تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,092,314 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,196,198 |
بررسی تأثیر آنتیاکسیدان گیاهی کاتچین در ملانوزیز در میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) در انجماد | ||
شیلات | ||
مقاله 7، دوره 67، شماره 4، دی 1393، صفحه 547-564 اصل مقاله (1.32 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2014.53352 | ||
نویسندگان | ||
مینا سیف زاده* 1؛ علی اصغر خانی پور2؛ سیدحسن جلیلی2 | ||
1کارشناس ارشد، مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، انزلی، ایران | ||
2دکتری، مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، انزلی، ایران | ||
چکیده | ||
اثرات کاتچین جهت جلوگیری از ایجاد لکه سیاه در میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)پرورشی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای عمل آوری میگوهای کامل با کاتچین از غلظت های 2/0 و 3/0 درصد آن به مدت 15 دقیقه، و برای نمونه های شاهد از متا بی سولفیت سدیم 3 درصد به مدت 10 دقیقه و میگوی بدون آنتی اکسیدان استفاده شد. کیفیت تیمارها طی شش ماه نگهداری در سردخانه با استفاده از آزمایشات شیمیایی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفت. طی این مدت زمان، فاکتورهای pH ، بازهای نیتروِژنی فرار و تری متیل آمین در تیمار 3/0 درصد کاتچین، تفاوت معنی دار نشان دادند (05/0،(P.فاکتورهای TMA، FFA و TVB-N در تیمار متا بی سولفیت سدیم تفاوت معنی داری را در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند (05/0 (P فاکتورهای PV ، TBARS ، FFA، pH و TVB-N در تیمارهای 2/0و 3/0درصد کاتچین در مقایسه با تیمار متا بی سولفیت سدیم طی مدت زمان نگهداری در سردخانه تفاوت معنی دار نشان ندادند(05/0.(P> اما، در مقایسه با تیمار بدون آنتی اکسیدان تفاوت معنی دار نشان دادند (05/0 (P | ||
کلیدواژهها | ||
لکة سیاه؛ کاتچین؛ متا بیسولفیت سدیم؛ میگوی پاسفید غربی؛ نگهداری در سردخانه | ||
مراجع | ||
Abu Baker, F., 1996. Effectiveness of chemical preservatives in preventing melanosis in prawns. Asian Food Journal. 11: 363- 369.
Alwarez Gumez Guillen, M. C., Montero, P., 2005. Role of sulfites and 4-hexylresorcinol in microbial growth and melanosis prevention of deepwater pink shrimp (Parapenaeus longirostris) using a controlled atmosphere. Journal Food Protection.68: 98 – 104.
A.O.A.C. 2002. Official Method of Analysis, 965.33, Peroxide value of oils and fats. AOACInternational . USA.
Bottino, N.R., Lilly, M.L., Finne, G. 1979. Fatty acid stability of Gulf of Mexico brown shrimp (Penaeus aztecus) held on ice and in frozen storage. J0urnal of Food Science. 44: 123 – 127.
Bullard F. A., Collins J., 1980. An improved method to analyze trimethylamine in fish and the interference of ammonia and dimethylamine. Fishery Bulletin. 78:465- 473.
Chen, C.W., Ho, C.T., 1995. Antioxidant properties of polyphenols extracted from green and black tea. Journal Food Lipids. 1: 125 -132.
Cobb III, B.F., I. Alaniz, C.A. Thrompson Jr. 1973. Biochemical and microbial studies on shrimp: volatile nitrogen and amino nitrogen analysis. Journal of Food Science. 38: 225 – 229.
Concalves, A.A., Gindri Junior, C.S.G., 2009. The effect of uptake on storage quality of frozen shrimp. Journal of food engineering. 90: 344 – 351.
Fieger, E. A., 1950. Problems in handling fresh and frozen shrimp. Food Technology.4: 250 – 256
Flick, G. J., Lovell, R.T. 1972. Post-mortem biochemical changes in the mus/cle of gulf shrimp, Journal Food Science. 32:609 – 611.
Forbes, I. C., 1996. Sodium Metabisulfite and Sodium Sulfite Blends to Control Shrimp Melanosis and Reduce Sulfur Dioxide. University of Florida, 242 p..
Flores, S.C., Crawford, D.L., 1973. Postmortem quality changes in iced Pacific shrimp (Pandalus jordani). Journal of Food Science. 38: 146 – 152.
Gomez-G-uillén M.C., Montero M. P., 2007. Polyphenol Uses in Seafood Conservation. 2: American Journal of Food Technology. 2: 365 – 369.
Haard, N.F., Simos, B.K., 2004. Seafood Enzymes. Marcle Dekker, New York.175p.
He, Y., Shahidi, F. 1997. Antioxidant activity of green tea and its catechin in a fish meat model system. Journal. Agricultural. Food Chemistry. 45: 116 – 123.
Howgate, P., 2008. Melanosis in shrimp. FDA. USA.10 p.
Hui, Y.H., Cornillon, P., Legarreta, I.G., Lim, M., Murrell, K.D., Nip, W.K., 2004. Handbook of Frozen Foods, vol. 133. Part IV: Frozen Seafoods, Marcel Dekker Incorporated, USA, 1293 p.
Huss, H. H., 1994. Assurance of seafood quality. Italy. FAO, Fisheries Dep. Report number: 334, 169p.
Johnston, W. A., 1994. Freezing and Refrigerated Storage in Fisheries. Italy. FAO, Fisheries Dep. Report number: 340.143p
Kusaimah M; Soottawat, B., Kongkarn, K., 2011. Polyphenol oxidase, proteases, melanosis and properties of pre-cooked Pacific White Shrimp as affected by heating conditiond. The 12 th Asian food conference. Bangkok, Thiland. Pp: 485 – 489.
Luten, J. B. 2000. ‘Development and implementation of a computerized sensory system (QIM) for evaluating fish freshness for the period from 01-01-98 to 31-03-00’. The Netherlands. Institute for Fisheries Research (Final Report. Report Number: CT97 9063, 18p.
Martinez-Alvarez, O., Gomez-Guille'n, M. C., Montero, P., 2005. Role of sulfites and 4 - hexylresorcinol on microbial growth and melanosis prevention in shrimps using controlled atmosphere. Journal Food Protect. 68: 103-110.
McEvily, A., Radha, I., Otwell, S., 1991. Sulfite alternative prevents shrimps melanosis. Food Technology. 45: 80-86.
Muhila – Almazan, A., Garcia- Careeno, F. L. 2002. Influence of molting and starvation on the synthesis of photolytic enzymes in the midgut gland of the white shrimp Penaeus vannamei. Comparative biochemistry and physiology part B. 133:383-393.Nirmal, N. P., Benjakul, S., 2009. Melanosis and Quality Changes of Pacific White Shrimp (Litopenaeus vannamei) Treated with Catechin during Iced Storage. Journal. Agricultural. Food Chemistry. 57: 224 – 227.
Nirmal, P., Benjakul, S., 2010. Effect of catechin and ferulic acid on melanosis and quality of Pacific white shrimp subjected to prior freeze-thawing during refrigerated storage. Food Control. 21: 1263 – 1271.
Office of Budget and Planning Organization of Iran Fisheries., 1390. Fisheries Statistical Yearbook of Iran, 1379 -1389. Iranian Fisheries Organization / Department of Planning and Development Manager / Office of Budget and Planning.
Omar, M. I.V. 1998. Utlization of sodium metabisulfite for preservation of frozen - thawed shrimp (Pandaleus borealis). Icelandic Fisheries Laboratories. 15p
Pearson, D., 1997. Laboratory Techniques in food analysis. Butter worth. Co. LtD. England.
Rackowe, R. 1992. Shrimp processing. Proceedings of the Special Session on Shrimp Farming. Orlando, Florida. 5p.
Rauf, A. 2005. Synthesis and biological studies of some Schiff base compounds and their transition metal complexes. Department of Chemistry.Bahauddin Zakariya University. Multan. akistan.113p.
Rotllant, G., Arnau, F., Garcia, J. A., Rodrigues, M., Sarda, F. 2002. Note. Effect of Metabisulphite Treatments and Freezing on Melanosis Inhibition in Rose Shrimp Aristeus antennatus. Food Science and Technology International . 320P.
Shahidi, F and Botta, J, R., 1994. Seafoods, chemistry, processing technology and quality, Chapman & Hall, 342P.
Sotelo, C.G., REHBEN, H., 2000. TMAO Degrading Enzymes, pp:167-190. In: Haard, N.F., and Simos, B.K., on (Eds.), Seafood Enzymes. Marcle Dekker, New York.
Xiong, Y.L., 1997. Protein denaturation and functionality losses. In Quality in Frozen Food (M. Erickson and Y.-C. Hung, eds.) pp. 111–140, Chapman Hall/International Thomson Publishing, New York, NY. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,311 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,163 |