تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,522,609 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,782,275 |
مقایسه اثر روشهای مختلف دباغی بر خصوصیات فیزیکی چرم شترمرغ | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 14، شماره 1 - شماره پیاپی 1165046، شهریور 1391، صفحه 11-17 اصل مقاله (279.33 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2012.28889 | ||
نویسندگان | ||
مهناز صالحی* 1؛ ژاله میرعبدالباقی2؛ محمد علی کمالی سروستانی3 | ||
1مربی پژوهشی، بخش فرآوری تولیدات دامی، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج | ||
2مربی پژوهشی، بخش تحقیقات تغذیه، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج | ||
3استادیار پژوهشی، معاونت پژوهشی سازمان آموزش و تحقیقات کشاوررزی، تهران | ||
چکیده | ||
برای تعیین روش مناسب دباغی پوست شترمرغ، وزن مخصوص ظاهری، ضخامت، مقاومت و کششپذیری چرم ناحیه اصلی شترمرغهای 12 تا 14 ماهه (تعداد = 15) در روشهای مختلف دباغی (کرومی، گیاهی و آلومی) مطالعه شد. میانگین وزن مخصوص ظاهری و ضخامت چرمها بهترتیب 0/0 ± 7/0 گرم بر سانتیمتر مربع و 1/0 ± 7/1 میلیمتر تعیین شد. نیروی پارگی، مقاومت و کششپذیری چرمهای کرومی (9/4 ± 0/33 کیلوگرم نیرو، 9/23 ± 2/197 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و 0/7 ± 3/53 درصد) بیشتر از چرمهای آلومی (5/5 ± 4/27 کیلوگرم نیرو، 7/26 ± 7/161 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و 8/7 ± 4/46 درصد) و چرمهای گیاهی (5/4 ± 0/13 کیلوگرم نیرو، 8/21 ± 7/70 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و 4/6 ± 1/40 درصد) بود (05/0P<). بهطورکلی، کیفیت مکانیکی چرم شترمرغ در فرآوری دباغی کرومی بهتر از چرم آلومی و گیاهی بهدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
دباغی آلومی؛ دباغی کرومی؛ دباغی گیاهی؛ کششپذیری؛ مقاومت | ||
مراجع | ||
1 . احمدی س (1369) تکنولوژی پوست و چرم. مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران. تهران، ص 65. 2 . صالحی م.، زاخری ج.، طاهرپور دری ن.، انصاری رنانی ح. 3 . صالحی م.، طاهرپور دری ن.، سرحدی ف. و لطفالهنیا ب (1385) بررسی ویژگیهای الیاف و پوست حاصل از دورگههای شتر در مقایسه با شترهای یککوهانه. مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور. 4 . مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران (1380، 1381، 1385 و 1386) استانداردهای شماره 78، 880، 6971، 6967، 879 و 1391. 5 . Afsar A, Gülümser G, Özgünay H and Akyüz F (2002) A study on processing of ostrich leathers and determination of their properties. Ege Universitesi Ziraat Fakultesi Dergisi. 39(3): 136-143. 6 . Cloete S, Van WP Schalkwyk SJ Brand TS Hoffman LC and Nel CJ (2006) The effects of dietary energy and protein concentrations on ostrich skin quality. South African Journal of Animal Science. 36(1): 40-44. 7 . Cloete S, Van WP Schalkwyk SJ Hoffman LC and Meyer A (2004) Effect of age on leather and skin traits of slaughter ostriches. South African Journal of Animal Science. 34(2): 80-86. 8 . Mellett FD, Fischer P and Böhme HM (1996) Grading ostrich skins. Proceeding of European Ostrich Con., November, Hengelo, Nederlands. European Ostrich Association, Banbury, UK. 9 . Sivasubramanian S, Murali B Manohar A Rajaram A and Puvanakrishnan R (2008) Ecofriendly lime and sulfide free enzymatic dehairing of skins and hides using a bacterial alkaline protease. Chemosphere. 70(6): 1015-1024. 10 . Von Hoven TM (2002) Characterization of alligator, ostrich and emu skins and comparisons to traditional leathers. Ph.D. Thesis. Louisiana State University. USA. 11 . Wikipedia (2012) Common related to leather. Available online at: //www.Wikipedia.com | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,373 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,367 |