تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,973 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,842 |
اثر محلولپاشی پوتریسین و اسپرمین بر افزایش عمر گلجایی آلسترومریا رقم ‘سوکاری’ | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 18، دوره 17، شماره 1، اردیبهشت 1394، صفحه 241-255 اصل مقاله (1.1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2015.54804 | ||
نویسندگان | ||
زبیده البرز* 1؛ فریبرز حبیبی2؛ سید نجم الدین مرتضوی3 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
2کارشناس ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر محلولپاشی قبل و پس از برداشت پلیآمینها بر افزایش عمر گلجایی آلسترومریا رقم ‘سوکاری’ (Alstroemeriaaurantica cv.Sukari)، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو نوع پلیآمین (پوتریسین و اسپرمین) در چهار سطح (صفر، 5، 10 و 20 میلیگرم در لیتر) انجام گرفت. تیمار 20 میلیگرم در لیتر پوتریسین و اسپرمین عمر گلجایی را بهترتیب 19 و 22 روز، و تیمار 10 میلیگرم بهترتیب 14 و 18 روز افزایش دادند. تیمار پوتریسین و اسپرمین در هر سه مرحلۀ نمونهبرداری اثر معناداری بر شاخص کلروفیل برگ داشت. در مرحلۀ اول، نمونهبرداری غلظت 20 میلیگرم در لیتر پوتریسین و غلظت 10 و 20 میلیگرم در لیتر اسپرمین اثر معناداری بر وزن تر و خشک داشت. غلظتهای 10 و 20 میلیگرم در لیتر پوتریسین و اسپرمین بهطور معناداری فعالیت آنزیم کاتالاز را در مراحل اول و دوم نمونهبرداری افزایش داد و اثر اسپرمین بیشتر از پوتریسین بود. تیمار 20 میلیگرم در لیتر اسپرمین به افزایش فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز منجر شد و فعالیت آن را تا مرحلۀ سوم نمونهبرداری افزایش داد. پوتریسین و اسپرمین بهطور معناداری سبب کاهش فعالیت آنزیم کلروفیلاز برگ و پکنیناز و فنلاکسیداز گل آلسترومریا شد و بهترین تیمار، 20 گرم در لیتر اسپرمین بود. تیمارهای 10 و 20 میلیگرم در لیتر پوتریسین و اسپرمین اثر معناداری بر افزایش مقاومت غشایی گلبرگ در مراحل اول و دوم نمونهبرداری داشت. براساس نتایج تحقیق حاضر، اسپرمین 20 میلیگرم در لیتر و پوتریسین 10 میلیگرم در لیتر بیشترین تأثیر را در افزایش عمر گلجایی و کاهش پیری گلهای آلسترومریا داشتند. اسپرمین در افزایش عمر گلجایی آلسترومریا مؤثرتر از پوتریسین بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پکتیناز؛ سوپراکسیددیسموتاز؛ فنلاکسیداز؛ کاتالاز؛ کلروفیلاز | ||
مراجع | ||
1. ناصری م و ابراهیمی گروی م (1381) تولید گلهای پیازی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، مشهد. 352 ص. 2 . Abdel-Aziz G (2007) Some studies on the effects of putricine on growth, flowering and some chemical constituents of gladiolus. Ozona Applied Science. 2: 1943-1956.
3 . Abu-Kpawoh JC, Xi YF, Zhang YZ and Jin YF (2002) Polyamine accumulation following hot-water dips influence chilling injury and decay in friar plum fruit. Food Chemistry and Toxicology. 67: 2649-2653.
4 . Aeby H (1984) Catalase in vitro. Methods Enzymology. 105: 121-126.
5 . Agarwal S, Sairam RK, Srivatava GC and Meena RC (2005) Changes in antioxidant enzymes activity and oxidative stress by abscisic acid and salicylic acid in wheat genotypes. Biologia Plantarum. 49: 541-550.
6 . Apel K and Hirt H (2004) Reactive oxygen species: Metabolism, oxidative stress, and signal transduction. Annual Review of Plant Biology. 55: 373-399.
7 . Biswal UC and Biswal B (1988) Ultrastructural modification and biochemical changes during senescence of chloroplast. International Review Cytoplasm. 113: 317-321.
8 . Chanasut U, Rogers H, Leverentz M, Griffiths G, Thomas B, Wagstaff C and Stead A (2003) Increasing flower longevity in Alstroemeria. Postharvest Biology and Technology. 29: 325-333.
9 . Coseteng MY (1987) Changes in apple polyphenoloxidase and polyphenol concentrations in relation to degree of browning. Food Science. 52: 985-989.
10 . Costa A (2005) A simplified assay method of Chlorophyllase activity. Chemistry Acta. 205: 337-342.
11 . Crisosto CH, Micham EJ and Kader AA (2007) Pomegranate: Recommendation for maintaining postharvest quality. Department of Plant Sciences. University of California.
12 . Dat J, Vandenabeele S, Vranova E, Van Montagu M, Inze D and Van Breusegem F (2000) Dual action of active oxygen species during plant stress responses. Cellular and Molecular Life Science. 57: 779-795.
13 . Dibble ARG, Davies PJ and Mutschler MA (1988) Polyamine content of long-keeping alcobaca tomato fruit. Plant Physiology. 86: 338-340.
14 . Drolet G, Dumbroff EB, Legge RL and Thompson JE (1986) Radical scavenging properties of polyamines. Phytochemistry. 25: 367-371.
15 . Fernando F, Campanha MM, Barbosa JG and Paulo Fonts CR (1999) Influence of ethephon silver thiosulfate and sucrose pulsing bird of paradise vase life. Revista Braslieria de Fisiologia Vegetal. 11: 119-122.
16 . Ferrante A, Hunter DA, Hackett WP and Reid MS (2002) Thidiazuron a potent inhibitor of leaf senescence in Alestromeria. Postharvest Biology and Technology. 25: 333-338.
17 . Ferrante A, Mensuali-Sodi A and Serra G (2009) Effects of Thidizuron and gibberlic acid on leaf yellowing of cut stock flowers. Central European Biology. 4: 461-470.
18 . Groppa MD and Benavides MP (2008) Polyamines and abiotic stress: recent advances. Amino Acids. 34: 35-45.
19 . Heshmat S (2000) Change in chlorophyll, PAS and ultrastructure of Puccina strifom is induced green island on detach leaves of triticum. Plant Physiology. 38: 613-620.
20 . Jiang CZ, Wu L, Masnish AJ, King A, Yi Y and Reid MS (2009) Thidiazouron a nonmetabolized cytokine shows promise in extending the life of potted plants. Postharvest Quality of Ornamentals Plants. 847: 548-557.
21 . Kakkar RK and Sawhney VK (2003) Polyamine research in plants- a changing perspective. Physiolgia Plantarium. 116: 281-292.
22 . Khan AS, Singh Z, Abbasi NA and Swinny EE (2008) Pre or postharvest application of putrescine and low temperature storage affect fruit ripening and quality of Agelino plum. Science of Food and Agriculture. 88: 1687-1695.
23 . Kramer GF, Wang CY and Conway WS (1991) Inhibition of softening by polyamine application in ‘Golden Delicious’ and ‘McIntosh’ apples. American Society for Horticulture Science. 116: 813-817.
24 . Lee M, Lee S and Park K (1997) Effect of spermine on ethylene biosynthesis in cut carnation (Dianthus caryophyllus L.) flowers during senescence. Plant Physiology. 151: 68-73.
25 . Liu JH, Honda C and Moriguchi T (2006) Involvement of polyamine in floral and fruit development. JARQ. 40: 51-58.
26 . Ma JY, Zhou R and Cheng BS (1996) Effect of spermine on the peroxidase activity of detached wheat leaves. Shandang Agriculture University. 27: 176-180.
27 . Marschner H (1995) Mineral nutrition of higher plants. 2nd Ed, Academic Press, London.
28 . Martinez-Tellez MA, Ramos-Clamont MG and Gardea AA (2002) Effect of infiltrated polyamines on polygalacturonase activity and chilling injury responses in zucchini squash (Cucurbita pepo L.). Biochemical and Biophysical Research Communications. 295: 98-1010.
29 . Matile P, Hortensteiner S, Thomas H and Krautler B (1996) Chlorophyll breakdown in senescence leaves. Plant Physiology. 112: 1403-3.
30 . Minami M and Yoshikawa H (1979) A simplified assay method of superoxide dismutase activity for clinical use. Chemistry Acta. 92: 337-342.
31 . Mirdehghan S, Rahimi M, Castillo S, Martinez-Romero D, Guillen F, Valverde JM, Zapata PJ, Serrano M and Valero D (2007) Reduction of pomegranate chilling injury during storage after treatment: role of polyamine. Postharvest Biology and Technology. 44: 19-28.
32 . Mutui MT (2006) The effect of gibberellin on the vase life flower alstroemeria. Agriculture. 23: 159-167.
33 . Paksasorn A, Hayasaka T, Matsui H, Ohara H and Hirata N (1995) Relationship of polyamine content to ACC content and ethylene evolution in Japanese apricot fruit. Journal of the Japanese Society for Horticultural Science. 63: 761-766.
34 . Pang X, Zhang Z, Wen X, Ban Y and Moriguchi T (2007) Polyamines, all-purpose players in response to environment stresses in plants. Plant Stress. 1: 173-188.
35 . Perez-Vicente A, Martinez-Romero D, Carbonell A, Srrano M, Riquelme F, Guillen F and Valero D (2002) Role of polyamines in extending shelf life and reduction of mechanical damage during plum (Prunus salicina L.) storage. Postharvest Biology and Technology. 25: 25-32.
36 . Piotrowska A (2011) Phytohormones as regulator of heavy metal biosorption in green algae Chlorella vulgaris. Plant Physiology and Biochemistry. 52: 52-56.
37 . Reid MS (2004) Prouduce facts alstromeria, peruvian lily. Postharvest Technology and Information Center. 424: 137-144.
38 . Shifeng Cao (2012) Effect of 1-methylcyclopene on senescence and quality maintenance of green bell pepper fruit during storage at 20◦C. Postharvest Biology and Technology. 70: 1-6.
39 . Somogyi M (1952) Notes on sugar determination. Biology Chemistry. 195: 19-23.
40 . Sood S and Nagar PK (2008) Postharvest alteration in PAS and ethylene two divers rose species. Acta Physiology Plant. 30: 243-248.
41 . Suttle JC (1981) Effect of polyamines on ethylene production. Phytochemistry. 20: 1477-1489.
42 . Tassoni A (1998) Characterization of spermidine binding to solubilized plasma membrane. Plant Physiology. 117: 971-977.
43 . Valero D, Martinez-Romero D and Serrano M (2002) The role of polyamines in the improvement of the shelf life of fruit. Trends in Food Science and Technology. 13: 228-234.
44 . Valero D, Martinez-Romero D, Serrano M and Riquelme F (1998) Influence of postharvest treatment with putrescine and calcium on endogenous polyamine, firmness, and abscisic acid in lemon (Citrus lemon L.) cv. Verna. Agriculture and Food Chemistry. 46: 2102-2106.
45 . Velikova V, Yordanov I and Edreva A (2000) Oxidative stress and some antioxidant systems in acid rain-treated bean plants: protective role of exogenous polyamines. Plant Science. 151: 59-66.
46 . Wagstaff C, Chanasut U, Harren FJM, Laarhoven LJ, Thomas B, Rogers HJ and Stead AD (2005) Ethylene and flower longevity in alstromeria: relationship between tepal senescence, abscission and ethylene biosynthesis. Experimental Botany. 56: 1007-1016.
47 . Youssef AA, Mona H, Mahgoub A and Talaat IM (2004) Physiological and biochemical aspects of Matthiola incana L. plants under the effect of putrescine and kinetin treatments. Egyptian Journal of Applied Science. 19: 425-433.
48 . Ziosi V, Bregoli AM, Fregola F, Costa G and Torrigiani P (2009) Ripening delay is associated with up-regulation of polyamine level in peach fruit. Plant Physiology. 166: 938-946. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,387 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,794 |