تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,091,902 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,195,784 |
اثر حلقهبرداری، تنک میوه، اوره، سولفات روی و ساکاروز بر ماندگاری جوانههای گل پسته رقم "اوحدی" | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 5، دوره 41، شماره 3 - شماره پیاپی 372312، آذر 1389، صفحه 265-274 اصل مقاله (251.22 K) | ||
نویسندگان | ||
علیرضا طلایی؛ مجید اسمعیلی زاده؛ حسین لسانی؛ امان اله جوانشاه؛ حسین حکم آبادی | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر حلقهبرداری، تنک میوه، اوره، ساکاروز و روی بر ماندگاری جوانههای گل پسته آزمایشی با 12 تیمار شامل حلقهبرداری، تنک میوه، اوره )5/0 درصد(، ساکاروز )3 و 5 درصد( و ترکیب هر دو با اوره، سولفات روی )05/0 درصد و 1/0 درصد روی خالص( و ترکیب هر دو با اوره در 3 تکرار و طی دو مرحله در سالهای 1386 و 1387 به اجرا در آمد. تیمارها در دو مرحله رشد سریع اندوسپرم و هضم اندوسپرم و شروع تشکیل لپههای بذر اعمال شدند. براساس نتایج به دست آمده دراین پژوهش تیمارهای مذکور باعث کاهش درصد ریزش جوانه گل و افزایش وزن خشک آن شدند. کمترین مقدار ریزش و بیشترین وزن خشک جوانه گل مربوط به تیمار حلقهبرداری بود. همه تیمارها به جز روی 05/0 درصد و ساکاروز 3 درصد سبب کاهش معنیدار ریزش جوانهها شدند. همچنین اختلاف وزن خشک جوانههای گل کلیه تیمارها با شاهد معنیدار بود. بررسی روند ماندگاری جوانههای گل نیز نشان داد که بیشترین میزان و سرعت ریزش جوانههای گل در فاصله بین 15 تیر تا 15 مردادماه میباشد که نقش تیمارها کاهش سرعت و مقدار ریزش در این فاصله بود. بین مراحل مختلف تیمار از نظر آماری تفاوت معنیداری وجود نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
پسته؛ حلقهبرداری؛ ریزش جوانه؛ سالآوری؛ محلولپاشی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,202 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,559 |