تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,184 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,155 |
خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم زیستتخریبپذیر خوراکی حاصل از ثعلب | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 6، دوره 45، شماره 1، خرداد 1393، صفحه 45-51 اصل مقاله (363.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2014.51290 | ||
نویسندگان | ||
محمد اکرامی1؛ زهرا امام جمعه* 2؛ مرضیه میرزاخانی1 | ||
1کارشناس ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه امکانسنجی استفاده از ثعلب بهعنوان مادۀ جدید تشکیلدهندۀ فیلم بررسی شد. خواص مکانیکی، نفوذپذیری به بخار آب و ضخامت فیلمهای ثعلب حاوی گلیسرول تعیین شدند. با افزایش مقدار مادۀ خشک ثعلب از (w/v)1 درصد به (w/v)3 درصد مقادیر مقاومت کششی و درصد افزایش طول بهترتیب از 16/16 درصد و 85/18 مگاپاسکال به 15/70 درصد و 5/24 مگاپاسکال افزایش یافت. همچنین مقادیر نفوذپذیری به بخار آب کاهش و سپس افزایش یافت. سطح و پشت فیلمهای خوراکی ثعلب با میکروسکوپ الکترونی روبشی برای توضیح خواص ساختاری مطالعه شد. این مطالعه نشان داد که ثعلب پتانسیل خوبی برای استفاده در فیلمهای خوراکی با ویژگیهای جالب دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
ثعلب؛ فیلم خوراکی؛ میکروسکوپ الکترونی روبشی؛ نفوذپذیری به بخار آب؛ ویژگیهای مکانیکی | ||
مراجع | ||
Ahmadi, R., Kalbasi-Ashtari, A., Oromiehie, A., Yarmand, M. S. and Jahandideh, F. (2011). Development and characterization of a novel biodegradable edible film obtained from psyllium seed Plantago ovata Forsk. Journal of Food Engineering. ASTM D882 (2001). Standard Test Method for Tensile Properties of Thin Plastic Sheeting. Standard designations. Philadelphia: American Society for Testing and Materials. ASTM E96-95 (1995). Standard Test Methods for Water Vapor Transmission of Material. Philadelphia: American Society for Testing and Materials. Bertuzzi, M., Castro Vidaurre, E. F., Armada, M. and Gottifredi, J. C. (2007). Water vapor permeability of edible starch based films. Journal of Food Engineering, 80(3), 972-978. Bohlmann, G.M. (2005). General characteristics, processability, industrial applications and market evolution of biodegradable polymers. Handbook of Biodegradable Polymers, Rapra Technology Ltd, Shawbury, UK: 183-212. Cha, D.S. and Chinnan, M. (2004). Biopolymer- Based Antimicrobial Packaging: A Review. Journal of Food Science and Nutrition, 44, 223-237. Chick, J. and Hernandez, R. J. (2002). Physical, thermal, and barrier characterization of caseinwax- based edible films. Journal of food science, 67,1073-1079. Debeaufort, F., Quezada-Gallo, J. and Voilley, A. (1998). Edible films and coatings: tomorrow's packagings: a review. Critical Reviews in Food Science, 38(4), 299-313. Dong, S. and Chinnan, M. (2004). Biopolymer-based antimicrobial packaging: a review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 44(4), 223-237. Farhoosh, R. and Riazi, A. (2007). A compositional study on two current types of Salep in Iran and their rheological properties as a function of concentration and temperature. Food Hydrocolloids, 21(4), 660-666. Frinault, A., Gallant, D. J., Bouchet, B. and Dumont, J. P. (2006). Preparation of casein films by a modified wet spinning process. Journal of Food Science, 62(4), 744-747. Ghanbarzadeh, B., Musavi, M., Oromiehie, A. R., Rezayi, K., Razmi Rad, E. and Milani, J. (2007). Effect of plasticizing sugars on water vapor permeability, surface energy and microstructure properties of zein films. LWT-Food Science and Technology, 40(7), 1191-1197. Godbillot, L., Dole, P., Joly, C., Rogé, B. and Mathlouthi, M. (2006). Analysis of water binding in starch plasticized films. Food Chemistry, 96(3), 380-386. Guilbert, S., Cuq, B. and Gontard, N. (1997). Recent innovations in edible and/or biodegradable packaging materials. Food Additives & Contaminants, 14(6-7), 741-751. Guilbert, S., Gontard, N. and Cuq, B. (1995). Technology and applications of edible protective films. Packaging Technology and Science, 8(6), 339-346. Hosseini, M., Razavi, S. H. and Mousavi, M. A. (2009). Antimicrobial, Physical And Mechanical Properties of Chitosan-Based Films Incorporated With Thyme, Clove And Cinnamon Essential Oils. Journal of Food Processing and Preservation, 33(6), 727-743. Kaya, S. and Tekin, A . (2001). The effect of Salep content on the rheological characteristics of a typical ice-cream mix. Journal of Food Engineering, 47(1), 59-62. Kayacier, A. and Dogan, M. (2006). Rheological properties of some gums-Salep mixed solutions. Journal of Food Engineering, 72(3), 261-265. Laohakunjit, N. and Noomhorm, A. (2004). Effect of plasticizers on mechanical and barrier properties of rice starch film. Starch-Stärke, 56(8), 348-356. McHugh, T.H. and Krochta, J. (1994). Milk-proteinbased edible films and coatings. Food technology Miller, K. and Krochta, J. (1997). Oxygen and aroma barrier properties of edible films: A review. Trends in Food Science & Technology, 8(7), 228- 237. Nazan Turhan, K. and Sahbaz, F. (2004). Water vapor permeability, tensile properties and solubility of methylcellulose-based edible films. Journal of Food Engineering, 61(3), 459-466. Oses, J., Niza, S., Ziani, K. and Maté, J. (2009). Potato starch edible films to control oxidative rancidity of polyunsaturated lipids: effects of film composition, thickness and water activity. International Journal of Food Science & Technology, 44(7), 1360-1366. Parris, N. and Coffin, D. (1997). Composition factors affecting the water vapor permeability and tensile properties of hydrophilic zein films. Journal of agricultural and food chemistry, 45(5), 1596- 1599. Piermaria, J.A., Pinotti, A., Garcia, M. A. and Abraham, A. (2009). Films based on kefiran, an exopolysaccharide obtained from kefir grain: Development and characterization. Food Hydrocolloids, 23(3), p. 684-690. Sinha Ray, S. Bousmina, M. (2005). Biodegradable polymers and their layered silicate nanocomposites: In greening the 21st century materials world. Progress in Materials Science, 50(8), 962-1079. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,489 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,340 |