تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,557 |
تعداد مقالات | 70,760 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,768,199 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,970,873 |
بررسی اثرات تغذیه ال-آرژنین بر عملکرد رشد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 44، شماره 2، مرداد 1392، صفحه 157-166 اصل مقاله (201.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.35565 | ||
نویسندگان | ||
مرضیه ابراهیمی* 1؛ احمد زارع شحنه2؛ محمود شیوازاد2؛ زربخت انصاری پیرسرائی3؛ مجید تبیانیان4؛ مسعود ادیب مرادی5؛ کرامت نوریجلیانی6 | ||
1دانش آموخته دکتری پردیس کشاورزی و منایع طبیعی دانشگاه تهران و استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
2استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استادیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
4استادیار موسسه تحققات سرم و واکسن رازی-کرج | ||
5دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
6دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران | ||
چکیده | ||
چکیده هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات سطوح مختلف ال-آرژنین بر عملکرد رشد، صفات لاشهای و فراسنجههای خون در جوجه مرغهای گوشتی سویه راس در دوره آغازین بود. در این آزمایش تعداد 192 جوجه مرغ گوشتی یک روزه سویه راس در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 جیره غذایی تغذیه شدند که هر جیره غذایی شامل 4 تکرار بود. جیرههای غذائی حاوی مقادیر 100%، 153%، 168% و 183 % آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس بودند و از 1 تا 10 روزگی تغذیه شدند. در روز دهم آزمایش، تعداد سه جوجه از هر تکرار به صورت تصادفی انتخاب، نمونههای خون از هر کدام جمع آوری شده و کشتار شدند تا صفات لاشه و پارامترهای خونی مورد اندازهگیری قرار گیرد. نتایج نشان دادند که جیره غذایی آرژنین اثر معنیدار افزاینده (05/0 P<) بر وزن 10 روزگی، افزایش وزن روزانه، بازده خوراک، وزن لاشه، بازده لاشه، وزن و ضخامت ماهیچه سینهای، وزن ران، وزن قلب، وزن و طول دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم داشت، در حالی که وزن چربی شکمی لاشه کاهش (05/0 P<) یافت. همچنین مکمل آرژنین غلظتهای پلاسمائی ترییدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) را افزایش (05/0 P<) داد، ولی غلظتهای پلاسمائی کلسترول، تریگلیسرید و اوره را کاهش (05/0 P<) داد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، مصرف میزان 168% آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس، بهترین نتیجه را در بهبود رشد و صفات لاشه و در جیره حاوی 183 % آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس، بیشترین کاهش چربی لاشه را در پی داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
آرژنین؛ عملکرد رشد؛ صفات لاشه؛ فراسنجههای خونی؛ جوجه گوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,285 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,445 |