تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,519 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,134,489 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,240,566 |
مقایسه دو روش خشک کردن با هوای داغ و مایکروویو برای تولید برگه موز | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 9، دوره 43، شماره 1، شهریور 1391، صفحه 73-83 اصل مقاله (268.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2012.35209 | ||
نویسندگان | ||
لیلا زیرجانی* 1؛ حمید توکلی پور2 | ||
1کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
2استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
چکیده | ||
در این پژوهش از موز واریته کاوندیش نوع بلند استفاده شد. پس از تهیه برش، نمونه های موز با سه پیش فرآیند (متابی سولفیت سدیم 1% ( T1) ، بلانچ و متابی سولفیت سدیم 1% ( T2) و بلانچ و محلول یک به یک اسید آسکوربیک و اسید سیتریک 1% ( T3) آماده سازی شدند و یک نمونه تیمار نشده نیز به عنوان نمونه شاهد در نظر گرفته شد ( T0). نمونه ها به دو روش خشک کردن با هوای داغ در دماهای ̊ C 80 و 70 ،60 و مایکروویو در توانهای W 700 و 500 ، 300 خشک شدند. سپس نمونههای خشک شده از نظر پارامترهای کیفی مانند: رنگ، میزان قند (ساکارز) ، میزان ویتامین ث، جذب مجدد آب و سرعت و زمان خشک کردن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که زمان خشک کردن در روش خشک کردن با مایکروویو کوتاهتر از روش خشک کردن با هوای داغ بود و در واقع 90% کاهش در زمان خشک کردن در روش مایکروویو نسبت به روش هوای داغ مشاهده شد و پیش فرآیندها نسبت به نمونههای تیمار نشده سرعت خشک کردن را افزایش و زمان خشک کردن را کاهش دادند و در بین سه پیش فرآیند اعمال شده پیش فرآیند (T2) با توجه به پارامترهای کیفی ارزیابی شده مناسب تر است. | ||
کلیدواژهها | ||
بلانچ؛ سرعت خشک کردن؛ زمان خشک کردن؛ جذب مجدد آب؛ پیش فرآیند | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,633 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,495 |