تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,515,070 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,776,227 |
تأثیر منبع چربی و نوع افزودنی بر عملکرد، صفات تولیدی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 17، شماره 2، مهر 1394، صفحه 211-221 اصل مقاله (668.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2015.53374 | ||
نویسندگان | ||
داریوش خادمی شورمستی1؛ فرید شریعتمداری* 2؛ محمد امیر کریمی ترشیزی3؛ هوشنگ لطف اللهیان4 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
2استاد گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
3استادیار، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
4استادیار پژوهشی، بخش تغذیه و فیزیولوژی، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
تأثیر منبع چربی و نوع افزودنی بر عملکرد و شاخصهای ریختشناسی رودۀ جوجههای گوشتی آمیختۀ تجاری آرین در آزمایش فاکتوریال 3×2 با دو منبع چربی (کلزا و تخمکدو) و سه نوع افزودنی (بدون افزودنی، 1/0 گرم در کیلوگرم باکتوسل، و 15/0 گرم در کیلوگرم ویرجینامایسین) در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار بهمدت 42 روز بررسی شد. اثر منبع چربی، افزودنیها و نیز تأثیرات متقابل منبع چربی×افزودنی بر عملکرد معنیدار نبود. پروبیوتیک موجب کاهش عمق کریپت و افزایش نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در ژوژنوم و ایلئوم شد (01/0P<). استفادۀ توأم روغن تخمکدو و پروبیوتیک موجب افزایش ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در ژوژنوم و ایلئوم شد (05/0P<). عمق کریپت، ضخامت، و مساحت پرز در دئودنوم جوجههای تغذیهشده با روغن تخمکدو بیشتر بود (05/0P<). بنابراین، میتوان از پروبیوتیک باکتوسل در جیرههای حاوی چربیهای دستۀ لینولئیکـالئیک (روغن تخمکدو) و لینولنیک (روغن کلزا) بدون تأثیر منفی بر عملکرد و صفات تولیدی استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیبیوتیک؛ پروبیوتیک؛ جوجه گوشتی؛ چربی گیاهی؛ ریختشناسی روده | ||
مراجع | ||
1 . شریفی س د، دیبامهر ا و لطف اللهیان ه (1390) بررسی اثر پروتکسین، فلاومایسین و نوع چربی در جیره غذایی بر عملکرد جوجههای گوشتی. تولیدات دامی. 13(1):16-7.
2 . Awad WA, Ghareeb K, Abdel-Raheem S and Bohm J (2009) Effects of dietary inclusion of probiotic and symbiotic on growth performance, organ weight, and intestinal histomorphology of broiler chickens. Poultry Science. 88: 49-55. 3 . Bou R, Grimpa S, Guardiola F, Barroeta AC and Codony R (2005) Effect of dietary fat sources and zinc and selenium supplements on the composition and consumer acceptability of chicken meat. Poultry Science. 84: 1129-1140. 4 . Cera KR, Mahan DC and Cross RP (1988) Effect of age, weaning and post weaning diet on small intestinal growth and jejunal morphology in young swine. Journal of Animal Science. 66: 574-584. 5 . Danicke S, Vahjen W, Simon O and Jeroch H (1999) Effects of dietary fat source and xylanase supplementation to rye-based broiler diets on selected bacterial groups adhering to the intestinal epithelium, on transit time of feed, and on nutrient digestibility. Poultry Science. 78: 1292-1299. 6 . Ferrini G, Baucells MD, Esteve-Garcia E, and Barroeta AC (2008) Dietary polyunsaturated fat reduces skin fat as well as abdominal fat in broiler chickens. Poultry Science. 87: 528-535. 7 . Gohari Ardabili A, Farhoosh R and Haddad Khodaparast MH (2011) Chemical composition and physicochemical properties of pumpkin seeds (Cucurbita pepo subsp. Pepo var. styriaka) grown in Iran. Journal of Agricultural Science and Technology. 13: 1053-1063. 8 . Gunal M, Yayli G, Kaya O, Karahan N and Sulak O (2006) The effects of antibiotic growth promoter, probiotic or organic acid supplementation on performance, intestinal microflora and tissue of broilers. International Journal of Poultry Science. 5(2): 149-155. 9 . Hajati H, Hasanabadi A and Waldroup P (2011) Effects of dietary supplementation with pumpkin oil (Cucurbita pepo) on performance and blood fat of broiler chickens during finisher period. American Journal of Animal and Veterinary Science. 6(1): 40-44. 10 . Havenaar R, Ten Brink B and Veld H (1992) Selection of strains for probiotic use. In: Fuller R (Edt.), Probiotics, the scientific basis. Chapman and Hall, London, UK. Pp. 209-224. 11 . Iji PA, Hughes RJ, Choct M and Tivey DR (2001) Intestinal structure and fuction of broiler chickens on wheat based diets supplemented with a microbial enzyme. Asian-Australian Journal of Animal Science. 14: 54-60. 12 . Khovidhunkit W, Kim M, Memon RA, Shigenaga JK, Moser AH, Feinfold KR and Grunfeld C (2004) Thematic review series; the pathogenesis of atherosclerosis. Effects of infection and inflammation on lipid and lipoprotein metabolism mechanism. Lipid Research. 45: 1169-1196. 13 . Miles RD, Butcher GD, Henry PR and Littell RC (2006) Effect of antibiotic growth promoters on broiler performance, intestinal growth parameters and quantitative morphology. Poultry Science. 85: 476-485. 14 . Mohan KOR and James CK (1988) The role of Lactobacillus sporogens (probiotic) as feed additives. Poultry Guide.25: 37-39. 15 . NRC (1994) Nutrient requirements of poultry. 9th revised ed. National academy press. Washington, DC. 16 . Pelicano ERL, Souza PA, Souza HBA, Figueiredo DF, Boiago MM, Carvalho SR and Bordon VF (2005) Intestinal mucosa development in broiler chickens fed natural growth promoters. Brazilian Journal of Poultry Science. 7: 221-229. 17 . Samli HE, Senkoyla N, Koc F, Kanter M and Agma A (2007) Effect of Enterococcus faecium and dried whey on broiler performance, gut histomorphology and intestinal microbiota. Archives of Animal Nutrition. 61: 42-49. 18 . SAS Institute (2002) SAS Users Guide:Statistics. SAS Institute Inc., Cary, NC. 19 . Sharifi SD, Dibamehr A, Lotfollahian H and Baurhoo B (2012) Effects of flavomycin and probiotic supplementation to diet containing different sources of fat on growth performance, intestinal morphology, apparent metabolizable energy, and fat digestibility in broiler chickens. Poultry Science. 91: 918-927. 20 . Tsirtsikos P, Fegeros K, Balaskas C, Kominakis A and Mountzouris KC (2012) Dietry probiotic inclusion level modulates intestinal mucin composition and mucosal morphology in broiler. Poultry Science. 91: 1860-1868. 21 . Waibel PE, Halvorson JC, Noll LS and Hoffbeck SL (1991) Influence of virginiamycin on growth and efficiency of large white turkeys. Poultry Science.70: 837-847. 22 . Yeo J and Kim K (1997) Effect of feeding diets containing an antibiotic, a probiotic, or yucca extract on growth and intestinal urease activity in broiler chickens. Poultry Science. 76: 381-385. 23 . Zollitsch W, Knaus W, Aichinger F and Lettner F (1997) Effects of different dietary fat sources on performance and carcass characteristics of broilers. Animal Feed Science and Technology. 66: 63-73.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,402 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 971 |