تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,415 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,071 |
تهیه و بررسی خواص فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلمهای نانوکامپوزیت پلیاتیلن سبک حاوی نانوذرات نقره، اکسید روی و اکسید مس | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 2، دوره 46، شماره 4، دی 1394، صفحه 347-354 اصل مقاله (800.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2015.57340 | ||
نویسندگان | ||
سیدهادی پیغمبردوست* 1؛ سمیرا دهقانی2؛ سید جمال الدین پیغمبردوست3 | ||
1دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز | ||
2کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز | ||
3استادیار گروه علوم و تکنولوژی پلیمر، دانشکدۀ مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه تبریز، تبریز | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه تولید فیلمهای نانوکامپوزیتی بر پایۀ پلیاتیلن سبک حاوی نانوذرات فلزی شامل نقره (Ag)، اکسید روی (ZnO)، و اکسید مس (CuO) و بررسی خواص مکانیکی و ضدمیکروبی آنها بهعنوان فیلمهای فعال در بستهبندی مواد غذایی برای کاهش شدت فرایندهای لازم در صنایع غذایی و میزان نگهدارندههای شیمیایی در غذا بود. در این پژوهش نانوذرات فلزی با یکدرصد وزنی به فیلمهای پلیاتیلنی که به روش اکستروژن مذاب تهیه شدند، اضافه شد. برای بررسی مورفولوژی سطح شکست نانوکامپوزیت از میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده شد. خواص مکانیکی فیلم با اندازهگیری استحکام کششی و ازدیاد طول تا نقطۀ شکست بررسی شد. میکروسکوپ الکترونی روبشی پخش همگن نانوذرات را در بافت پلیمری نشان داد. بررسی خواص مکانیکی فیلمها نشان داد که فیلمهای حاویAg بالاترین استحکام کششی و فیلمهای حاوی CuO بیشترین ازدیاد طول تا نقطۀ شکست را داشتند. فیلمهای دارای نانوذرات ZnO بیشترین میزان اشعۀ فرابنفش را جذب کردند. در بررسی خواص ضدمیکروبی فیلمها که به روش شمارش کلنی انجام شد، کاهش 9/99 و 90درصدی به ترتیب در تعداد باکتریهای اشریشیاکلی و استافیلوکوکوساورئوس برای همۀ فیلمها مشاهده شد. نانوذرات ZnO در مقابل استافیلوکوکوساورئوس و نانوذرات CuO و Ag در برابر اشریشیاکلی مؤثرتر بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
اکسید روی؛ اکسید مس؛ بستهبندی فعال؛ خواص ضدمیکروبی؛ نانوذرات فلزی نقره | ||
مراجع | ||
Zhou, L., Lv, S., He, G., He, Q. & Shi, B. (2011) Effect of PE/AG2O nano-packaging on the quality of apple sclices. Journal of Food Quality, 34(3), 171-176. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,782 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,164 |