تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,200 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,783 |
تشخیص تاثیر روش خشک کردن دو گونه آویشن بر بازدهی اسانس با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 10، دوره 43، شماره 1، شهریور 1391، صفحه 85-91 اصل مقاله (672.53 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2012.35210 | ||
نویسندگان | ||
محمدتقی گلمکانی1؛ کرامت اله رضائی* 2؛ محمدسعید یارمند3 | ||
1دانشجوی دوره دکتری، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران | ||
2استاد، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران | ||
3دانشیار، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این طرح اثر روش خشک کردن و پیشبینی میزان اسانس آویشن باغی و شیرازی با استفاده از عکسهای میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. آویشن باغی به صورت کنترل شده در دمای 30 درجه سلسیوس و آویشن شیرازی به روش سنتی و در دمای 70-50 درجه سلسیوس خشک گردیدند. در لبه و مرکز برگ آویشن شیرازی، به ترتیب 4/18 و 9/14 درصد غدههای اسانسی تخریب شده بودند در حالی که در مرکز و لبه برگ آویشن باغی، غده اسانسی تخریب شدهای مشاهده نگردید. عکسهای میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز بهتر بودن روش خشک کردن کنترل شده نسبت به روشهای سنتی خشک کردن (غیر کنترل شده در دماهای بالا) را تایید میکند. استخراج اسانس با استفاده از روش های مختلف استخراج (روش کلونجر و تقطیر به کمک مایکروویو) نشان داد که مقدار اسانس استخراج شده از آویشن شیرازی (به ترتیب 44/3 و 66/3 درصد) حداقل 45-44 درصد بیشتر از آویشن باغی (به ترتیب 39/2 و 52/2 درصد) می باشد. عکسهای میکروسکوپ الکترونی روبشی برگ این دو گونه آویشن قبل از استخراج نیز نشان داده بودند که تعداد غده های اسانسی در واحد سطح برگ آویشن شیرازی بیشتر از آویشن باغی می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن؛ اسانس؛ استخراج؛ کلونجر؛ میکروسکوپ الکترونی روبشی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,180 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,841 |