تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,519 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,135,287 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,240,926 |
بررسی تأثیر اسانس درمنه دشتی (Artemisia sieberi) بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 16، شماره 1، اردیبهشت 1393، صفحه 63-73 اصل مقاله (499.34 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2014.52231 | ||
نویسندگان | ||
فرزانه رحیمی نیت1؛ شکوفه غضنفری* 2؛ سید داود شریفی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
2استادیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
3دانشیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشکاه تهران | ||
چکیده | ||
در این آزمایش، تأثیرات سطوح گوناگون اسانس درمنۀ دشتی (صفر، 100، 200، و 300 میلیگرم بر کیلوگرم جیره) و آنتیبیوتیک بر عملکرد و برخی فراسنجههای خونی در جوجه های گوشتی با استفاده از 200 قطعه جوجۀ یکروزه رأس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار بررسی شد. در کل دوره، پرندگانی که جیرۀ حاوی 300 میلیگرم بر کیلوگرم اسانس درمنۀ دشتی دریافت کردند، افزایش وزن بیشتری در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی داشتند (05/0P<). نامناسبترین ضریب تبدیل متعلق به پرندگان شاهد بود و از این نظر، تفاوت معنیداری با پرندگان تغذیهشده با جیرههای حاوی 100 و 300 میلیگرم بر کیلوگرم اسانس درمنۀ دشتی داشتند (05/0P<). تعداد گلبولهای سفید در پرندگانی که با جیرۀ حاوی 100 میلیگرم بر کیلوگرم اسانس درمنۀ دشتی تغدیه شدند، در مقایسه با سایر پرندگان بالاتر بود (05/0P<). پرندگان تغذیهشده با جیره های حاوی 100 و 300 میلیگرم بر کیلوگرم اسانس درمنۀ دشتی، گلبولهای قرمز بیشتری در مقایسه با سایر پرندگان داشتند (05/0P<). در این تحقیق، افزودن اسانس درمنۀ دشتی بهمیزان 300 میلیگرم بر کیلوگرم به جیرۀ جوجه های گوشتی موجب بهبود عملکرد میشود و میتواند جایگزینی مناسب برای آنتیبیوتیکهای محرک رشد در نظر گرفته شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس درمنه دشتی؛ جوجه گوشتی؛ خصوصیات لاشه؛ عملکرد؛ فراسنجههای خونی | ||
مراجع | ||
1 . باباخانلو پ، میرزا سفیدکن م، احمدی ل، برازنده م م و عسگری ف (1377) بررسی ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس درمنهArtemisia sieberi. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1: 7-14. 2 . محمودی ر، تاجیک ح، فرشید ا ع، احسانی ع، زارع پ و مرادی م (1390) تعیین ترکیبات شیمیایی و اثرات ضدمیکروبی اسانس پونه کوهی علیه باکتری استافیلوس اورئوس. ارمغان دانش. 16(5): 400-412. 3 . محمدی ز، غضنفری ش و ادیب مرادی م (1393) اثرات اسانس میخک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی. دامپزشکی (پژوهش و سازندگی). 102: 67-76.
4 . Arab HA, Rahbari S, Rassouli A and Moslemi MH Khosravirad F (2006) Determination of artemisinin in Artemisia sieberi and anticoccdial effects of the plant extract in broiler chickens. Tropical Animal Health and Production. 38: 497-503. 5 . Allen PC, Danforth HD, Augustine PC, Shirley M and Tomley F (1998) Dietary modulation of avian coccidiosis. Parasitology. 28: 1131-1140. 6 . Angel R, Dalloul RA and Doerr J (2005) Performance of broiler chickens fed diets supplemented with a direct-fed microbial. Poultry Science. 84: 1222-1231. 7 . Bampidis VA, Christodoulou V, Florou-Paneri P, Christaki E, Chatzopoulou PS, Tsiligianni T and Spais AB (2005) Effect of dietary dried oregano leaves on growth performance, carcass characteristics and serum cholesterol of female early maturing turkeys. British Poultry Science. 46: 595-601. 8 . Bendich A (1993) Physiological role of antioxidant in the immune system. Dairy Science. 76: 2789-2794. 9 . Boareto AC, Muller JC, Bufalo AC, Botelho GGK, de Araujo SL, Foglio MA, de Morais RN and Dalsenter PR (2008) Toxicity of artemisinin (Artemisia annua L.) in two different periods of pregnancy in Wistar rats. Reproductive Toxicology. 25: 239-246. 10 . Biricik H, Yesilbag D, Gezen SS and Bulbul T (2012) Effect of dietary myrtle (Myrtus communis L.) supplementation on growth performance, meat oxidative stability, meat quality and erythrocyte parameters in quails. Revue de Médecine Vétérinaire. 163(3): 131-138. 11 . Brisibe EA, Umoren UE, Brisibe F, Magalhaes PM, Ferreira JFS, Luthria D and Prior RL (2009) Nutritional characterization and antioxidant capacity of different tissues of Artemisia annua L. Food Chemistry. 115: 1240-1246. 12 . Brisibe EA, Umoren UE, Owail PU and Brisibe F (2008) Dietary inclusion of dried Artemisia annua leaves for management of coccidiosis and growth enhancement in chickens. Biotechnology. 7: 4083-4092. 13 . Demir E, Sarica S, Ozcan MA and Suicmez M (2003) The use of natural feed additives as alternatives for antibiotic growth promoter in broiler diets. British Poultry Science. 44: 44-45. 14 . Farzaneh M, Ghorbani-Ghouzhdi H, Ghorbani M and Hadian J (2006) Composition and antifungal activity of essential oil of Artemisia sieberi Besser on soil-borne pathogens. Pakistan Journal of Biological Sciences. 9: 1979-1982. 15 . Fuki I, Bouaziz M, Sahnoun Z and Sayadi S (2005) Hypocholesterolemic effects of phenolic-rich extracts of Chemlali olive cultivar in rats fed a cholesterol-rich diet. Bioorganic and Medicinal Chemistry. 13: 5362-5370. 16 . Fuller R (1992) History and development of probiotics. Chapman & Hall. London. 17 . Ghorbani-Ghouzhdi H, Sahraro A, Asghari HR and Abbasdokht H (2008) Composition of essential oils of artemisia sieberi and artemisia khorasanica from Iran. Applied Sciences. 5(3): 363-366. 18 . Khalaji M, Zaghari H, Hatami H, Hedari-Dastjerdi L, Lotfi H and Nazarian G (2011) Black cumin seeds, Artemisia leaves (Artemisia sieberi) and Camellia L. plant extract as phytogenic products in broiler diets and their effects on performance, blood constituents, immunity, and cecal microbial population. Poultry Science. 90: 2500-2510. 19 . Mahboubi M and Farzin N (2009) Antimicrobial activity of Artemisia sieberi essential oil from central Iran. Iranian Journal of Microbiology. 2: 43-4. 20 . Mahmoodi Bardzardi M, Ghazanfari S, Salehi A and Sharifi SD (2014) Growth performance, carcass characteristics, antibody titer and blood parameters in broiler chickens fed dietary myrtle (myrtus communis) essential oil as an alternative to antibiotic growth promoter. Poultry Science. 2(1): 36-48. 21 . Royo P, Martin-Casabona N, Martinez E and Andonegui M (1999) In vitro susceptibility of Mycobacterium Kansasii to the difluorinated quinolone of spoufloxacin using a broth microdilution and macrodilution MIC system. Tuberculosis and Lung Disease. 3(4): 349-53. 22 . Rutkowski A, Jansman AJM and Bremmers RPM (1999) Application of wheat whole grain in broiler chicken nutrition. In: oceeding of the 12th European Symposium on poultry Nutrition, Veldhoven. Netherlands. p: 266-267. 23 . SAS )2005) SAS User′s guideStatistics. Version 8. SAS Inst. Inc., Cary, NC, USA. 24 . Tschirch H (2000) The use of natural plant extracts as production enhancers in modern animal rearing practices. Zeszyly naukowe akademici rolniczej Wroclaw. Zootechnik. 376: 25-39. 25 . Williams P and Losa R (2001) The use of essential oils and their compounds in poultry nutrition. Poultry Science. 17: 14-5. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,032 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,591 |