از مدل پیشنهادشده در این تحقیق میتوان در مدلسازی خشککنهای ترکیبیـفراصوتی استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
برگ چای؛ خشکشدن لایهنازک؛ فراصوت؛ مدل پیج | ||
مراجع | ||
Akpinar, E. K. (2006). Mathematical modeling of thin layer drying process under open sun of some aromatic plants. Journal of Food Engineering, 77, 864-870. Alibas, I. (2007). Microwave, air and combined microwave–air-drying parameters of pumpkin slices. LWT-Food Science and Technology, 40, 1445–1451. AOAC (1984) Official methods of analysis (15th ed.). Washington, D.C.USAP: Association of Official Analytical Chemist. Babagoltabar, R. & Yeganeh, R. (2013). The Effect of High Power Ultrasound on the Drying Rate of Apple. In: Proceedings of the 21th National Congress of Food Science and Technology, 29-31 Oct., Shiraz University, Shiraz, Iran. Botheju, W. S., Amarathunge, K. S. P. & Abeysinghe, I.S.B. (2011). Simulation of Trough Withering of Tea using One Dimensional Heat and Mass Transfer Finite Difference Model. Tropical Agricultural Research, 22 (3), 282–295. Doymaz, İ. (2007). Air-drying characteristics of tomatoes. Journal of Food Engineering, 78, 1291–1297. Doymaz, İ. (2012). Evaluation of some thin-layer drying models of persimmon slices (Diospyros kaki L.). Energy Conversion and Management, 56, 199–205. Erbay, Z. & Icier, F. (2009). Optimization of hot air drying of olive leaves using response surface methodology. Journal of Food Engineering, 91, 533–541. Fernandes, F. A. N., Jr, F. E. L. & Rodrigues, S. (2008). Ultrasound as pre-treatment for drying of pineapple. Ultrasonics Sonochemistry, 15, 1049-1054. Fernandes, F. A. N. & Rodrigues, S. (2007). Ultrasound as pre-treatment for drying of fruits: Dehydration of banana. Journal of Food Engineering, 82, 261-267. Henderson, S. M. & Pabis, S. (1969). Grain drying theory I. Temperature effect on drying coefficient. Journal of Agriculture Engineering Research, 6(3), 169-174. ISO (2011). Black tea- definition and basic requirement. International Organization for Standardization, NO.3720. Jambrak, A. R., Mason, T. J., Paniwnyk, L. & Lelas, V. (2007). Accelerated drying of button mushrooms, Brussels sprouts and cauliflower by applying power ultrasound and its rehydration properties. Journal of Food Engineering, 81, 88-97. Jeni, K., Yapa, M. & Rattanadecho, P. (2010). Design and analysis of the commercialized drier processing using a combined unsymmetrical double-feed microwave and vacuum system (case study: tea leaves. Chemical Engineering and Processing: Process Intensification, 49, 389-395. Madamba, P. S., Driscollb, R. H. & Buckleb, K. A. (1996). The Thin-layer Drying Characteristics of Garlic Slices. Journal of Food Engineering, 29, 75-97. Mason, T. J. (1998) Power ultrasound in food processing - the way forward. In W. Povey, T. J. Mason (Ed.), Ultrasound in Food Processing (pp. 104–124). Glasgow, United Kingdom: Blackie Academic and Professional. Nadee, A., Tirawanichakul, Y. & Tirawanichakul, S. (2011). Microwave and Combined Hot Air/ Infrared Radiation of Pandanus leaf: Drying Kinetic and Specific energy consumption. In: proceedings of TIChE International Conference, 10-11 Nov, Hatyai, Songkhla, Thailand. Naheed, Z., Razzaq Barech, A., Sajid, M., Alam Khan, N., Hussain, R. (2007). EFFECT OF ROLLING, FERMENTATION AND DRYING ON THE QUALITY OF BLACK TEA. SARHAD Journal of Agriculture, 23, 577-580. Wang, C. Y. & Singh, R. P. (1978). Use of variable equilibrium moisture content in modeling rice drying. Transactions of ASAE, p. 78-6505, St. Joseph-MI. Yagcioglu, A., Degirmancioglu, A. & Cagatay, F. (1999). Drying characteristics of laurel leaves under different conditions. In Proceeding of the 7th International Congress of Agricultural Mechanization Energy, 26–27 May, Faculty of Agriculture, Ҫukurova University, Adana, Turkey, pp. 565–569. Ӧztekin, S. & Martinov, M. (2007). Medicinal and Aromatic Crops: Harvesting, Drying, and Processing (1th ed.). USA: CRC Press. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,348 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 938 |