تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,087,413 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,190,501 |
بررسی اثر سطوح مختلف پنبه دانه در جیره بر عملکرد پرواری و صفات مورفولوژیک روده باریک بره های نر نژاد شال | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 10، دوره 44، شماره 1، خرداد 1392، صفحه 89-96 اصل مقاله (189.22 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.32156 | ||
نویسندگان | ||
احمد افضل زاده1؛ سید داود شریفی* 1؛ محسن آبسالان2؛ داود قندی2؛ علی اکبر خادم1 | ||
1دانشیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار جیره غذایی با سطوح صفر، 4 ، 8 و 16درصد پنبه دانه کامل بر روی 20 راس بره نر شال با میانگین وزن اولیه 8/1±4/30 کیلوگرم و سن 6-5 ماهگی به مدت 90 روز اجرا شد. میزان انرژی و پروتئین قابل متابولیسم جیره ها مشابه بود. در دوره آزمایش، عملکرد پرواری بره ها و فراوانی و ابعاد انواع پرز و عمق غدد کریپت روده کوچک بررسی شد. سطوح مختلف پنبه دانه در جیره اثر معنی داری بر افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذائی نداشت، ولی سطح 4 درصد آن خوراک مصرفی را به طور معنیداری افزایش داد(01/0P<). افزایش سطح پنبه دانه در جیره فراوانی پرز های برگی را افزایش داد(05/0P<). ارتفاع و عرض پرز، عمق غدد کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق غدد کریپت تحت تاثیر سطح پنبه دانه در جیره قرار گرفت(05/0P<). نتایج آزمایش نشان داد که بره های پرواری، 16 درصد پنبه دانه کامل در جیره را بدون مشکل مصرف کرده و افزایش سطوح مختلف پنبه دانه با افزایش نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت سبب بهبود جذب مواد می گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بره های نر شال؛ پنبه دانه؛ مرفولوژی روده باریک؛ عملکرد پروار | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,115 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,239 |