تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,522,445 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,782,092 |
اثر جیره تکمیلی بر رشد و خصوصیات لاشه بره های شیرخوار | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 14، شماره 1 - شماره پیاپی 1165046، شهریور 1391، صفحه 33-40 اصل مقاله (187.76 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2012.28891 | ||
نویسندگان | ||
محمد پناه1؛ منوچهر سوری* 2؛ سمیرا وره زردی1 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه – ایران | ||
چکیده | ||
تعداد 20 رأس بره شیرخوار با میانگین سن یک ماه از نژاد سنجابی (10 رأس نر و 10 رأس ماده) با وزن اولیه به ترتیب (3/1±) 4/13 و (9/0±) 6/11 کیلوگرم به منظور بررسی اثر یک جیره تکمیلی بر ماده خشک مصرفی، سرعت رشد و خصوصیات لاشه مورد استفاده قرار گرفت. بره های هر جنس براساس وزن زنده گروه بندی شدند و به طور تصادفی در یکی از دو گروه غذایی، کنترل (شیر مادر و دسترسی آزاد به یونجه) یا تکمیلی (شیر مادر و دسترسی آزاد به یونجه و کنسانتره) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی و به روش فاکتوریل 2 × 2 پرورش داده شدند. رشد بره ها تا سن 130 روزگی ثبت و در پایان دوره، تمام بره ها برای بررسی خصوصیات لاشه ذبح گردیدند. میانگین شیر مصرفی بره های نر (685 گرم) بیشتر از بره های ماده (539 گرم) بود (01/0P<). افزایش وزن روزانه بره های نر بیشتر از ماده ها (240 در مقابل 163 گرم) و بره های گروه تکمیلی بیشتر از بره های گروه کنترل (259 در مقابل 145 گرم) بود (01/0P<). چربی لاشه بره های نر و ماده گروه تکمیلی نسبت به بره های گروه کنترل بیشتر بود (01/0P<). نتایج نشان داد که جیره تکمیلی باعث بهبود سرعت رشد، خصوصیات لاشه و افزایش ذخیره چربی در بره ها گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
جنس؛ خصوصیات لاشه؛ سرعت رشد؛ مصرف شیر؛ نژاد سنجابی | ||
مراجع | ||
1 . Atti N and Mahouachi M (2009) Effects of feeding system and nitrogen source on lamb growth, meat characteristics and fatty acid composition. Meat Science. 81: 344-348. 2 . Colomer-Rocher F, Morand-fehr P and Kirton AH (1987) Standard methods and procedures for goat carcass evaluation, Joiting and tissue separation. Livestock Production Science. 17: 149-159. 3 . Haddad SG and Husein MQ (2004) Effect of dietary energy density on growth performance and slaughtering characteristics of fattening Awassi lambs. Livestock Production Science. 87: 171-177. 4 . Karim SA, Porwal K, Kumar S and Singh VK (2007) Carcass traits of kheri lambs maintained on different system of feeding management. Meat Science. 76: 395-401. 5 . Karim SA, Santra A and Sharma VK (2001) 6 . Mahgoub O and Lodge GA (1994) Growth and body composition of Omani sheep. 1. Live weight growth and carcass and non-carcass characteristics. Animal Production. 58: 365-372. 7 . Morand-Fehr P (2005) Recent developments in goat nutrition and application: Areview. Small Ruminant Research. 60: 25-43. 8 . Popova T (2007) Effect of the rearing system on the fatty acid composition and oxidative stability of the M. Longissimus lumborum and M. semimembranosus in lambs. Small Ruminant Research. 71: 150-157. 9 . Santra A and Karim SA (1999) Effect of protein levels in creep mixture on nutrient utilization and growth performance of Pre-weaner lambs. Small Ruminant Research. 33: 131-136. 10 . Singh G (1997) Non-genetic effect on milk yield of rambouillelt and Bharat Merino ewes and the associated growth of their lambs. Animal Science. 67: 726-729. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,521 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,340 |