![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,914 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,288 |
تأثیر استفاده از تفاله زیتون با و بدون پودر سیر و آویشن در جیره غذایی بر فراسنجههای لاشه و عملکرد جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 3، دوره 42، شماره 4 - شماره پیاپی 757261، اسفند 1390، صفحه 311-320 اصل مقاله (222.35 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد احسانی1؛ مهران ترکی2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
2دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
چکیده | ||
به منظور مطالعه اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله زیتون با و بدون مکمل گیاهی حاوی پودر سیر و آویشن در جیره غذایی بر عملکرد جوجههای گوشتی، آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل (2×3) شامل تفاله زیتون در سه سطح (صفر، پنج و ده گرم تفاله زیتون به ازای 100 گرم جیره) و مکمل گیاهی (صفر و 2/0 گرم به ازای هر 100 گرم جیره) با 4 تکرار و 10 قطعه جوجه گوشتی نر نژاد راس 308 در هر تکرار انجام شد. استفاده از تفاله زیتون در جیرههای رشد (42-22) و پایانی (49-43) و نیز مکمل گیاهی در دورههای آغازین (21-1) و رشد (42-22) تأثیر معنیداری بر افزایش وزن جوجهها نداشت (05/0P>). گرچه در دورههای آغازین، رشد و ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر استفاده از مکمل گیاهی قرار نگرفت (05/0P>)، ولیکن استفاده از مکمل گیاهی در دوره پایانی ضریب تبدیل غذایی را بهبود داد (05/0P<). ضریب تبدیل در گروههای حاوی تفاله زیتون در مقایسه با گروه شاهد در دورههای آغازین، رشد و پایانی بهتر بود (05/0P<). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تفاله زیتون تا سطح 10 درصد در جیره غذایی جوجههای گوشتی تأثیر نامطلوبی بر عملکرد ندارد و به دلیل بهبود ضریب تبدیل غذایی قابل توصیه میباشد. همچنین، مکمل گیاهی حاوی پودر سیر و آویشن با تأثیر مطلوب بر ضریب تبدیل خوراک در جوجههای گوشتی همراه است. | ||
کلیدواژهها | ||
پودر آویشن؛ پودر سیر؛ تفاله زیتون؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,684 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,622 |