تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,708 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,410 |
تأثیر تغذیه سطوح مختلف مکمل ورمیهوموس بر عملکرد رشد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 16، شماره 2، مهر 1393، صفحه 113-122 اصل مقاله (689.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2014.52780 | ||
نویسندگان | ||
حمید رضا خواجوی1؛ محمد امیر کریمی ترشیزی* 2؛ حامد احمدی2 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابی اثر تغذیة سطوح مختلف مکمل ورمیهوموس (به منزلة منبع اسید هیومیک) بر عملکرد جوجة گوشتی، آزمایشی با استفاده از ۲۴۰ قطعه جوجة گوشتی (راس ۳۰۸) در قالب طرحی کاملاً تصادفی با چهار تیمار (شامل سطوح صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد ورمیهوموس) و پنج تکرار و تعداد دوازده قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز اجرا شد. اثر تیمارهای آزمایشی بر عملکرد، بازده لاشه، وزن نسبی اندامهای داخلی، غلظت کلسیم و فسفر سرم و میزان خاکستر استخوان درشتنی معنادار نبود. افزایش سطح ورمیهوموس تا 1 درصد جیره باعث کاهش خطیpH گوشت سینه شد (05/0>P)، اما در سطح 5/1 درصد pH را افزایش داد. سطوح 1 و 5/1 درصد مکمل ورمیهوموس در جیره مقدار pH گوشت ران را در مقایسه با گروههای شاهد و 5/0 درصد افزایش داد (01/0P<). غلظت مالون دیآلدئید در گوشت ران تازه و نگهداری شده با افزایش سطح مکمل ورمیهوموس در جیره به طور خطی کاهش یافت، اما در گوشت سینه به صورت درجة دو تغییر کرد (01/0P<). با افزایش سطح مکمل ورمیهوموس در جیره، میزان ظرفیت نگهداری آب به طور خطی افزایش یافت (01/0P<). افزودن 1 درصد ورمیهوموس در جیره، سبب بهبود رنگ، بو، آبداری و پذیرش کلی عضلة سینه در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0P<)، اما بر صفات حسی گوشت ران اثر نداشت. براساس نتایج تحقیق حاضر، تغذیة مکمل ورمیهوموس تا سطح 1 درصد جیره بدون کاهش عملکرد سبب بهبود کیفیت، طعم و مزة گوشت سینه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید هیومیک؛ ظرفیت نگهداری آب؛ کیفیت گوشت؛ ورمیهوموس؛ ویژگیهای حسی | ||
مراجع | ||
۱. ﺳﺎﺗﯽ ت (1385) ﭘﺮورش کرمهای ﻣﻮﻟﺪ ورﻣﯽﮐﻤﭙﻮﺳﺖ و ﮐﺸﺎورزی ﭘﺎﯾﺪار. (ﺗﺮجمة ﻋﻠﯿﺨﺎﻧﯽ ح) ﺗﻬﺮان: آﯾﯿﮋ. ۱۶۴ص. ۲. سلطانیزاده ن و کدیور م (1390) شیمی و فناوری گوشت و فرآوردههای گوشتی. چاپ اول. مرکز نشر دانشگاه صنعتی اصفهان. 3. سردشتی ع و محمدیان مقدم س (۱۳۸۶) تعیین ظرفیت تبادلی کاتیونی اسید هیومیک استخراج شده از خاک جنگلی نهارخوران گرگان، نسبت به یونهای 2+Cd، 2+Pb و 2+Ni به روش ناپیوسته ظرفی در محیط آبی. نشر شیمی و مهندسی شیمی ایران، شماره ۳، صفحه ۹.
4. Aiken GR, McKnight DM, Wershaw RL and MacCarthy P (1985) Humic substances in soil, sediment, and water-geochemistry, isolation, and characterization. Wiley, New York. USA.
5. Aksu MI, Karaoglu M, Kaya M, Esenbuga N and Macit M (2005) Effect of dietary humate on the pH, TBARS and microbiological properties of vacuum and aerobic packed breast and drumstick meats of broilers. Science of Food and Agriculture. 85(9): 1485-1491.
6. Avci M, Denek N and Kaplan O (2007) Effects of humic acid at different levels on growth performance, carcass yields and some biochemical parameters of quails. Animal and Veterinary Advances. 6(1): 1-4.
7. Bailey CA, White KE and Donke SL (1996) Evaluation of Menefee humate on the performance of broilers. Poultry Science. 75(Suppl. 1): 84. (Abstr).
8. Barbut S (1993) Colour measurements for evaluating the pale soft exudative (PSE) occurrence in turkey meat. Food Research International. 26(1): 39-43.
9. Botsoglou N, Papageorgiou G, Nikolakakis I, Florou-Paneri P, Giannenas I, Dotas V and Sinapis E (2004) Effect of dietary dried tomato pulp on oxidative stability of Japanese quail meat. Agricultural and Food Chemistry. 52(10): 2982-2988.
10. Boulianne M and King AJ (1998) Meat color and biochemical characteristics of unaccepted dark-colored broiler chicken carcasses. Food Science. 63(5): 759-762.
11. Castellini C, Mugnai C and DalBosco A (2002) Effect of organic production system on broiler carcass and meat quality. Meat Science. 60(3): 219-225.
12. Donoghue J (2003) Antibiotic residues in poultry tissues and eggs: Human health concerns. Poultry Science. 82(4): 618-621.
13. Huck JA, Porter N and Bushed ME (1991) Effect of humates on microbial activity. General Microbiology. 137: 2321-2329.
14. Ji F, McGlone JJ and Kim SW (2006) Effects of dietary humic substances on pig growth performance, carcass characteristics and ammonia emission. Animal Science. 84(9): 2482-2490.
15. Le Bihan-Duval E, Debut M, Berri CM, Sellier N, Sante-Lhoutellier V, Jego Y and Beaumont C (2008) Chicken meat quality: genetic variability and relationship with growth and muscle characteristics. BMC Genetic. 9: 53.
16. Lyon BG, Smith DP, Lyon CE and Savage EM (2004) Effect of diet and feed withdrawal on sensory descriptive and instrumental profiles of broiler breast fillets. Poultry Science. 83(2): 275-281.
17. Nagaraju R, Reddy B, Gloridoss R, Suresh B and Ramesh C (2014) Effect of dietary supplementation of humic acids on performance of broilers. Karnataka Veterinary Animal Fisheries Sciences University. 84: 447-452.
18. Rath N, Huff W and Huff G (2006) Effects of humic acid on broiler chickens. Poultry Science. 85(3): 410-414.
19. Wang Q, Chen Y, Yoo J, Kim H, Cho J and Kim I (2008) Effects of supplemental humic substances on growth performance, blood characteristics and meat quality in finishing pigs. Livestock Science. 117(2-3): 270-274.
20. Zouari N, Elgharbi F, Fakhfakh N, Ben Bacha A, Gargouri Y and Miled N (2010) Effect of dietary vitamin E supplementation on lipid and color stability of chicken thigh meat. African Journal of Biotechnology. 9(15): 2276-2283. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,364 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,068 |