![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,796 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,885 |
تعیین سطح مناسب متیونین در مرغهای مادر گوشتی با استفاده از روش اقتصادی حداکثرسازی سود و تصمیمگیری بر مبنای پاسخهای چندگانه | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 5، دوره 42، شماره 4 - شماره پیاپی 757261، اسفند 1390، صفحه 329-336 اصل مقاله (301.6 K) | ||
نویسندگان | ||
سید عبداله حسینی1؛ مجتبی زاغری2؛ هوشنگ لطف الهیان3؛ محمود شیوازاد4؛ حسین مروج5 | ||
1دانشآموخته دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ـ کرج و استادیار، بخش تغذیه مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، بخش تحقیقات تغذیه | ||
2دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
3استادیار، بخش تحقیقات تغذیه مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
4استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
5دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین سطح مناسب متیونین در جیره مرغهای مادر گوشتی آرین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار (جیرهها حاوی سطوح 2/0، 25/0، 3/0، 35/0، 4/0 و 45/0 درصد متیونین)، با 5 تکرار و 7 قطعه مرغ و یک قطعه خروس در هر تکرار به مدت 8 هفته (35-28 هفتگی) انجام شد. جیرهها از لحاظ مواد مغذی یکسان بودند بهطوری که تنها عامل متغیر میزان متیونین موجود در جیرهها بود. در طول دوره آزمایش صفات تولید تخممرغ، وزن تخممرغ و تلفات، توده تخممرغ تولیدی، محتوی تخممرغ و ضریب تبدیل غذایی، میزان جوجه درآوری، درصد تخممرغهای قابل جوجهکشی، درصد تخممرغهای نطفه دار، درصد جوجههای درجه 1 و 2، وزن جوجهها و خواص کیفی تخممرغ مورد بررسی قرار گرفت. در پایان برای تعیین بهترین سطح از روش مدیریتی Simple additive weighted ((SAW، Technique for Order Preference by Similarity to Ideal TOPSIS) Solution) و روش اقتصادی استفاده شد. در این روش برای انتخاب بهترین تیمار از صفاتی که در تجزیه و تحلیل آماری تفاوت معنیدار داشتند، استفاده شد. صفاتی چون درصد تولید، وزن توده تخممرغ، محتوی تخممرغ، ضریب تبدیل، واحد هاو، تخممرغ قابل جوجهکشی و تیتر پاسخ به گلبول قرمز گوسفندی (SRBC) مورد استفاده قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله سطح مناسب متیونین در مرغهای مادر گوشتی با استفاده از روش مدیریتی SAW و TOPSIS و روش اقتصادی به ترتیب 329/0، 297/0 و 307/0 درصد جیره مرغهای مادر بود. لذا بر اساس نتایج این تحقیق، بهترین سطح متیونین در جیره مرغهای مادر 33/0- 3/0 درصد است. | ||
کلیدواژهها | ||
تصمیمگیری بر مبنای پاسخهای چندگانه؛ روش اقتصادی؛ سطح مناسب متیونین؛ مرغ مادر گوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,770 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,803 |