تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,604 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,245 |
اثر سطوح مختلف جو و مولتی آنزیم بر انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین جیره و عملکرد جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 10، دوره 42، شماره 3، دی 1390، صفحه 275-283 اصل مقاله (248.28 K) | ||
نویسندگان | ||
علی اصغر ساکی1؛ سارا میرزایی گودرزی2؛ شهاب قاضی3؛ محمد مهدی معینی3؛ فاطمه صاحبی اعلاء4 | ||
1دانشیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
2دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
4دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
چکیده | ||
برای تعیین انرژی قابل متابولیسم و بررسی اثر مولتی آنزیم بر قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین جیرهها به روش In-vitro و عملکرد جوجههای گوشتی آزمایشی انجام شد. از 800 قطعه جوجه گوشتی یک روزه تعیین جنسیت نشده آربوراکرز در قالب طرح کاملاً تصادفی در هشت تیمار با چهار تکرار و 25 قطعه در هر تکرار در آزمایش فاکتوریل 4×2 با چهار سطح جو (صفر، 10، 20 و30 درصد) و دو سطح آنزیم (صفر و 500 گرم در تن) استفاده شد. انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی دانه جو به ترتیب 6/2886، 2/3624 و مقادیر تصحیح شده بر اساس ازت به ترتیب 8/3015 و 3205 کیلوکالری بر کیلوگرم و قابلیت هضم پروتئین 95/57 درصد بدست آمد. بالاترین مصرف خوراک، سطح صفر درصد جو (66/2776 گرم) بود که نسبت به 30 درصد جو دارای افزایش معنیداری بود (05/0P<). افزایش معنیداری در وزن زنده در سطح صفر درصد جو (83/2077 گرم) نسبت به سطوح 20 و 30 درصد مشاهده شد (05/0P<). بهبود معنیداری در ضریب تبدیل غذایی در سطوح صفر و 10 درصد جو نسبت به سایر سطوح در دو دوره آغازین و رشد مشاهده شد (05/0P<). اثر سطوح مختلف جو، آنزیم و برهمکنش آنها بر قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین جیرههای آغازین و رشد معنیدار نبود. بالاترین میزان شاخص تولید مربوط به سطح صفر درصد جو (175/410) بود که علاوه بر تیمار 10 درصد جو نسبت به سایر تیمارها دارای افزایش معنیداری بود (05/0P<). به طور کلی سطوح صفر و 10 درصد جو با آنزیم، موجب بهبود مصرف خوراک، وزن زنده، میانگین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی قابل متابولیسم؛ جوجه گوشتی؛ دانه جو؛ عملکرد؛ قابلیت هضم؛ مولتی آنزیم. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,714 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,640 |