![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,522,036 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,781,603 |
بررسی عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای حاوی مکمل اسید بوتیریک و ال-کارنیتین | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 10، دوره 17، شماره 2، مهر 1394، صفحه 269-279 اصل مقاله (586.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2015.53376 | ||
نویسندگان | ||
زهرا نوره1؛ علی خطیب جو* 2؛ فرشید فتاح نیا2؛ محمد اکبری قرائی2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام | ||
چکیده | ||
اثر الـکارنیتین و اسیدبوتیریک بر عملکرد تولیدی و پاسخ ایمنی با استفاده از 192 قطعه جوجۀ گوشتی راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه سطح الـکارنیتین (صفر، 125 و 250 میلیگرم در کیلوگرم) و دو سطح اسیدبوتیریک (صفر و 2 گرم در کیلوگرم) بر پایۀ طرح بلوکهای کامل تصادفی با شش تیمار، چهار بلوک و هشت جوجه در هر تکرار بررسی شد. جوجههای تغذیهشده با جیرههای حاوی افزودنی (الـکارنیتین و اسیدبوتیریک) ازنظر خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل تفاوت معنیداری با گروه شاهد نداشتند. درصد لنفوسیت در خون پرندگانی که با جیرههای حاوی الـکارنیتین، اسیدبوتیریک و یا هر دو ترکیب تغذیه شدند، بالاتر بود (05/0P<). تیتر IgG اولیه (31روزگی) در پاسخ به گلبول قرمز گوسفند در جوجههای تغذیهشده با جیرۀ حاوی 125 میلیگرم بر کیلوگرم الـکارنیتین در مقایسه با جیرۀ تیمار شاهد بالاتر بود (05/0P<). شاخص تورم پردۀ پا پس از تزریق فیتوهماگلوتینین در جوجههای دریافتکنندۀ جیرههای دارای 250 میلیگرم بر کیلوگرم الـکارنیتین و 125 و 250 میلیگرم بر کیلوگرم الـکارنیتین همراه با اسیدبوتیریک در مقایسه با جوجههای گروه شاهد پایینتر بود (05/0< P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد افزودن 125 میلیگرم الـکارنیتین و دو گرم اسیدبوتیریک در کیلوگرم جیره، بدون تأثیری بر عملکرد جوجههای گوشتی، باعث بهبود پاسخ ایمنی در آنها میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدبوتیریک؛ الـکارنیتین؛ پاسخ ایمنی؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد تولیدی | ||
مراجع | ||
1 . Abdel-Fattah SA, EI-Sanhoury MH, EI-Mednay NM and Abdul-Azeem F (2008) Thyroid activity of broiler chicks fed supplemental organic acids. International Journal of Poultry Science. 7: 215-222. 2 . Adams C (1999) Poultry and dietary acids. Feed International. 20(19): 14-19. 3 . Cengiz O, Koksal B, Tatli O, Sevim O, Avci H, Epikmen T, Beyaz D, Buyukyoruk S, Boyacioglu M and Uner A (2012) Influence of dietary organic acid blend supplementation and interaction with delayed feed access after hatch on broiler growth performance and intestinal health. Veterinarni Medicina. 57(10): 515-528. 4 . Cheema M, Qureshi M and Havenstein G (2003) A comparison of the immune response of a 2001 commercial broiler with a 1957 randombred broiler strain when fed representative 1957 and 2001 broiler diets. Poultry Science.82(10): 1519-1529. 5 . Deng K, Wong CW and Nolan JV (2006) Long-term effects of early-life dietary L-carnitine on lymphoid organs and immune responses in Leghorn-type chickens. Animal Physiology and Animal Nutrition. 90(1-2): 81-86. 6 . Di Marzio L, Moretti S, D’Alò S, Zazzeroni F, Marcellini S, Smacchia C, Alesse E, Cifone MG and De Simone C (1999) Acetyl-L-carnitine administration increases insulin-like growth factor 1 levels in asymptomatic HIV-1-infected subjects: correlation with its suppressive effect on lymphocyte apoptosis and ceramide generation. Clinical Immunology. 92(1): 103-110. 7 . Doaa SM, Magdy FE, Kamel M, Hassanin A and Khalid SH (2014) The ameliorative effects of L-carnitine and synbiotics on induced hyperlipidemia and oxidative stress in broilers. International Journal of Advanced Research. 2(8): 378-390. 8 . Famularo G and De Simone C (1995) A new era for carnitine? Immunology today. 16: 211-213. 9 . Gijs DB, Eunen KV, Groen AK, Venema K, Reijngoud DJ and Bakker BM (2013) The role of short-chain fatty acids in the interplay between diet, gut microbiota, and host energy metabolism. Journal of Lipid Research. 54(9): 2325-2340. 10 . Hoehler DA, Lemme VR, Bryden WL and Rostagno HS (2005) Feed formulation in broiler chickens based on standardized ileal amino acid digestibility. In Proceedings of the 3rd Mid-Atlantic Nutrition Conference. Pp. 78-91. 11 . Galfi P and Bokori J (1990) Feeding trial in pigs with a diet containing sodium n-butyrate. Acta Veterinaria Hungarica. 38(1-2): 3-17. 12 . Geng A, LI B and Guo Y (2007) Effects of dietary L-carnitine and coenzyme Q10 at different supplemental ages on growth performance and some immune response in ascites-susceptible broiler. Archives of Animal Nutrition. 61(1): 50-60. 13 . Leeson S, Namkung H, Antongiovanni M and Lee E (2005) Effect of butyric acid on the performance and carcass yield of broiler chickens. Poultry Science. 84(9): 1418-1422. 14 . Mahdavi R and Torki M (2009) Study on usage of dietary protected butyric acid performance, carcass characteristics, serum metabolite levels and humoral immune response of broiler chickens. Animal and Veterinary Advances. 8(9): 1702-1709. 15 . Marquis NR, Francesconi RP and Villee CA (1968) A role for carnitine and long chain acylcarnitine in the regulation of lipogenesis. Advances in Enzyme Regulation. 6: 31-55. 16 . Mast J, Buyse J and Goddeeris BM (2000) Dietary L-carnitine supplementation increases antigen-specific immunoglobulin G production in broiler chickens.British Journal of Nutrition. 83(02): 161-166. 17 . Mendel B, Kemp A and Myers DK (1954) A colorimetric micro-method for the determination of glucose. Biochemical. 56(4): 639. 18 . Nezhady MAM, Zabihi SL and Kalhori MM (2011) Effect of Different Level of Butyric Acid Glycerides on Performance and Serum Composition of Broiler Chickens. World Journal of Zoology. 6(2): 179-182. 19 . Rabie MH and Szilagyi M (1998) Effects of L-carnitine supplementation of diets differing in energy levels on performance, abdominal fat content, and yield and composition of edible meat of broilers. British Journal of Nutrition. 80(04): 391-400. 20 . Ross 308 Broiler Nutrition Specification (2009) Managementguide. Zarbal Co. IRIRAN . 21 . SAS Institute (2001) SAS User’s Guide. Version 8 ed. SAS Inst. Inc., Cary, NC. 22 . Takahashi K, Kitano A and Akiba Y (2010) Effect of L-carnitine on proliferative response and mRNA expression of some of its associated factors in splenic mononuclear cells of male broiler chickc. Animal Science. 81(2): 215-222. 23 . Van der Wielen PWJJ, Biesterveld S, Notermans S, Hofstra H, Urlings BA and VanKapen F (2000) Role of volatile fatty acids in development of the cecal microflora in broiler chickens during growth. Applied and Environmental Microbiology. 66(6): 2536-2540. 24 . Wang Y, Field C and Sim J (2000) Dietary polyunsaturated fatty acids alter lymphocyte subset proportion and proliferation, serum immunoglobulin G concentration, and immune tissue development in chicks. Poultry science. 79(12): 1741-1748. 25 . Wang Y , Ning D, Peng Y and Guo Y (2013) Effects of Dietary L-carnitine Supplementation on Growth Performance, Organ Weight, Biochemical Parameters and Ascites Susceptibility in Broilers Reared Under Low-temperature Environment. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences. 26(2): 233-240.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,290 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 812 |