
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,544 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,896,582 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,944,493 |
اثر افزایش تعداد دفعات خوراکدهی بر عملکرد مرغهای مادر گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 8، دوره 42، شماره 2 - شماره پیاپی 595314، مهر 1390، صفحه 161-170 اصل مقاله (253.89 K) | ||
نویسندگان | ||
سودابه مرادی1؛ مجتبی زاغری2؛ محمود شیوازاد2؛ رحیم عصفوری3؛ محسن مردی3 | ||
1دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3عضو هیأت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج (ABRII) | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثرات افزایش تعداد وعدههای خوراکدهی به 2 یا 3 وعده در روز بر عملکرد مرغهای مادر گوشتی در دوره تولید از سن 24 تا 38 هفتگی اجرا گردید. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار آزمایشی یک، دو و سه بار خوراکدهی در روز با 4 تکرار انجام شد. مقدار خوراک مصرفی در روز در همه گروههای آزمایشی یکسان در نظر گرفته شد. گروه یکبار خوراکدهی، کل خوراک مورد نیاز خود را در یک وعده در ساعت'6:15 صبح دریافت کردند. گروه دو بار خوراکدهی، خوراک را در دو وعده غذایی در روز در ساعت '6:15 صبح و '12:15 ظهر دریافت کردند. گروه سه بار خوراکدهی، کل خوراک مصرفی را در سه وعده غذایی در روز در ساعت '6:15 صبح، ساعت'12:15 ظهر و '18:15 عصر دریافت کردند. خونگیری از مرغها در دو سن 32 و 38 هفتگی انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد مرغهایی که خوراک خود را به صورت محدود و در 2 یا 3 وعده غذایی دریافت کردند، سرانه تولید تخممرغ بالاتری در مقایسه با گروه کنترل در 13 هفته طول دوره آزمایش داشتند (1/67 و 2/67 در مقابل 2/62 تخممرغ به ازاء هر مرغ در گروه کنترل، 01/0>P). افزایش تعداد وعدههای خوراکدهی سبب افزایش معنیدار وزن تخممرغ در کل دوره آزمایش گردید (01/0>P). رژیمهای غذایی دو و سه بار خوراکدهی در روز موجب افزایش میزان استرادیول و کاهش سطح کلسترول، ترییدوتیرونین و گلوکز پلاسما گردیدند. به طور کلی، افزایش تعداد وعدههای خوراکدهی به 2 یا 3 بار در روز میتواند عملکرد تولیدمثلی مرغهای مادر گوشتی را در شروع تولید تا بعد از اوج تولید بهبود ببخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
تعداد دفعات خوراکدهی؛ تولید تخممرغ.؛ مرغ مادر گوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,174 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,447 |