تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,033 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,916 |
بررسی میزان کربوهیدرات و عناصر معدنی نهالهای جوان چند رقم گلابی آسیایی (Pyrus serotina Rehd.) بر روی پایههای بذری گلابی اروپایی (Pyrus communis L.) دراقلیم اصفهان | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 1، دوره 41، شماره 3 - شماره پیاپی 372312، آذر 1389، صفحه 209-221 اصل مقاله (286.81 K) | ||
نویسندگان | ||
حمید ظفری نیا؛ کاظم ارزانی؛ ایوبعلی قاسمی | ||
چکیده | ||
در راستای بررسی سازگاری ارقام گلابی آسیایی با شرایط آب و هوایی ایران که توسط گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس در دست انجام است پژوهش حاضر به منظور بررسی اولیه سازگاری 9 رقم گلابی آسیایی در دو منطقه اصفهان انجام شد. بدین منظور ارقام گلابی آسیایی (Pyrus serotina Rehd.) پیوند شده بر روی پایههای دانهالی گلابی اروپایی (Pyrus communis L.) در فصل رویشی 1387 در منطقه پیر بکران اصفهان جهت اندازهگیری میزان عناصر غذایی ازت، فسفر و پتاسیم و میزان کربوهیدرات کل در 3 مرحله رشد رویشی بر روی برگهای برداشت شده مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین این اندازهگیریها در منطقه کبوترآباد اصفهان و بر روی ریشه و قسمتهای هوایی (برگ و شاخه) و بصورت تخریبی بر روی نهالهای پیوند شده و در طی فصل رشد رویشی در سال 1388 تکرار شد. نتایج نشان داد که ارقام گلابی آسیایی از نظر صفات یاد شده به صورت معنیداری تحت تأثیر قرار گرفتند و در مقایسه با ارقام بومی این منطقه یعنی سبری (SB) و شاه میوه (SH) در شرایط بسیار مناسب قرار دارد. نتایج تجزیه عناصر غذایی ازت، فسفر و پتاسیم برگ و نیز کربوهیدرات محلول برگ در هر دو سال و در هر سه مرحله نمونهگیری نشان از تفاوت معنیدار در بین ارقام گلابی داد. در طول فصل میزان ازت و فسفر برگ به طور معنیداری کاهش یافت اما میزان پتاسیم به طور معنیداری افزایش داشت. کربوهیدرات محلول برگ نیز در هر سه مرحله نمونهگیری تفاوت معنیداری نشان داد، به طوری که مقدار کربوهیدرات برگ در سال اول به طور معنیداری به تدریج از اوایل فصل تا اواسط فصل رو به افزایش گذاشته و از این زمان تا اواخر فصل مقدار آن کاهش پیدا نمود. اگرچه میزان کربوهیدرات برگ در سال دوم تا اواسط فصل رو به کاهش گذاشته و سپس مقدار آن اواخر فصل افزایش داشت. ریشهها مهمترین اندام ذخیره کننده کربوهیدرات بوده و مقدار کربوهیدرات محلول ساقه، ریشه و نیز فسفر و پتاسیم ریشه در طول فصل رشد شروع به کاهش کرد. مقدار درصد ازت و پتاسیم ساقه در طول فصل کاهش یافته و مقدار فسفر آن ابتدا کاهش و سپس افزایش پیدا کرد. مقدار ازت ریشه نیز در طول فصل افزایش پیدا کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ازت؛ پتاسیم؛ تغییرات فصلی؛ فسفر؛ کربوهیدرات محلول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,048 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,753 |